A leszbikus püspöknő eltávolítaná a muszlimokat sértő kereszteket a templomból

2015. október 14. 17:02

El akarja távolítani a kereszteket a stockholmi Tengerészek Templomából a város leszbikus, evangélikus püspöke, Eva Brunne, azzal az indokkal, hogy így a templom nyitva tudna állni más vallások tagjai számára is. Ezért aztán jelezné a templom falán Mekka irányát.

El akarja távolítani a kereszteket a kelet-stockholmi kikötőben található Tengerészek Templomából a stockholmi evangélikus püspök, Eva Brunne, a világ első, nyíltan leszbikus püspöke, aki regisztrált élettársi kapcsolatban él partnerével. 

A püspök azzal indokolta javaslatát, hogy így a templom nyitva tudna állni más vallások követői számára is. Ennek elősegítése érdekében a keresztek eltávolítása mellett kijelölné Mekka irányát a templomban – ami egyébként szokványos a repülőterek vallásközi imaszobáiban és a kórházak kápolnáiban is. Brunne szerint ez nem jelenti azt, hogy a papoknak ne kellene kiállniuk a hitük mellett. 

A javaslat heves reakciókat váltott ki, Patrik Pettersson, egy stockholmi lelkész például megjegyezte: a keresztény templomok nem imatermek, és nem mindenki számára nyitva álló közterek. 

Eva Brunne 2009 óta Stockholm evangélikus püspöke. 2001 óta bejegyzett élettársi kapcsolatban él Gunilla Lindén lelkésznővel, egy kisfiút nevelnek.

A bejegyzés trackback címe: https://kereszteny.mandiner.hu/trackback/17540
Szilvay Gergely
2015. október 14. 18:41
Javasolnánk még a Buddha-szobrokat, meg az evangélikus templomokban a pápa arcképének kifüggesztését, hogy a katolikusok is jobban érezhessék magukat. A püspök asszony minden bizonnyal azt is kezdeményezni fogja, hogy a mecsetekben tegyenek ki kereszteket.
Válaszok:
alkar70 | 2015. október 14. 23:12
Sulammit | 2015. október 15. 09:56