Dr. Kiss-Rigó László: egyetértek!

2015. szeptember 9. 18:18

Kőhegyi Dániel
Đéé atya
A Szeged-Csanádi Egyházmegye főpásztora meg merte tenni azt, hogy nyíltan beszél, és elgondolkodtató ténymegállapításokat közöl.

Itt nem párt-hovatartozásról van szó, hanem egy problémáról, amit SŰRGŐSSEN meg kell oldani!

Nagy örömömre szolgált olvasni a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia közleményeit. Azonban azokban a közleményekben és egyben köszönetnyilvánításban SEMMI KONKRÉTUM NEM SZEREPELT.

Jómagam azért követem el ezt a fajta publikációt, de inkább bejegyzést, mert több, számtalan ember keresett fel azzal, hogy mit teszünk a migránsokkal? A magyar hajléktalanok éheznek, kvóta nincs, ami őket ellátná, de jönnek messze-messze, sokat utazva Iphone és Androidos készülékekkel, amelyet mindannyian tudunk, hogy nem két fillér.

Természetesen nem kívánom bírálattal illetni a Szentatya segítő és jóakaró szándékát, valamint az arra való buzdítását, azonban nem szeretném figyelmen kívül hagyni dr. Kiss-Rigó László püspök úr gondolait sem - még akkor sem, hogyha azokat kiforgatták, vagy megmásították.

Hozzáteszem: A magyar Egyház apostoli utódai közöl egyetlenegy személy merte felvállalni a migránsokkal kapcsolatos kérdéssel kapcsolatos bármiféle nyilatkozatot.

Hadd jegyezzem meg továbbá!

Rengeteg lehetőség van. Több oldalról jó és rossz is. Itt egy probléma van és EZT KELLENE BELÁTNI(!), a kompromisszum. Azaz kivételesen ez a fogalom az egységet takarja! Kompromisszum egyházak, politikai pártok, tisztségviselők között. Ha úgy látjuk, hogy az Európai Unió nem kíván bennünket segíteni, akkor magunknak kell megvédeni saját értékeinket.

Ez, Barátaim, nemzetet érintő, teljeskörű, mindentől független megoldásra váró kérdés, amelyre VÁLASZ KELL.

Itt, mikor Kóka János úr könnyelműen burkolózott egy krisztusi tanítás értelmeztetésével, úgy, hogy - véleményem szerint - ő maga azt sem tudja, kitől idézett, s így lepattint egy felröppentett labdát a kiss-rigó által megjelenített cikkel kapcsolatosan....

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 25 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"Ez, Barátaim, nemzetet érintő, teljeskörű, mindentől független megoldásra váró kérdés, amelyre VÁLASZ KELL."

Erre láthatunk egyre több példát beágyazódottságtól függetlenül ( kivéva a ballib pártokat )

"Jezsuita, mint a pápa, ráadásul félig szír – mégis óv a bevándorlók özönétől
Bódis András / 2015.09.09., szerda 15:52

Édesapja szír, édesanyja olasz származású, Egyiptomban él. Jezsuita szerzetes és keresztény tekintély, csakúgy, mint a pápa, mégis nagyon mást mond a bevándorlásról, mint a katolikus egyházfő. Idézzük csak fel Henri Boulad szavait!

Ferenc pápa újra és újra egyértelművé teszi: otthont kell nyújtani a bevándorlóknak. A keresztény közösségek – finoman szólva – megosztottak a témában. Érveket pedig nemcsak a befogadáspártiak kapnak a felsőbb tekintélyektől, hanem a többiek is. Nézzük csak, mit mondott idén májusban a Magyar Rádióban Henri Boulad jezsuita szerzetes!

Jóformán csak az iszlám nem képes az integrációra. „Ki is mondják: nem akarunk integrálódni, hanem mi fogunk titeket integrálni”, és ennek a tervnek a megvalósításához az első lépés a bevándorlás, a második a gyermekszülés – mondta a rádióban Boulad. Hozzáfűzte: néhány éven belül a demográfiai egyensúly megbillen. A harmadik lépés véleménye szerint a megtérés, mert miközben a Nyugat elvesztette vallása gyökerét és morális tartását, az iszlám – főleg a fiatalok szemében – igazodási ponttá vált.

A szerzetes hangoztatta: Európa, a Nyugat már nem szabad sem politikailag, sem erkölcsileg. Szerinte Európának vissza kell nyernie erkölcsiségét és hitét, amelyet a második világháború után elvesztett. Henri Boulad azt mondta: „A nyitottság, a tolerancia, az emberi jogok nevében eladjuk a házainkat, eladjuk az országunkat, eladjuk a kultúránkat és eladjuk az identitásunkat.” Sokan figyelmeztetik Európát, de nem akarja meghallani, és amikor majd megérti, késő lesz – vélekedett. Megjegyezte: „Európa fővárosában”, Brüsszelben a leggyakoribb név, amelyet a gyerekeknek adnak, a Mohamed, és a város lakóinak 40 százaléka muzulmán.
"

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés