Európa iszlám uralom alá kerülhet

2015. október 27. 10:17

Márfi Gyula
Napló Online
A muszlim tömegek vezetői jól látják, hogy megérett a helyzet a hitehagyott földrész elfoglalására. Segítséget jelent a teljesen elvilágiasodott európai vezetők (tisztelet a kivételnek) naivitása. Interjú.

De miért most akarják Európát iszlamizálni?

Elsősorban azért, mert a muszlim tömegek vezetői jól látják, hogy megérett a helyzet a hitehagyott földrész elfoglalására. Segítséget jelent a teljesen elvilágiasodott európai vezetők (tisztelet a kivételnek) naivitása. Ők nem számolnak a hit erejével, el sem tudják képzelni, hogy a széles tömegek vallásos meggyőződésében mekkora erő van. Ők csak pénzben és napi politikában gondolkodnak. Olyan „európai értékekről” szónokolnak (például szabadságról és egyenlőségről), amelyek Európában már nem is léteznek. Az egyenlőséget összekeverik az egyformasággal (genderideológia), a szabadságot pedig a szabadossággal, amely saját szenvedélyeik rabjává teszi az európai polgárokat. Jól jön a muszlimoknak a németek már-már idegbajos félelme is attól, hogy újra fajgyűlölőknek nevezik őket. (Pedig a fajimádat és a fajgyűlölet ellenszere nem másik véglet: a kozmopolita globalizmus, hanem a mértéktartó faj- és hazaszeretet.) Azt azonban szeretném hangsúlyozni, hogy a bevándorlók közt biztosan vannak menekültek is, illetve segítségre szoruló felebarátaink, akiket – Jézus tanítása szerint – segítenünk kell. (Magam is küldtem a karitászon keresztül pénzt is, takarót is.)

Ön szerint mi vár most Európára?

Európa levetette magáról Krisztus szelíd igáját, most az a veszély fenyegeti, hogy nyakát Mohamed sokkal szigorúbb igájába hajtják. Próféta nem vagyok, de azt tudom, hogy 1986-ban Európának jó egy százaléka volt még csak mohamedán, ma pedig már közel öt százaléka. A nyugati országokban ez az arány sokkal nagyobb. Nem lehet kizárni, hogy 50 év múlva a muszlimok többségben lesznek, és akkor Európa valóban iszlám uralom alá kerül. Üldözni valószínűleg csak a hitetleneket és az ő normáik szerint erkölcsteleneket (melegházasok, melegfesztiválok, genderideológia, Charlie Hebdo-szintű folyóiratok, isten- és vallásgyalázó megnyilvánulások) fogják. A hívő keresztényeket, zsidókat és más vallásúakat meg fogják tűrni, különösen azokat, akiknek van szent könyvük (bibliájuk, arabul: koránjuk). Az éveket azonban valószínűleg nem Jézus születésétől, hanem Mohamed prófétának Mekkából Medinába történt menekülésétől, a hedzsrától fogjuk számítani (Kr. u. 622-től), heti ünnepnapunk nem a vasárnap lesz, hanem a péntek, a karácsonyt és a húsvétot pedig sokkal diszkrétebben fogjuk megünnepelni, mint most... Új keresztény templomok nem fognak épülni (mecsetek annál inkább), régi templomainkat azonban megtarthatjuk és fenntarthatjuk, ha önerőből erre képesek leszünk. A muszlimok is rendkívül sokfélék, és többségük békeszerető ember, de mindig lesznek közöttük szélsőséges csoportok, amelyek egy-egy templomot felgyújtanak, egy-egy imádkozó csoportot felkoncolnak. Ezeket az iszlám állam is bűnözőknek fogja nyilvánítani, de nem biztos, hogy megtalálja és megbünteti őket. (...)

–A nem hívők sokat idézik Ferenc pápát, aki a menekültek mellett emelte fel a szavát.

Van némi mosolyogtató abban, hogy akik a pápai tévedhetetlenség dogmáját nevetségesnek tartják, most számon kérik tőlünk, miért nem fogadjuk el a Szentatya szavait egy olyan tárgyban, amelyre a tévedhetetlenség nem is vonatkozik. A pápa csak akkor tévedhetetlen, ha hit és erkölcs dolgában az egész egyház számára kötelező tanítást ad. Itt nem erről van szó. A Szentatya azt kérte, hogy minden plébánia fogadjon be egy menekült szír családot. Nos, számos plébánia önmagát sem tudja fenntartani külső segítség nélkül. Azonkívül a bevándorlók túlnyomó többsége nem menekült, nem szír és nem család. A pápa megnyilatkozásait befolyásolja az a félelem is, hogy a muszlim országokban fokozódhat a keresztények üldözése. De arra is gondolt, hogy az ő szülei is bevándorlók voltak Argentínában. Ám bevándorlás és bevándorlás között is óriási különbségek vannak. A Szentatya szülei keresztényként mentek egy keresztény országba, így könnyen alkalmazkodtak új környezetükhöz. A muszlimok azonban nem tudnak és nem is akarnak alkalmazkodni. Ők – mint már mondtam – „harci területre” jöttek: nem alkalmazkodni, hanem hódítani.”

 

 

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 67 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ez egy nagyon pontos , okosan érvelő , a mai perspektívából valószínűsíthető jövőképet rajzoló nyilatkozat . Gratulálok Márfi érsek úrnak , s mindenkit kérek alaposan gondolkozzon el a szavain . Ha nincs személyes-élő keresztény hit az élő Szentháromságban , akkor marad a mai európai liberalizmus agreszív-nagyképű pitiánersége , vagy az iszlám által képviselt erőszakra való hajlam .

Ez bizony így van. Legalább kétszázötven éve folyik a keresztény Európa aláaknázása.

Nem a muzulmánok tehetnek a mostani helyzetről. Ők csak eszközök. Még akkor is, ha kártékony szerepet szántak nekik.

Itt is elmondom. A keresztény menedékkérőket előnyben kell részesíteni. Már pusztán biztonságpolitikai szempontból is. És azért is, hogy világossá váljon: Európa még nem hülyült el teljesen. De legalábbis nem mindenki és nem egészen.

minden szava igaz

Elvileg igen, gyakorlatilag nem feltétlenül "könnyebb hamisítani a kereszténységet mint az útlevelet". Én például két kérdésből meg tudom állapítani, hogy hányadán állunk egymással.

Sőt, néha még az sem kell. Egyszer egy futólagos ismerősömtől hallom, hogy a "kathoúlikusok"-ról beszél. Mondom neki: Béla, nem vagy te református? Azt mondja: De. Honnan tudod?

Mire én: Csak mert a reformátusok emlegetik ilyen különös hangsúllyal a katolikusokat.

Szóval bemondásra tényleg nem megy a dolog. Abban azonban igazad van, hogy egy szekularizált, sterilizált, liberalizált Európában nehezen elképzelhető, hogy a bevándorlási hivatal emberei kiegészüljenek a Hittani Kongregáció megbízottaival. Pedig az kéne:)

"Elsősorban azért, mert a muszlim tömegek vezetői jól látják, hogy megérett a helyzet a hitehagyott földrész elfoglalására. Segítséget jelent a teljesen elvilágiasodott európai vezetők (tisztelet a kivételnek) naivitása. Ők nem számolnak a hit erejével, el sem tudják képzelni, hogy a széles tömegek vallásos meggyőződésében mekkora erő van."

A vallási hangulatkeltést mellőzhette volna.

Nem a szekularizáció és a vallásosság mellőzése miatt ostobák a politikusok, hiszen a történelem során a "hívő földrész" rangos emberei közt is szép számmal volt ostoba. És követte bűnös parancsaikat a hívő nép is.

A teljes elvilágiasodottság mellett számolnak a hívő tömeg erejével, hiszen ismerik azokat az "őrült" embertársaikat, akiket a valóság (például, hogy az ember egy adott hullámhosszú fényt lát pirosnak) szinte sért, annyira erősen hisznek. Az iskolai történelemoktatás egy jelentős része is arról szól, milyen bűnöket követtek el az emberek régen a vallások nevében vagy oltalmában, majd később vallás helyett ideológiák nevében, és persze most itt vannak a terroristák és az ultraliberálisok példának.

Ne haragudj de ez fából vaskarika, a zsidóknak nem érdeke Európa iszlamizációja.

Atya! Bizony, hogy ez vár ránk! És ezt, csak az nem látja, aki nem akarja.
Lesz itt még sírás és fogcsikorgatás.

Úgy módosítanám, hogy nem mindenkinek. Nekem jól áll és sem nem szűk, sem nem nagy. Ja, és nem méreten felüli.

Persze annak örülnék, ha bővebben kifejtenéd a kritikádat.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés