Mással kell jóban lenni

Kézi vezérlés a Hír TV-nél: Giró-Szász visszautasította, Lázár Simicskára fogta

2015. október 8. 18:28
Tarr Péter, a Hír TV vezérigazgató-helyettese azt nyilatkozta a Kreatívnak, hogy korábban a kormány kommunikációjáért felelős emberek heti rendszerességgel jártak be eligazítani a vezérkart. Giró-Szász András ezt visszautasította, Lázár János viszont finomabban fogalmazott: szerinte ha volt is ilyen, az a tulajdonos utasítására történt.

A Hír TV vezérigazgató-helyettese a Kreatívnak adott interjúban többek között azt mondta, hogy február 6. előtt (vagyis mielőtt Simicska Lajos nyíltan összeveszett Orbán Viktorral) „a kormány kommunikációjáért felelős emberek heti rendszerességgel jártak be eligazítani a vezérkart”.

Ezt a kijelentést Giró-Szász András feltételezésnek nevezte és visszautasította. „A magyar kormány tegnap határozottan visszautasította ezt a feltételezést, amely alapvetően sértette a sajtószabadságot és a demokratikus sajtóról alkotott véleményt. Nyilvánvalóan a Hír TV tulajdonosa magát a Hír TV-t is újra akarja pozicionálni, és ez játszik szerepet. Önök között jó páran ülnek olyanok, akik a kormányzati kommunikációt irányító személyek sajtómegbeszélésén részt vettek, és be tudnak számolni arról, hogy ott nem politikai alapon történtek a meghívások” – fogalmazott.

Lázár János ehhez képest nem cáfolta Tarrt, hanem azt mondta: ha voltak is ilyen eligazítások, arról Simicska tehet. Mint mondta, „nem én vagyok a Hír Televízió tulajdonosa. Ez gondolom, csak a tulajdonos utasítása alapján volt lehetséges. A tulajdonos utasította a Hír Televíziót, hogy kivel kell jóba lenni és kivel nem. Változott a széljárás, most mással kell jóba lenni. Gondolom, amit a tulajdonos mond” – idézi a minisztert a Hír TV.

Összesen 58 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Átkos béli, aktuális sláger.

Propaganda

"..Címlapokon nagy betûs jelszavak,
Minket ezzel kábítanak.
Mindhiába, ezzel semmire se mész,
Tiltakozik ellene a józan ész.
A sajtó, a tv, a rádió,
Árad a sok információ.
A sajtó, a tv, a rádió,
Hazug minden információ.

Propaganda, propaganda nincs jövõd!
Remélem, elhiszed.
Propaganda, propaganda nincs jövõd!


Neked már nem hiszek!

Kapd be!..."

https://www.youtube.com/watch?..

Válaszok:
Laibach | 2015. október 8. 19:05

"..Tiltakozik ellene a józan ész..."

Nyilván így történt, mert eligazítás nélkül az újságírók nem tudnák, hogy kit szeretnek és kit nem, miről kell beszélniük és miről nem. Egyébként is a HVG-nél, az Indexnél vagy a 444-ben a legszabadabbak. Ott még a kormányt is lesz@rhatják. Vagy szerethetik? Jaj, már teljesen összezavarodom ettől a nagy függetlenségtől. Mindjárt meghatódom, ha erre a rengeteg pontos, korrekt, alapos és elfogulatlan magyar újságíróra gondolok. Nem is kell már gondolkoznom, gondolkoznak ők helyettem, teljesen rájuk hagyatkozhatok. ... Kivéve a Hír-TV-t persze, mert őket félreigazította a csúnya kormány. Brrr!

Nem kéne álszentnek lenni, mert mindenhol össze van fonódva a politika és a média.
Gyurcsány is elmesélte elhíresült beszédében, hogy a ballib médiát rendszeresen összehívják és megmondják, hogy adott témáról mit kell mondani, írni.
Nemzetközileg itt van a példa a migrációs kérdésben. A legtöbb helyen a politika és a média együttes véleménye elszakadt a közvéleménytől.

Nagy örömömre szolgált, hogy a bulvárosodó hírtv-be nem fért bele Nagy Katalin kulturáltsága, műveltsége és örömmel hallottam a riportját a Kossuthon vasárnap reggel.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában