Elegem van Ferenc pápa ámokfutásából

2015. szeptember 29. 7:43
Elegem Van
Elegem van
Ferenc pápának argentinként soha nem kellett szembe néznie az iszlámmal való konfrontációval, ezért ezen a téren felkészületlen.

„Jóindulatú megközelítésben Ferenc pápa azért nem úgy reagál, ahogy a pápák szoktak, mert nem európai, így nincs tapasztalata az Európára leselkedő veszélyekről. Argentínként soha nem kellett szembe néznie az iszlámmal való konfrontációval, ezért ezen a téren felkészületlen. Meglehet, de akkor miért nem hallgat a lengyel, magyar, horvát érsekekre?

A másik megközelítés nagyobb ívű – új egyházpolitikai – elképzelést sejt az európaiak veszélyérzetével nem törődő hozzáállás mögött. Mi van akkor, ha Ferencnek az stratégiája, hogy feladja Európát, hogy a katolicizmus súlypontját áttegye az amerikai kontinensre? Ez a megoldás nem is lenne annyira új, hiszen a hit maga is Ázsiában jött létre, és került Európába, most lépne még egy kontinenst. Ezért a menekültek befogadásáról szóló beszédek inkább az Egyesült Államoknak szólnak, azzal az üzenettel, hogy nyissák meg határukat a délről áramló katolikus vallású hispánok előtt. Gondolom mennyire boldogok a WASP-ok ettől a programtól.

A dél- és közép amerikai olvasztótégely, a multikulturális emberiség kudarca. Az őslakosok öncélú vérengző kultúrája keveredett a spanyol és portugál hódítók haszonszerzésre törekvő aljasságával, hogy az egészet megfejelje az Afrikából behurcoltak gyermeki ostobasága. Az eredmény: szegény, primitív, erőszakos emberek bűnözésből élő – sokszor csak a legkeményebb diktatúrával összetartható - társadalma. Ennek ellenére viszont kétségkívül van bennük életerő, szaporodási rátájuk magas. Szemben az európai elöregedő katolikusokkal, akiknek papjaik mondanivalója és templomaik konganak az ürességtől.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 149 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A katolikus házaspároknál születik a legtöbb gyermek.

A katolikus templomokban vasárnap 4-5 szentmise van.
És nem konganak az ürességtől, különben nem tartanának ennyit.
A ferenceseknél óránként, és tele van a templom.

A papok mondanivalója Jézus Krisztus tanításáról szól.
Jézus mondanivalóját, tanítását, nem nevezheted üresnek, mert akkor a te fejed kong az ürességtől.

"Ennek ellenére viszont kétségkívül van bennük életerő, szaporodási rátájuk magas.
Szemben az európai elöregedő katolikusokkal, akiknek papjaik mondanivalója és templomaik konganak az ürességtől.”

Christoph Schöborn osztrák bíboros is kritizálta Erdő Pétert, hogy miért nem szólít fel a migránsok befogadására, sőt ellenzi.

A protestánsok szorgalmazták az ökumenizmust, nem a Katolikus Egyház
Nyilván, hogy okuk volt rá.

Nem biztos, hogy a "túlélés" jó szó arra, amit a keresztények akarnak. Mi valójában föltámadni szeretnénk.

Ferenc pápa maximálisan az Újszövetség szellemében beszél és cselekszik. Ezt csak azok nem értik, akik nem ismerik és gyakorolják az evangéliumok szeretet-tanítását.

A napokban igen hitet tett. Mi mást tehetett volna.
Nyíltan nem fog szembehelyezkedni a pápával.
De amint láthatod nem kívánja iszlamelizálni Magyarországot.

Ferenc pápától meghallgatnék egy jövőképet, ami a keresztény Európára vár, ilyen mennyiségű kifejezetten keresztényellenes, beilleszkedni nem tudó és nem akaró néptömegtől.

Valaki felvilágosíthatná a pápát, hogy az öngyilkosság se nem humanitáris, se nem keresztényi cselekedet.

Azért a macedón férfi látomását egész Európára vonatkoztatni éppúgy erőltetett, mint az Ázsiára vonatkozó tiltást az egész Ázsiai kontinensre.

Egyrészt Macedónia világos módon bázisa lett a későbbi páli misszióknak akár Korinthusban, akár a fogságának a helyszínén, talán Rómában, amiről a Filippi levél emlékezik meg, másrészt az "Ázsia" szó az ókori nyelvhasználatban a Kisázsiai-félszigetet jelenti, és Pál a későbbiekben két teljes évet eltölt Kisázsia fővárosában, Efezusban.

Szóval ez a kiemelés a szentírási kontextusból a mai szóhasználatok alapján, enyhén szólva alaptalan.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés