A legjobb egyházi iskolák listája: vezetnek az evangélikusok

2015. október 28. 14:52
A Deák Téri Evangélikus Gimnázium, a budapesti Piarista Gimnázium és a Pannonhalmi Bencés Gimnázium vezeti a HVG 2016-os, egyházi intézményeket rangsoroló listáját.

A HVG az összesített középiskolai rangsor mellett összeállította az egyházi intézmények 2016-os listáját is - írja az Eduline. Az első helyen a Deák Téri Evangélikus Gimnázium végzett, amelyet a Piarista Gimnázium, a Pannonhalmi Bencés Gimnázium, a Budai Ciszterci Szent Imre Gimnázium és a Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium és Kollégium követ.  

Láthatóan taroltak a budapesti szerzetesi gimnáziumok a vidéki és egyházmegyei iskolák előtt, habár az első helyen evangélikus intézmény végzett, és befért a jezsuiták miskolci gimnáziuma is. Ugyanakkor a magyar középiskolák összesített rangsorának első tíz helyezettje között nincs egyházi intézmény, pedig sokáig kiüthetetlen volt onnan a pesti piarista gimnázium és Pannonhalma.

Összesen 4 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A Deák téri gimi hű patinás hagyományaihoz.Gratula

Ha az evangélikusok vezetnek, akkor az értékelési szempontokkal valami baj lehet.

Válaszok:
trendo | 2015. november 7. 6:49

Az evangélikus iskolák hagyományosan jók, nem beszélve arról, hogy a nem vallásos, de okos zsidók oda íratják be a gyerekeiket.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés