Gottfried Locher lett az Európai Protestáns Egyházak Szövetségének ügyvezető elnöke

2015. október 19. 11:37
Az Európai Protestáns Egyházak Szövetségének tanácsa brüsszeli ülésén a svájci reformátusok vezetőjét, Gottfried Lochert választotta meg ügyvezető elnöknek. A háromtagú elnökségnek tagja Tarr Klára, a Magyarországi Evangélikus Egyház külügyi osztályának vezetője is.

Az Európai Protestáns Egyházak Szövetségének (GEKE) tanácsa brüsszeli ülésén Gottfried Lochert választotta meg ügyvezető elnökének, aki a menekültügyben a korábbinál is fontosabbnak tartja az egységes protestáns hangot – írja a reformatus.hu.

A Svájci Református Egyházak Szövetségének (SEK) vezetője a korábbi elnök, Friedrich Weber januári halálával megüresedett tisztséget a GEKE következő nagygyűléséig tölti be ügyvezetőként a háromtagú elnökség élén, amelynek tagja még Tarr Klára, a Magyarországi Evangélikus Egyház külügyi osztályának vezetője és Michael Weinrich, a Bochum-i Egyetem rendszeres teológiai professzora.

Gottfried Locher megválasztását követően a menekültválságot említette napjaink legnagyobb kihívásaként Európában: „az egységes protestáns hangra ismét elengedhetetlenül nagy szükség van. Arra, hogy az evangéliumról tanúskodjunk a társadalmi, politikai és etikai összefüggésekben.” 

Locher ügyvezetői megbízatásában szerepet játszhatott az is, hogy a GEKE soron következő nagygyűléséré 2018 szeptemberében éppen Svájcban, Bázel városában kerül sor. Bern pedig egy évvel korábban a protestáns zsinati tagok harmadik találkozóját látja vendégül, amelyet idén januárban a budapesti találkozón jelentett be a kantonális egyház zsinatának elnöksége. 

Összesen 1 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés