Vecsei: Kezelhetetlenné válhat a menekülthelyzet

2015. szeptember 6. 14:46
Az elmúlt napokban sok támadás éri az Egyházat azért, mert nem segít a menekülteken. Pontosabban nem úgy segít, ahogyan azt „elvárnák” tőle. Vecsei Miklós válaszol a Máltai Szeretetszolgálat részéről.

A napi szükségletekhez igyekszik igazítani a menekültek ellátását, segítését a Magyar Máltai Szeretetszolgálat. Vecsei Miklós alelnök az InfoRádió Aréna című műsorában arról beszélt még egy héttel ezelőtt, hogy segítőik a pályaudvarokon minden nap beszámolnak az aznapi történésekről, és rendre újabb és újabb kérdések, szükségletek merülnek fel. 

„Nem tudjuk, hogy a menekültek száma mekkorára dagad, tehát hogy mennyire záródik le a nyugati határ, ami miatt egyre nehezebb lesz átjutni, és mennyien ragadnak bent nálunk. Most már időnként a háromezret közelíti a napi belépők száma, már azoké, akikről tudunk. Csak kezdjük el ezt a számot mondjuk csak tízzel beszorozni. Ezek akkora terhek, ahhoz viszonyítva, hogy mondjuk ötezres nagyságrend az, amit stabilan el tud látni a jelenlegi menekültügyi ellátórendszer, hogy mi itt tényleg azt reméljük, valakinek a fejében van gyors megoldás erre, mert ez itt naponta változhat” - fogalmazott a szeretetszolgálat alelnöke.

Összesen 22 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Amire nincs szükségük azt nem cipelhetik magukkal.
Arra pedig végképp nincs kapacitás, hogy civil segítők informálják percre készen a segíteni akarókat, hogy mikor éppen mire lenne szükség.
A maradékot majd kicsemegézik a guberálók, a szemetet pedig az adott önkormányzat összeszedi.
Úgyhogy ne szomorkodj, ennél nagyobb bajod (bajunk) sose történjen.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés