Ezt látta a déli határnál a jezsuita szerzetes

2015. augusztus 10. 20:51
Ásotthalomnál szerzett tapasztalatokat a menekültek helyzetéről Sajgó Szabolcs atya, aki szerint nem szabad felülni a demagógiának.

Sajgó Szabolcs jezsuita szerzetes szerint arra van a legnagyobb szükség, hogy világos és igazságos döntés szülessen a menekültügyben. Azt a példát hozta, hogy a repülőre sem lehet felszállni, ha már tele van, így a menekülteket sem kell befogadnunk, ha már nem tudunk helyet biztosítani számukra. 

Az atya jó technikai eszközökkel felszerelt, egészséges, rendezett külsejű menekülteket látott Ásotthalom környékén, és arról is mesélt, hogy a rendőrök miként járnak el velük szemben, illetve óvják meg a települést a menekültek áradatától.

Összesen 59 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Egyébként igen. A témára vonatkozó egyházi megszólalásokban az zavar leginkább, hogy missziós szándéknak a nyomát sem látom. Eközben pedig a saját könyvespolcomon is van német nyelvű brossúra, amely azt igyekszik bebizonyítani a jámbor olvasónak, hogy a muszlim vallás a tuti.

Részemről egye fene, legyenek keresztény segélyszervezetek, amelyek napi szállást és meleg teát adnak ezeknek az embereknek, de adjanak nekik keresztény igehirdetést is Jézus Krisztusról!

Hánnyal találkoztál már személyesen?

Te tényleg egy .ru honlapot akarsz hiteles hírforrásként megadni?? Oroszországnak elemi érdeke a gyenge EU, persze, hogy ilyen híreket írnak.

Teljesen igaza van, a magyar kormánynak elsősorban a saját állampolgárai felé van felelőssége, az ő érdekeiket kell mindenek előtt figyelembe vennie.

Egyébként jó érzés volt itt is viszontlátni atya, a Jóisten őrizze és áldja meg, ahogyan eddig is. :)

Aszongya az atya, hogy nem szabad felülni a demagógiának.

Maximálisan egyetértek.

Amúgy a bencés regula azt mondja, a jövevényt három napig a legnagyobb vendégszeretettel kell fogadni. A negyedik naptól dolgoznia kell. Azt, amit kap. Ha büdös a munka, mehet máshová.

Ha kreatívan használnánk a keresztény hagyományt, sok választ megtalálnánk benne a mai kérdésekre.

Talan vele beszelj errol. A Horanszky 20-ban aug 24-en du 5 lesz ima, majd mise a menekultekert az o vezetesevel, ha erdekel.

Alapvetoen egyet is lehetne erteni ezzel a papai beszeddel. De ez nem azt jelenti hogy ozonoljenek szamolatlanul Europaba, hanem hogy adakozzunk tobbet a voroskeresztnek, kuldjunk oda segelycsomagot stb.

Mint ahogy a nelkulozoknek is ugy segit az ember hogy etelt oszt, adakozik, nem ugy hogy osszeszed tiz hajlektalant es felkoltozteti magahoz a masfelszobas garzonba.

Válaszok:
Sulammit | 2015. augusztus 11. 10:24

Még nem kerestem, meg azt a könyvemet, amiben az a francia újságíró által írt történet van, amit fejből írtam ki neked. Nem felejtettem el. De megkeresem majd és leírom neked. OK?

Válaszok:
Csigorin | 2015. augusztus 11. 17:03

Igazad van atya! Jó lett volna a táborodban lenni.
Veletek imádkozni, mint régen a koleszban!

Izé.
Nem értem, mit jelent ez:
"Az atya ráerősít a gondolatokra."
Elmagyaráznád?

Nem írtál azóta, vagy én nem vettem észre?

60 oldal? Nem egy szakdolgozatról volt szó! :)

Csúsztatási nagymester... :)
Haláli vagy!

Ahhoz, hogy valaki belássa ennek az "elméletnek" a tarthatatlanságát, nem szükséges vallásosnak lennie.

Egyszerűen logikailag tarthatatlan. Úgyhogy valóban nem túl sok értelme van a vitának vele :)

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés