Anglia: baseball-ütővel vertek meg egy férfit, mert áttért az iszlámról a kereszténységre

2015. november 24. 15:48
A háza előtt verték meg baseball-ütővel a 49 éves Nissar Hussaint az angliai Bradfordban, amiért az iszlámról áttért a kereszténységre.

Nissar Hussain azért ment ki a háza elé, hogy odébb álljon a kocsijával, mire kapucnis férfiak támadtak rá, akik váratlanul szálltak ki egy autóból: egyikük baseball-ütővel ütlegelte, másikuk ököllel ütötte és rugdosta Hussaint, azután is, hogy a földre esett. A támadók akkor menekültek el, mikor Hussain szomszédai kijöttek a házból, hogy a segítségére siessenek.

Hussain elmondta, hogy a családjával együtt félelemben élnek, amióta megjelentek a Channel 4 egy 2008-as dokumentumfilmjében, és beszéltek arról, hogy áttértek az iszlámról a kereszténységre. Már korábban is előfordult, hogy zaklatták, megrongálták a kocsiját vagy a házát, és fenyegetéseket is kapott. Többször is értesítette ezek miatt a rendőrséget, de ez az első eset, hogy a rendőrség vallási indokból elkövetett gyűlöletbűncselekmény miatt nyomoz az ügyben.

Ez az elmúlt év volt a legijesztőbb. A családtagjaimnak bátornak kell lenniük, amint kilépnek az ajtón. Pedig ez egy civilizált ország: nem Pakisztánban vagyunk. Jogunk van élni az életünket anélkül, hogy zaklatnának minket a vallásunk miatt” – mondta a Daily Mail-nek Hussain, aki feleségével és hat gyermekével él Bradfordban.

Hozzátette: a muszlim közösség istenkáromlónak és másodrangúnak tartja őket, amiért áttértek a kereszténységre, de ennek ellenére nem bánta meg, hogy szerepelt a dokumentumfilmben. 

Összesen 28 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés