Veres András püspök: Segíteni kell az úton lévőket

2015. szeptember 11. 13:10
Veres András szombathelyi megyés püspök kijelentette: a keresztényeknek segíteniük kell az úton lévő, nehéz élethelyzetbe került embereket, nemre, korra, nemzetiségre vagy éppen felekezetre való tekintet nélkül.

A keresztényeknek segíteniük kell az úton lévő, nehéz élethelyzetbe került embereket, nemre, korra, nemzetiségre vagy éppen felekezetre való tekintet nélkül – hangoztatta Veres András szombathelyi megyés püspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia megválasztott elnöke pénteken Körmenden. A püspök a helyi rendészeti szakközépiskola előtt tartott sajtótájékoztatóján elmondta: csütörtökön értesült arról, hogy Körmenden átmeneti regisztrációs gyűjtőpont létesül, azt követően egyeztetett a Katolikus Karitász országos és helyi vezetőivel arról, hogy természetesen segíteni fogják az oda érkezőket. A tábor élelmezését közlése szerint az állam biztosítja, ezért elsősorban takarókat, tisztálkodószereket vittek oda, és hasznosnak tűnt egy olyan gyermekjátszósátor felállítása és berendezése, ahol a menekültcsaládok gyermekeit fogadhatják.

 
A megyés püspök hozzáfűzte: angolul beszélő önkéntesekkel is segítik a menekültek átmeneti elhelyezését és ellátását, a karitász munkatársai által már csütörtök este felállított gyermeksátorban pedagógusok foglalkoznak a gyerekekkel. Azt mondta: eddig sem volt semmiféle véleménykülönbség az egyházon belül a menekültek támogatásáról, a keresztény ember nem is tehet mást, mint segíti a rászoruló, bajban lévő, nehéz helyzetbe került embereket. Hangsúlyozta, a Katolikus Karitász országos és helyi szervezetei eddig is folyamatosan segítséget nyújtottak, most sem tesznek mást. Hozzátette: miután látható, hogy a menekültek nem akarnak tartósan Vas megyében, illetve Körmenden maradni, most az a feladat, hogy a vonulásukat segítsék, ezért a következő napokban azokon az útvonalakon, amelyeken vonulnak, mobil illemhelyeket állítanak fel, illetve víz, élelmiszer, takaró, melegebb ruházat kiosztásával segítik őket a karitász munkatársai.
 
A sajtótájékoztatón Majthényi László, a Vas Megyei Közgyűlés elnöke elmondta: egy felhívást tett közzé a megye településeinek polgármestereihez fordulva, hogy az önkormányzatok is takarók vásárlásával, összegyűjtésével segítsék a körmendi átmeneti gyűjtőpontra érkező menekülteket. Elmondta, az első száz takarót a megyei önkormányzat nevében személyesen adta át a körmendi rendészeti szakközépiskolában.

Összesen 13 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ez mind rendben van, csak először nézzük meg, hogy mit művelnek ugyanezek a keresztényekkel a saját hazájukban.

Segíteni kell az úton lévőket.Ezt a segítséget meg is kapják. De ne legyenek többen útonlevők, ez az ő és a mi érdekünk is.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés