A politikai iszlám veszélyes

2015. október 19. 9:11

Youssef Fakhouri
Demokrata
Az Iszlám Állam idén februárban kijelentette, hogy 500 ezer muzulmánt küld Európába, és augusztus végéig, szeptember elejéig ez a szám állítólag teljesült.

Beszivároghatnak ezek a terroristák Európába is?

A nyugat-európai nagyvárosokban már ma is sok szimpatizánsuk akad, akik elsősorban a beilleszkedni képtelen muzulmánok köréből kerülnek ki. Azok közül, akik a Közel-Keleten keresztény templomokat robbantanak fel, síita mecseteket, illetve szunnita mauzóleumokat döntenek romba, megjelenhetnek a jelenlegi migrációval Európában, ami a feszültséget fokozhatja. Az Iszlám Állam idén februárban kijelentette, hogy 500 ezer muzulmánt küld Európába, és augusztus végéig, szeptember elejéig ez a szám állítólag teljesült. Miután nem tudni, hogy ki-kicsoda, könnyűszerrel megjelenhetnek terroristák is a migránsok között. Ha csak egy ezrelékük fanatikus, már az is óriási problémát fog okozni. Európában a biztonsági ellenőrzések gyengék, miközben a legradikálisabb iszlamisták nagyon jól szervezettek.

Manapság mi a politikai iszlám célja?

Legfőbb célja az, hogy Allah parancsait a Földön a közéletben is betöltse.

Ezt hogy kell érteni?

Vannak olyan radikálisok, akik »a régi szép időket« akarják visszahozni, amikor a »hitetleneknek« különadót kellett fizetniük a muszlim uralkodóknak. Az olajmilliárdoknak (más néven petrodollároknak) köszönhetően a radikálisabbak jelentős bázisokkal rendelkeznek a nyugat-európai nagyvárosok egyes kerületeiben és képesek a fogadó ország politikáját befolyásolni.

Nyugtasson meg: ugye nem minden muzulmán radikális?

Szó sincs erről. Vannak, akik betartják a vallási előírásokat, de nem erőltetik rá másokra. Ők toleránsak a más vallásúakkal szemben is. Segítőkészek a nem muszlimokkal szemben is. Vannak, akik már egy kisebb körben terjesztik az iszlámot, és vannak, akik misszióként fogják fel az iszlám terjesztését, aminek érdekében úgy gondolják, hogy a nem muszlim világgal szemben harcolni kell. Ennek az irányzatnak a legszélsőségesebb formája az Iszlám Állam.”

 

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 18 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az IÁ egy bűnszövetkezet, egy rablóbanda.
Miért állna érdekében éppen Európa meggyengítése? Nem áll valaki az IÁ mögött?
Akik pl. megadták az utolsó löketet a népvándorláshoz az arab világ kényes egyensúlyának szétzilálásával - demokrácia exportja címén.

Lehet, hogy a vallási fundamentalizmus veszélyes (a keresztény is). De a politikai hisztériakeltés összehasonlíthatatlanul nagyobb károkat okoz jelenleg Európában.

Válaszok:
Sulammit | 2015. október 19. 13:47

Várd ki a végét. Lehet, hogy 10 évet is kell várnod, amíg aktiválják a beépített embereiket.
(lehet, hogy nem)

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés