Román „sumerológia”: Funar szerint Jézus is dák volt

2015. augusztus 6. 12:39
Jézus nem zsidó és nem magyar, hanem dák volt, és a mai Románia területén született – állítja a Nemzetközi Dákológiai Kongresszusra írt brosúrájában Gheorghe Funar, Kolozsvár egykori, hírhedt polgármestere. Szerinte a Jézus származásával kapcsolatos igazságot a Vatikán alagsoraiban rejtegetik. Funar szerint egyébként az egész emberi civilizáció román termék.

Gheorghe Funar, aki 1992-2004 közt volt Kolozsvár hírhedten magyarellenes, a főtéri kukákat is román nemzetiszínre festető polgármestere megteremtette a „Jézus is magyar volt”-típusú, sumerológus magyar őseredet-magyarázatok román inverzét, amikor nemrég felvetette: Jézus Krisztus dák volt – írja a Főtér az Adevărul nyomán.

Az idei Nemzetközi Dákológiai Kongresszust júliusban rendezték Buzăuban. A rendezvényt Napoleon Săvescu, az Egyesült Államokban élő román orvos találta ki tizenöt évvel ezelőtt. Azóta minden évben összegyűlnek a „szakemberek”, hogy megvitassák kutatásaik legújabb eredményeit, amelyek annak az alapgondolatnak a finomításai, hogy a román nép ősei a dákok, a rómaiaknak pedig semmilyen szerepük nem volt a mioritikus nép kialakulásában.
 
Gheorghe Funar egy 32 oldalas brosúrában ismerteti a Jézus dák származásával kapcsolatos elméletét. A Biblia és különböző román szerzők több mint harminc kötetének tanulmányozása alapján Funar arra a következtetésre jut, hogy Isten fia a jelenlegi Románia területén született.
 
Véleménye szerint a Jézus származására vonatkozó igazságot – amely nem más, mint a géta–dák nép történelmének egyik fejezete –, a Vatikán alagsoraiban rejtegetik a keresztény egyház vezetői.
 
„Kétezer év után, a Géta–Dák Nép és az Emberiség Igazi Történelmét meghamisító emberek megpróbálják titokban tartani Isten Fiának Igazi Életrajzát is. Azt remélték, hogy az Igazság soha nem derül ki. Az Elsődleges Nép, a Géta–Dák Nép Igazi Történelme, Igazi egyistenhitű Vallása és Isten Fiának Igazi Életrajza nem rejtegethető és hamisítható a végtelenségig” – írja könyvében Funar, aki újabban szinte minden szót nagybetűvel ír.
 
Gheorghe Funar egyébként rendszeresen ír rövidebb elemzéseket, amelyekben arról értekezik, hogy az emberi civilizáció a jelenlegi Románia területén alakult ki, az emberi kultúra alapja pedig az Elsődleges Nép, vagyis a dákok.
 
A mioritikus nép elképzelése egy kisbárányról és három pásztorról szóló román balladából ered (Miorita; A kisbárány), amelyben két pásztor, akik közül legalább az egyik magyar, orvul meg akarja gyilkolni moldovai társát, de az mitikus módon értesül a tervről és megmenekül. Lucian Blaga költő-filozófus alkotta meg a mioritikus térről szóló elméletét, amely szerint a román nép egy dombokból és síkságokból álló harmonikus tájon született, melyből szinte mitikus lelki kiegyensúlyozottsága következik. Mindez az ősi ellenségnek tekintett magyarokkal szemben fogalmazódott meg, akik lelki élete – abból adódóan, hogy többségükben a sík pusztán élnek – egyhangú és „lapos”.
 
Funar elképzelése, úgy tűnik, részint ellentétben áll a dákoromán elmélettel, amely szerint a román nép a rómaiakkal keveredő dákok utódai. A történettudomány szerint azonban a pásztorkodó román nép a Balkánról húzódott fel a középkor folyamán, Erdélybe pedig a tatárjárás után telepítették be az első csoportokat.
Szilvay Gergely
2015. August 6. 12:42
Gheorghe Funar fikciós munkássága nem nagy meglepetés, hiszen Ceaușescu udvari költőjének, Corneliu Vadim Tudornak a Nagy-Románia Pártjában húzta le karrierje nagy részét. Demszky Gábor szélsőjobbos kollégája és kortársának elég lett volna, ha a vonatkozó magyar teóriákat fordítja át románra, bár valószínűleg ő nem spórolta meg ilyen egyszerűen a melót. Mindenesetre szívesen elmennénk tudósítani egyszer egy közös sumér-magyar-dák nemzetközi interdiszciplináris konferenciára. A román benzinkutaknál amúgy kapni lehet a borítója alapján a szívcsakráról szóló román könyvet, ezek szerint a szívcsakra Brassó környékén van, minthogy az kb az ország közepe. Nem ártana életre hívni valamiféle összehasonlító sumerológiát, amelynek keretében a Jézus magyar/román/mormon/marslakó jellegű mondákat vetjük egybe. A közös ellenség például rendszerint nem csak valamely szomszéd nép(ek), hanem a félelmetes Vatikán is, ahol az inkvizíció pincéiben őriznek valami titkos iratokat. Ebben lehet valami, bár egyszer XVI. Benedek lakonikusan megjegyezte, hogy „'az inkvizíció pincéi' a levéltárunk”. Mindenesetre készülhetne már egy új Dan Brown-regény, majd abból film a román vagy a magyar elméletből, nekünk nyilván a sajátunkat kéne promotálnunk, nehogymár ebből is a románok (vagy a szvatoplukiánus szlovák tan) vigye már el a prímet. Lobbizhatna a sikerünkért Andy Vajna is.

Összesen 70 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

" Funar szerint egyébként az egész emberi civilizáció román termék."

Haaaat, ahogy elnezem, meg igaz is lehet...

Engem meg gyíkká változtatott. De már elmúlt!

Azert veri a magyarokat? :)

Funar mindig is egy futóbolond volt, zavaros elképzelésekkel, emlékszem pár megnyilvánulására még abból az időből, amikor hatalomban volt.

Válaszok:
kalotaszeg | 2015. augusztus 6. 14:10

Dákopátia a megfelelő szó erre a jelenségre, könyv is megjelent róla

-Dákopátia és egyéb román eltévelyedések-

https://eurocom.wordpress.com/..

Hat mit csinaljanak ha egyszer mashoz nem ertenek?

múltkor a buziellenes ortodox zsidók, most az alternatív őstörténész Funar - mindenhol élnek a jobbikosoknak szellemi testvéreik.

Azért vigyázz ezzel a hasonlítgatással, mert a ma franciaként megnevezett nép eredete a gallokhoz vezet vissza, akik ugyebár nem voltak mások, mint kelták.
Azután a gallok keveredtek a frankokkal (innen a mai nevük) akik viszont mint tudjuk, germánok voltak.
És, hogy ma miért is beszélnek újlatin nyelvet? hát azért, mert a korabeli uralkodójuk - Nagy Károly - aki az egész frank birodalom ura volt, ráerőltette a birodalmára a nyelvváltást.
A frank birodalom népét Nagy Károly áttérítette a latin nyelv használatára.
Na most ebből az is következik, hogy bár a latin népek közé sorolják a mai franciákat, de paradox módon éppen a latinokhoz nincs semmi közük.

Ha román volt, miért nem a Havasalföldön térítette meg a pogányokat.Minek bandukolt volna a perzselően forró Közel-Keletre.Hiszen akkor Pál is dákó volt,aki a bukaresti úton - egy dák vásárra menet - megtért a Nagy Román Istenhez.

