Titokban fogadott be ezer keleti keresztény családot Magyarország

2015. szeptember 9. 8:17
Balog Zoltán kedden arról beszélt Párizsban, hogy Magyarország 2013–2014-ben ezer keleti keresztény családot már befogadott Irakból és Egyiptomból titokban. Balog elmondta azt is, hogy az iraki Erbílben lévő menekülttábor, amelyet magyar katonai kontingens őriz, több milliárd forintjába kerül Magyarországnak.

Balog Zoltán a felszólalásában elmondta, hogy Magyarország 2013–2014-ben ezer keleti keresztény családot már befogadott Irakból és Egyiptomból a nyilvánosság kizárásával, biztonságos módon és a magyar állampolgárság megadásával, azzal a lehetőséggel, hogy bármikor visszatérhetnek az eredeti lakhelyükre.

A családokat a helyi keresztény vezetők igazolásai alapján fogadta be a kormány. Olyan üldözött emberekről van szó, akiknek ténylegesen el kellett menekülniük, hívta fel a figyelmet az emberi erőforrások minisztere. „Őket befogadtuk és erre a jövőben is készen állunk, de csak ezen a biztonságos módon” – hangsúlyozta.

Arra is emlékeztetett, hogy az iraki Erbílben egy több mint száztagú magyar katonai kontingens őrzi a menekülttábort, amely több milliárd forintjába kerül Magyarországnak.

Összesen 31 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

(1) Biztonsági szempontok is vannak.
(2) Erre varrjanak gombot Brüsszelben.

Lehet, hogy ott ahol olyan menekültek vannak, akiknek tényleg veszélyben az élete a titoktartás kötekezô. Másként minek befogadni, hogy idejöjjenek kinyirni ôket?

talán azért, mert a családok jó része még mindíg ott van a táborban

és nem akarták hogy nekik ebből ott helyi konfliktusuk legyen másokkal

viszon a biztonságos menekülésük garantált a befogadással

A ti befogadásokról sem a nép döntött...

Azon gondolkodom, Orbánnak mennyire erőt kellet vennie magán mikor egy hete Tusk jól hátba szúrta a sajtótájékoztató végén, hogy ne vágja a pofájába az ezer titokban befogadott családot:

“And finally, let me make a personal comment with reference to Prime Minister Orbán’s article in Frankfurter Allgemeine Zeitung,” Tusk said. “I want to underline that for me, Christianity in public and social life means a duty to our brothers in need. Referring to Christianity in a public debate on migration must mean in the first place a readiness to show solidarity and sacrifice. For a Christian, it shouldn’t matter what race, religion and nationality the person in need represents. Thank you very much.”

Valami olyasmit kellet volna mondania:
Tusk úr, abból is, hogy befogadtunk 1000 kopt keresztény családot, csak az látszik mennyire kirekesztőek, és keresztényietlenek vagyunk mi magyarok.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés