Új hírportál

Új hírportált indít ősszel a TV2 volt hírigazgatója

2015. augusztus 19. 11:21
Tévés újságírókkal indít új hírportált György Bence, a TV2 korábbi hírigazgatója – derült ki György Kreatívnak adott interjújából. Kezdésként harminc fős szerkesztőséggel terveznek, lesz véleményrovat, amelyhez külön fognak felkérni publicistákat. Az oldal indításához magánemberek kölcsönözték a tőkét.

Hírportál indításán dolgozik György Bence, a TV2 korábbi hírigazgatója – derült ki György Kreatívnak adott interjújából. A portál indulására magánemberek adták össze a pénzt, akik között nem találhatjuk meg Habony Árpádot. Az új portál ősszel indul, a csapatot főleg tévés újságírók alkotják majd. A tulajdonos Nouvelle Media Kft. az afaktor.hu és a faktortv.hu domaineket jegyezte be.

A szerkesztőség nagyjából harminc fővel indul, az oldal híreket, riportokat, interjúkat és véleményeket közöl majd, utóbbihoz külön fognak felkérni publicistákat. „A legtöbb kollégámhoz hasonlóan tévés tapasztalatokkal is rendelkezünk, így mi másként képzeljük el egy ilyen médium működését. Ahogyan a tévés hírszerkesztőségben sincsenek klasszikus szakújságírók, így itt is ez lesz a modell” – mondta György Bence. György azt is elmondta: részt vett Andy Vajna tévés próbaprojektjében, de a portál indításához nincs köze a Filmalap vezetőjének.

A hírportálok elég hasonlóan adják el a cikkeiket, szinte azonos a stílusuk. Ez az a szellemeskedő, poénkodó, fikázós hangvétel, amit a közönség ugyan megszokott, de én ezt a stílust nem kedvelem. A mi portálunk nem ilyen lesz” – mondta György, hozzátéve: olyan nyelven szeretnének kommunikálni, ami nem igényel bennfentes tudást és közel áll a tévénézők által érthető stílushoz.

Összesen 3 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában