Szörnyszülött

2015. november 13. 8:24

Czene Gábor
Népszabadság
Az egyházak bejegyzési feltételeit viszont a végtelenségig összekuszálták. Ha így marad a szabályozás, akkor újabb szörnyszülöttet hoz világra a KDNP-vel dúsított Fidesz.

Ilyen előzmények után felüdülés volt látni azt a tervezetet, amit – titokban zajló előkészületek után – úgynevezett társadalmi vitára bocsátott az igazságügyi tárca. Még az ellenzék se nagyon talált fogást rajta.

Csupán az a bökkenő, hogy a végül a parlament elé terjesztett javaslat módosult néhány ponton. Igaz, az Országgyűlés helyett újra a bíróságok döntenek majd az egyházak bejegyzéséről, ami kétségkívül pozitívum, az egyházak bejegyzési feltételeit viszont a végtelenségig összekuszálták. Ha így marad a szabályozás, akkor újabb szörnyszülöttet hoz világra a KDNP-vel dúsított Fidesz.

Iványi Gábor és a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség tagjai igazán büszkék lehetnek magukra. Mintha e témakörben az elmúlt évek összes kormányzati mesterkedése legfőként arra irányult volna, hogy őket kigolyózzák az „államilag elismert” egyházak sorából.

Nincs másként most sem. A szürreális követelmények és az igencsak tág értelmezési keretet kínáló, nehezen megfejthető rendelkezések szövevényéből egyedül az a szándék olvasható ki, hogy a Fidesz-kormány szeretné valahogy periférián tartani ezt a folyton kellemetlenkedő társaságot, amely nem lebecsülendő veszélyt jelent, hisz már a Kádár-korszakban sem volt hajlandó behódolni a hatalomnak.

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 10 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában