Győri plébános: Ha nem írsz alá a Fidesznek, nem vagy jó keresztény

2015. november 23. 13:17
A győri Szent Imre templomban Balázs Tamás plébános a vasárnapi szentmisén azt szorgalmazta, hogy ne kérjünk a menekültekből és fontos, hogy minél előbb mindenki írja alá a Fidesz kvótaellenes aláírásgyűjtését.

A menekültkvóta elleni petíció aláírására szólított fel egy győri plébános szentbeszédében, hozzátéve: aki nem elég bátor, hogy aláírja, az nem lesz Jézus Krisztus Királyságának méltó katonája – írja a 444.

Balázs Tamás plébános példabeszédében azt hangoztatta: „Mint Istentől kapott szép szemű magyar keresztény embereknek, legyen bennük elég határozottság és bátorság, elindulni és jó szemmel kikeresni, hol és mikor van lehetőségünk minél hamarabb aláírni a beléptetési kvóta ellen azt a papírt, amihez nevünket és határozott eljárásunkat kell adnunk. Csak így tudjuk megőrizni ezen a Földön Krisztus királyságát. Különben idegenek embertelen és félelemtől teljes királysága fog eluralkodni hazánkban.” 

Majd még tovább ment és aláhúzta: „Csak az lesz Jézus Krisztus Királyságának méltó katonája, aki mer nem gyáva, hanem bátor és határozott lenni, a  többiek pedig a gyávaság és félelem királyának harcosaiként fognak feloldódni a népek sűrűjében.”

A felvételen 13.50-nél kezdődnek az idézett szakaszok.

Összesen 65 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Végre egy tökös pap. Helyes!

Képmutatás, Fidesz a neved.

Nem szeretem ha a vallasba politikat visznek. DE!
1. A politikaba a vallast pontosabban annak uldozeset a baloldal kezdte bevinni. Utik-verik ahol erik, de persze a vallastol megkovetelik hogy kepviseloi politikailag semlegesek maradjanak. Nos, ez nem egeszen igy mukodik.
2. Nem ertek egyet vele pont a politikai fuggetlenseg elve miatt, hogy egy pap nyiltan politizaljon, de ez nem a part hibaja, hanem az adott lelkesze. Nem az alma tehet rola ha en ot szeretem ugyebar.
3. Lehet labbal szavazni, ha egy baloldali hivonek nem tetszik amit ez a pap beszel, akkor majd elmegy egy masik templomba. Nem csak fideszes papokat talalni, sot!

Azert ez nem egeszen jo hasonlat, mert iskolaba jarni kotelezo, templomba jarni meg nem...

A beszéd teljesen korrekt . Az Index és a Mandiner címadása túloz , belemagyaráz : a plébános beszéde nem a Fidesz mellett kampányol , hanem egy okos keresztény , evangéliumi magatartás mellett . Azt sem állította , hogy csak az a jó keresztény aki a Fidesz ívét aláírja . Tessék végighallgatni a beszédet , nem csak a 13.50-től , hanem kezdettől , s akkor kiderül az Index-Mandiner alattomos sugallat sunyisága . Tessék bocsánatot kérni a plébánostól !

Nem oximorin.
1. A papokat tudtommal nem herélik ki.
2. Bátor pap is vane.

Példádra: marxista egyetemen természetes
Katolikus iskolában: na az már érdekesebb.

Ez egy felvillantanak történt. Gondolom érted. Oda az jár, aki elfogadja, azt ami ott elhangzik.

Mer ők mindig pofáznak.

Jaja.

És ez még semmi.

Képzeld, hogyan uszíthatott Kapisztrán
Nándorfehérvárnál
a szegény muszlim migránsok ellen,
hogy aztán a feltüzelt parasztok halomra gyilkolták a szerencsétleneket...

Értse meg : a beszéd arról szólt , hogy keresztény bátorságra van szükség . Tehát : ha egy keresztény nem írja alá a Fidesz ívet , akkor is jó keresztény , hiszen bátran állást foglalt , lelkiismerete szerint . ERRŐL szólt a beszéd , nem politikáról...

Az Index és a Mandiner sem gondolta...Ezért kellet felvilágosítás nekik eme evidenciáról ...

"Egy párt által szervezett," és
"illető párt érdekeit szolgáló"

ne tessen már megint összemosni mindent, kérem szépen!

A párt (Fidesz) álttal szervezett aláírásgyűjtés nem pusztán a párt érdekeit szolgálja, hanem egész Magyarország érdekét.

Hogy mellesleg ez a pártnak is érdeke? Ja, ez a politika, tetszik tudni!

Most jutottam el az x-hez. Elég volt.

Kb. öt évvel ezelőttig lelkesen tapsoltam volna, és azt mondtam volna: "tökre igazad van." Azóta megkérgesedtem és cinikus lettem. Ezért belegondoltam abba, hogy milyen hörgés volna itt a mandin, ha egy plébános a pápa tanításából nyilvános prédikációban levezetné, hogy az ívet márpedig nem szabad aláírni.

Ezt pártpolitikának látod?
Magyarország kormánya szólít fel a kvóta elutasítására. Vagyis, hogy aki ellene van a kvótarendszernek, az támogassa a kormányt az aláírásával.
Az EU-ban folyamatosan Orbánviktoroznak. Meg akarja mutatni, hogy ez nem Orbán hamvába hullt ötlete, hanem a magyar nép akarata. Vagyis, mögötte állunk!

Nekem érdekes és váratlan volt ez az átkötés, de megértem, hogy aktivizálni akarja a híveket.
Mindig azt hajtogatták az emberek, hogy "úgyis kár, mert felettünk döntenek, nem tudunk, mi beleszólni a nagypolitikába."
Hát most beletudunk és akkor szóljunk is bele. Ne utólag siránkozzunk, amikor már nem tudunk tenni semmit.
Végül is Krisztusért tesszük. Az Ő országát védjük.
A kereszténységünket védjük, mert féltjük.

Emlékszel, amikor arról beszéltem, hogy akkor elővehetik az imaszőnyeget naponta 5x és hajolgathatnak Mekka felé? (a liberálisok?) Elterelted a lényegről arra, hogy a templomokban milyen kényelmetlenek a padok. Én pedig belementem ebbe a játékba, pedig nem kellett volna. Elkezdtem arról beszélni, hogy nem minden pad kényelmetlen, stb.

Ha elvárjuk egy kormánytól, hogy az minden téren támogasson bennünket keresztényeket és álljon ki mellettünk, akkor fordított esetben ugyan ez a kötelességünk. Pláne, ha egy a célunk is.
Tudod, a langyosokat kiköpi az Isten.

"Ismerem tetteidet, hogy se hideg, se meleg nem vagy. Bárcsak hideg volnál, vagy meleg! De mivel langyos vagy, se hideg, se meleg, kivetlek a számból."
Jel 3,15-16

A tömeges bevándorlás a probléma. Ha nem így lenne, akkor nem lenne ennyi kínai kajálda és üzletek, arab és török gyrosos, indiai éttermek, és fűszerüzletek.

Azt jól írtad, hogy nem kellett nagyon rájátszani, mert csak meg kellett nézni ezeket a "kérő" "menekülteket".

Pénzt? Mifélét? Azt amit meg sem kaptunk az EU-tól?
Jó a plakátkampány szerintem botrányos volt.
A románoké jobb és diplomatikusabb.

Rendben. Tévedtem. Adtam egy lájkot elismerésemül.
Ebből is látszik, hogy még nem írtam alá.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés