Minden álca

Ferenc pápa: Átkozottak azok, akik a háborúkkal pénzt keresnek

2015. november 19. 16:28

A katolikus egyházfő korábban is felemelte már szavát a fegyverkereskedelem ellen, de most fogalmazott a legélesebben. Ferenc pápa a vatikáni Szent Márta-házban tartott misén kijelentette: átkozottak, akik a háborún dolgoznak, miközben a békéért cselekvők életüket veszítik.

Átkozottaknak nevezte a fegyverkereskedőket és mindazokat, akik anyagi előnyből háborúkat robbantanak ki Ferenc pápa a Vatikánban csütörtökön bemutatott misén. „Átkozottak, akik a háborún dolgoznak, miközben a békéért cselekvők életüket veszítik!” – fogalmazott a katolikus egyházfő. Ferenc pápa már többször felemelte szavát a fegyverkereskedelem ellen, de most fogalmazott a legélesebben. A pápa vatikáni lakhelyeként ismert Szent Márta-ház kápolnájában bemutatott misén kijelentette: a világ semmit sem tanult a múltból, nem értette meg a béke jelentőségét, ehelyett továbbra is háborúzik. 

Az egyházfő hangsúlyozta, hogy az első világháború és az összes többi konfliktus felesleges öldöklés volt.  Ferenc pápa megismételte gyakran hangoztatott véleményét, miszerint ma is „világháborúban” élünk, olyan háborúban, amely a világ különböző részein egyszerre zajlik. „Közeledik a karácsony: fények, ünneplés, kivilágított fák, betlehemek... Minden álca: a világ továbbra is háborúzik” – mondta Ferenc pápa.
A bejegyzés trackback címe: https://kereszteny.mandiner.hu/trackback/18272