„Egy keresztény nem lehet románellenes. Minden keresztényben lakik egy román. Senki sem lehet igaz keresztény, ha nem ismeri el dákoromán gyökereit!” – Ferenc pápa tanítása a legújabb kutatások ismeretében

Ha Jézus félnótás volt, akkor te hova sorolod magad?

"Abban pedig ügy tudom nem szerepel, hogy Jézus magyar lett volna"

Jaj, jaj, hát nem ismered a jó Szántai Lajost? Aki szerint a kis Jézust Kerecsenkének szólította Mária?
Hát nem nézel te Pörzse Sanya-műsorokat?
Milyen nemzeti radikális vagy te?
Gyanús, gyanús. Már-már azt kell feltételeznem, hogy a New York-Tel Aviv tengely beépített embere vagy, akit izraeli drónok dobtak le egy jobbik-gyűlésre. Ürgebőrben.

belinkeljem a műsort, okoska?

A hirhedt vallásfilozóf-professzor (és jópár kommentelő) által implicite (vagy explicite) emlitett "hüjjemagyarok" megemlitik elemzéseikben, kiselőadásaikban azt a bibliatörténeti tényt hogy a galileaiak (illetve a létezett északi, a g.-beli Betlehem lakói is) egy a Jézus-Krisztust megelőző egy-két nemzedék idején lezajló hittérítés -Értsd: farizeus-zsidóhitbe térítés
átélői voltak , és vallástudományos nevükön prozelitáknak nevezendőek.

Amit róm.katólikusok s reformátusok egyaránt , azaz egyszóval eccerü jézushitüek amolyan trivialitásként kezelnek
már napjainkban, az a dolog valamiként mégsem olyan igazán igaz. Értsd: azt hiszik az már tuti ,hogy jézus zsidó ("vérű").
Zsidók közé született (még metafizikai és teológiai értelmezésében is :) , de ha például prozelitától jött világra, akkor zsidók közé született de nem zsidó(vérü!!)-nek szabad látnunk: Született prozelita lehet aki mint látjuk erőssen az zsidókénál különbözőbbé tette vallásalapításával a hitet.


[ Fölhívnám a nagytiszteletü figyelmet az ArturKösztler-i kazár-kérdésre, az askenázi zsidóság nem véri hanem konvertált mivoltára, még akkor is megemlítendő ez, ha kronológiailag messze van Jézus Krisztus földi esztendeitől, és akkor is ha igenkényes például a dolog anticionistának tünö gondolatfolyamai miatt is...Meg sok egyéb miatt is.]


Miért is magyarázza Jézus a Krisztosz-leszármaztató ház illetve ágacska kérdését farizeusoknak -- Máté22:41-46 és
Márk12:35-37 és Lukács20:41-44?

(Krisztosz szó alatt Értsd: a Felkent-et, a Messiássást) Jézus nem tudakozódik itten a farizeuspapoktól, hanem vitatja olyan állításaikat amelyek szerint a Krisztosz csakis Dávid-ágából ("Dávid fia") való és csakis Judeából való lehetne.

Zárójelbe is tehetném, de nem: Azt olvassuk a Bibliai alcímben eme említett helyek fölött, hogy
"Krisztus Dávidnak fia és ura"
--Bocsánat a versek maguk ott Jézusnak evvel való vitáját mutatják...Egy csonka dialógust, mert nem olvashatjuk a farizeusok megfogalmazta kérdést, csakis Jézus kiváló feleletét...:Vitatja a Dávid-fi -ság kizárólagos
elvének igazát!!


Petőfi vérségét hozhatnám itten föl igen (igen) blaszfém módon: Nem azért mert Barguzinban halt volna tán meg (höhöhö) hanem mert közvetlen felmenői Petrovicsok voltak:
Oszt mégis milyen nagy világszabadság forradalmár vala ez a mi magyar költőnk.

Jézussal kapcsolatban a románság,mint kivégzőosztag jöhet csak szóba!
Gúnyolták és kínozták a Mestert - ez ma is román nemzeti jelleg!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés