Látogathatóvá vált a Mátyás-templom harangtornya

2015. október 21. 16:08
A nagyközönség által is látogathatóvá vált a Mátyás-templom harangtornya. A felújításról és a Budapest egyik jelképévé vált harangtorony történetéről Süllei László, a templom plébánosa tartott sajtótájékoztatót. A harangtorony 1849 óta csak a kiváltságosoknak állt nyitva, mostantól azonban bárki megtekintheti.

A nagyközönség által is látogathatóvá vált a Mátyás-templom harangtornya. A felújításról és a Budapest egyik jelképévé vált torony történetéről Süllei László, a templom plébánosa tartott sajtótájékoztatót. Süllei elmondta: a torony 1894 óta - amikor Schulek Frigyes megtervezte és felújította - csak a kiváltságosoknak volt nyitva.

Ennek megváltoztatása érdekében 2012-ben a templom tízmillió forintot kapott a fővárostól, melyből el is végezték a szükséges átalakításokat. A tornyot a felújítások befejeztével, ez év júniusától tesztjelleggel már megnyitották, mostantól azonban már mindenki számára nyitva áll.

A harangtorony magassága hetvennyolc méter, az érdeklődőknek a negyvenhét méteren található alsó koszorúerkélyt nyitották meg, ahova hétfőtől vasárnapig délelőtt tíz és délután öt óra között bárki ellátogathat. 

Összesen 3 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés