Táviratot küldött Ferenc pápa Paskai bíboros halálára

2015. augusztus 18. 21:08
Táviratot küldött Ferenc pápa Erdő Péternek, hogy részvétét fejezze ki Paskai László nyugalmazott esztergom-budapesti érsek halála miatt. A pápa apostoli áldását küldi az Úr vigasza és békéje jegyében.

Szomorúan fogadta Paskai László bíborosnak, nyugalmazott esztergom-budapesti érsek haláláról szóló hírt Ferenc pápa, aki kedden táviratban fejezte ki részvétét Erdő Péternek.

Az esztergom-budapesti érsekhez intézett angol nyelvű táviratában, amelyről a Vatikáni Rádió magyar adása számolt be honlapján, a katolikus egyházfő tudatta, hogy szomorúan értesült Paskai László haláláról, és részvétét fejezte ki Erdő Péter bíborosnak, az egyházmegye papságának, szerzeteseinek és szerzetesnőinek, valamint a világi híveknek. 

A pápa egyben köszönetet mondott Istennek azért, hogy az elhunyt bíboros hosszú éveken át szolgálta a magyar egyházat. A pápa lélekben csatlakozik a temetési szertartásra összegyűltekhez, és apostoli áldását küldi az Úr vigasza és békéje jegyében – olvasható a táviratban.

Összesen 3 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Leginkább az olasz manapság, de nemzetközi a cég. Magyarországon pont Paskai volt az egyik utolsó pap, aki társalgási szinten tudott latinul.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában