Teremtés hete: biciklivel érkeznek a keresztények a klímacsúcsra

2015. október 7. 16:09
Ne erőszakkal, ne sok beszéddel, hanem következetes magatartással és példaadással őrizzük a környezetünket – mondta Várszegi Asztrik a Teremtés hete október 4-i záró istentiszteletén a soproni evangélikus templomban a reformatus.hu szerint.

A 2015-ös Teremtés hete témája az éghajlati igazságosság volt. A 2015-ös párizsi klímacsúcsra az európai kereszténynek egy északról délre tartó zarándoklat keretében érkeznek meg, amellyel az összetartozásukat fejezik ki. A Teremtés hetén ehhez a kezdeményezéshez csatlakoztak a magyar Tekerj a felebarátodért-csoport tagjai is. Beregszászról indultak szeptember 25-én, majd Tokajon és Budapesten át érkeztek Sopronba - írja a református.hu.

Azt a stafétát, amely minden érintett település földjéből őriz egy marékkal, az osztrákok viszik tovább Németországba, majd onnan Párizsba, a decemberi, két hetes, 21. ENSZ-klímacsúcsra. 

Az ökumenikus teremtésvédelmi alkalom záró istentiszteletén Szemerei János evangélikus püspök, Nobilis Márió katolikus teológiai tanár és Kodácsy Tamás református lelkész szolgált. Az igét Várszegi Asztrik főapát hirdette, aki szerint a keresztényeknek nagy a felelősségük abban, hogy ne erőszakkal, ne sok beszéddel, hanem következetes magatartással és példaadással őrizzék a környezetüket és tegyenek az éghajlati igazságosságért. Ezzel az egyszerű, modern keresztény életmóddal óvhatjuk az értékes, ránk bízott kincset, a teremtett világot.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés