Mások érzékenysége: betiltották, majd újra engedélyezték a Halloweent Milfordban

2015. október 13. 11:49
Betiltotta a Halloween megünneplését az Egyesült Államokban a milfordi tankerület a parádékon részt venni nem kívánó diákok érzékenységére és kirekesztésére hivatkozva. A döntés óriási felháborodást váltott ki, a tiltakozók petíciót írtak, majd a tankerület visszakozott.

Betiltotta a Halloween-parádékat az Egyesült Államokban a milfordi tankerület (Connecticut), hogy ezzel vessenek véget azon diákok kirekesztésének, akik nem akarják megünnepelni azt - írja a ctpost.com. A döntés kiváltotta a szülők felháborodását. 

A tankerület döntést nyilvánosságra hozó és indokló levelében az is olvasható, hogy tilos bármilyen, az ünneppel kapcsolatos ruházat viselése mind a diákok, mind a tanárok, iskolai alkalmazottak részéről. 

Egy felháborodott anyuka, Victoria Johannsen szerint így a gyerekek nem tudják megmutatni a Halloween-jelmezüket, akik pedig nem akarnak részt venni a halloweenezésben, azok saját magukat rekesztik ki. 

Johannsen egyike annak az 1600 személynek, akik a Change.org-on aláírtak egy petíciót, amely a döntés visszavonására szólította fel a tankerületet. Rebecca Lilley milfordi lakos szerint nem kéne csak azért feladni ilyen hagyományokat, mert azok egyesek számára offenzívek. 

Végül a tiltakozás hatására a tankerület vezetője, Elizabeth E. Feser visszavonta a döntést, így mégis lehet halloweenezni Milfordban. Szerinte a tiltakozók ugyanakkor valótlanságokat terjesztettek a döntés hátteréről, és amerikaiatlansággal vádolták. 

 

Összesen 8 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ha önszántukból nem vesznek részt rajta, akkor milyen kirekesztésről van szó, agyhalottak? Ilyen nincs....

Beteg dolog.
Európában is van, ahol a főtéren nem állítanak karácsonyfát, mert mások érzékenységét sértheti.

A tankerület saját magukat rekeszti ki a saját szokásaikból, identitásukból................

Ha a homoszexuális püspöknő nem érdekli őket, majd pont a kereszt fogja!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés