Az európai püspökök készek a menekültek befogadására

2015. szeptember 8. 10:23

Angelo Bagnasco
Magyar Kurír
A veszéllyel szembesülők kétségbeesettségének látványa nem lehet, hogy ne érintse meg mindenki szívét és elméjét.

A pápa szavai mindig nagyon egyenesek: konkrét módon kéri a közösségektől, plébániáktól, monostoroktól és kegyhelyektől, hogy nyissák meg kapuikat, és legyenek befogadók. S Európa püspökeinek azt mondja: »támogassatok ebben a felhívásban« a gyakorlatban. Mit gondol, meg fog ez valósulni a gyakorlatban?


Igen, biztosan gyors válasz születik. Éppen a következő héten fogunk beszélni erről, amikor az európai püspöki konferenciák elnökei Jeruzsálemben találkoznak szokásos évi plenáris ülésükön. Úgy gondolom, ez újabb ösztönzés lesz arra, hogy még alapvetőbb kapcsolat jöjjön létre az Európában működő különböző egyházak között. (...)

Mit gondol, mi történik az európai szolidaritás szintjén?

Mind Európában, mind nemzetközi szinten vannak pozitív jelek, úgy látom. A veszéllyel szembesülők kétségbeesettségének látványa nem lehet, hogy ne érintse meg mindenki szívét és elméjét. Olaszországban a nép, a mi közösségünk és az állam már régóta keresik a lehető legjobb választ. Ezért ha meglesz ez az egység, ez az összehangoltság európai szinten, amelyért mindig könyörgünk – amelyet mint olasz püspökök mindig kértünk –, az mindenkinek segítség lesz, kezdve éppen ezeken a szegény embereken.”
 
 
Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 22 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Megérint, pillanatnyi segítségtől senki nem zárkózik el, de ez nem jelenti azt, hogy örökre itt kell maradni. Ma éhes, szomjas, adunk enni-inni, aztán segítünk a hazaútban.
Kivéve a valódi menekülteket!

Ez is egy őrült, íme, egy a kereszténység árulói közül.

Szerencséje lesz, ha időben elpatkol: a vértanúhalálhoz biztosan gyáva lenne, túlságosan belepuhult a kényelmes püspöki életbe.

Ezek az áruló papok a történelem szemétdombjára kerülnek hamarosan. Olyanokra lesz szükség, akik lelket öntenek a keresztényekbe, hogy szembeszállhassunk a ránk törő muszlim hordákkal szemben.

Nem kellett volna gyerekeket molesztálni - akkor nem kéne ilyen nyilatkozatokat tenni!

Van megoldás.
Minden politikusnak adni kell belőlük 100-at.
Örökbe.

Attila megkegyelmezett anno, ezek nem fognak.

Tudtommal két vatikáni plébánia két családot.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés