A várható meglepetés – Jönnek, látnak, győznek?

2015. október 7. 15:23

Kiss Ulrich
Jezsuita bloggerek
Nincs és sose volt túlnépesedés, bizonygattam statisztikákkal a malthusi mítosz alaptalanságát. Annál meghökkentőbb, hogy miközben Európa kihalófélben van, egyesek, sőt sokan, fenyegetést látnak a bevándorlókban.

„Épp három éve, 2012. október 5-én megjósoltam ezt, épp ezekkel a szavakkal: »Az egész világ meglódult.«  Javaslom, keressék meg a Youtube-on a túlnépesedésről tartott előadásomat a Párbeszéd Házában. Nincs és sose volt túlnépesedés, bizonygattam statisztikákkal a malthusi mítosz alaptalanságát. Annál meghökkentőbb, hogy miközben Európa kihalófélben van, egyesek, sőt sokan, fenyegetést látnak a bevándorlókban. Nos, eltekintve attól, hogy egykor mi magyarok is bevándorlók voltunk, Európa mint politikai egység a népvándorlás szülötte. A spengleri víziók a Nyugat alkonyáról, egy fáradt értelmiségi korlátolt látomása. Szemléletmódját Carol S. Dweck-kel nyugodtan tekinthetjük megrögzültnek, vagy más szóval statikusnak, miközben a fejlődési szemlélet egykor egy pusztító pestis járvány után adott soha nem látott lendületet ennek a kontinensnek.

Magyar limes

Ma sokkal ígéretesebb és erősebb a pozíciónk, mint akkor, amit éppenséggel a szír bevándorlók rohama illusztrál legjobban. Más szóval: a remény forrása kellene, hogy legyen! De persze a krízis mindig egyszerre rejt veszélyt és esélyt. A rögzült szemléletű ember csak a veszélyt látja, és ezzel elmulasztja az esélyt.  Ma nem csak az egyén, nem csak egy nemzet, hanem az egész kontinens válaszút előtt áll: vagy összefog és nekiveselkedik a problémának, vagy önsajnálkozó passzivitásba süllyed.

Lehetünk tehát egy civilizációs hajnal első napsugarainak tanúi, de ha az alkonyt ünnepeljük, az Úr vagy az evolúció – kinek mi tetszik – újra osztja a kártyákat, és hirtelen azon kapjuk magunkat, hogy kiadtuk az adut a kezünkből.”

 

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 17 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Európa nincs kihalófélben.
Európa népei megbolondultak, amikor UNIO-ra szavaztak.
Mindig akkor rabolják le kelet-Európát, amikor magától is "észhez térne".

A vadkapitalizmust kellene szabályozni és szigorúan büntetni a korrupt szabályszegőket.

Ferenc pápa is jezsuita?

"Fejlődési szemlélet?!

A jezsuiták marxisták? :-)))))))))))"

Si??
Jorge Bergoglio Feri pápa is jezsuita, és Argentina katolikusságától talán nem áll messze a marxista-szovjet influenciájú ún. felszabadítási teológia sem.

(Nomeg alapvetően szemléletformáló hogy egész Ámerika mai népessége némi maradvány, gyér indián népségen kívűl Bevándorlók
az "Új Világ"-ban...Míg Ulrich atya semmit sem kíván azzal kezdeni hogy az európai hun szállásterületek (mai honunk) ismeretében árnyalnia kellene a "mi magyarok is bevándorlók vagyunk" -féle sztenderd elbeszélésmódot! Feri pápa nem indián! :) Ulrich atya ha nem finnugrista-magyar és evolucionista-jezsuita lenne akkor árnyalná ezirányú szövegeléseit... )

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés