Több mint ezerhatszáz magyar fiatal találkozik Ferenc pápával

2015. augusztus 4. 14:10
A második legnagyobb, több mint másfél ezer fős küldöttséggel érkeztek Rómába magyar ministránsok, a Nemzetközi Ministráns Szövetség találkozójára. A program részeként kedden délután a Szent Péter téren közös imát tartanak, melyhez Ferenc pápa is csatlakozik.

A magyarországi és határon túli egyházmegyékből Rómába érkezett több mint 1600 magyar fiatal vesz részt kedden a római Szent Péter téren a Nemzetközi Ministráns Szövetség (CIM) találkozóján, amelyhez Ferenc pápa is csatlakozik – mondta el Palánki Ferenc egri segédpüspök az MTI-nek Rómában. Több mint ezer fiatal a magyarországi egyházmegyékből érkezett. A többi magyar ajkú ministráns Erdélyből, a Felvidékről és a Vajdaságból utazott a Vatikánba.

A zarándokokat Rómába kísérő Palánki Ferenc, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia ifjúsági referense és hivatásgondozó bizottságának elnöke elmondta, hogy 14-24 év közötti fiatalokról van szó. A Nemzetközi Ministráns Szövetség minden ötödik évben szólítja Rómába tagjait. Az augusztus 8-ig tartó mostani nemzetközi találkozó a tizenegyedik: huszonkét országból kilencezer fiatal érkezett. A háromezer fős osztrák küldöttség után a magyar ajkúak vannak a legtöbben. Annál is inkább, mivel a nagy létszámú német ministránsközösség tavaly külön találkozott Ferenc pápával.

A magyar fiatalokat többek között Német László nagybecskereki püspök, a CIM elnöke, valamint Böcskei László nagyváradi püspök és Orosz Atanáz miskolci görögkatolikus püspök kísérte Rómába. A ministránsok kedd délután részt vesznek a római Szent Péter téren zajló közös és többnyelvű imádkozáson, amelyhez hat órakor Ferenc pápa is csatlakozik. A Szent Péter téri ministránstalálkozó eseményeit magyar nyelven a Vatikáni Rádió magyar nyelvű adása egyenesben közvetíti.

A Rómába érkezett magyar fiataloknak szerdán a Szent Ignác-templomban mutatnak be magyar nyelvű misét.

Összesen 39 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Előre mondjanak el egy imát azért, ami még meg sem történt? És nem is fog?
Vagy te borotvát adsz a kisgyerekeid kezébe?
Annyira álságos minden szavad és hamis.

1. Lehet, csak értelmetlen. Ahogy Krisztus Urunk mondta volt, "minden napnak megvan a maga gondja."

3. Gumibot is van a világon, ha van, aki forgassa. Az valóban kérdés, hogy mennyi humánerőforrást fognak rászánni a kerítés védelmére, amely puszta mechanikus akadályként nem tűnik túl soknak.

1. Egy jópofa különbségtétel Karl Rahnertől, hogy van a naptár szerinti jövő és van a tulajdonképpeni jövő. A naptár szerinti jövőt egész jól előre látjuk, legtöbbünknek nagyjából világos tervei vannak holnapra, többnyire pont a naptárunkban leírva.

A tulajdonképpeni jövő mindaz, ami a naptárunkat fölborítja vagy fölboríthatja. Nem is feltétlenül negatív események, pl. az sincs a naptárunkba beírva, hogy "aug. 7: szerelmes leszek", de tény, hogy ahogy öregszünk, egyre kevesebb jót tartogat személyesen nekünk az, ami a naptárunkból hiányzik. Ezt valahogy föl kell dolgozni.

2. Arról nem is beszélve, mi lesz, ha szereznek egy atombombát.

1. Igen.

2. Élőerő kérdése. Ha van elég őr a tyúkháló mögött, akkor a gumibot is megteszi. Ha nincs, akkor átjönnek rajta. A Tűzgyűrű c. roppant értelmes filmben (rendkívül élveztem, dehát néha tudok gyermeteg lenni) fölépítettek egy kontinensnyi hosszú falat, amire nem raktak védőket. Na, az stratégiai hiba.

1. De lehet. És biztos így van. Igazad van. és köszönöm, hogy szóltál.
Tudod, elhamarkodtam a véleményem leírását. Majd, ha lesz legközelebb, akkor jobban átfogom gondolni. Bocsánat.

Lehet imádkozni egy új életért.
Lehet imádkozni egy még meg nem született, vagy meg nem fogant kisbabáért.

A zsolozsma kompletóriumában ezt imádkozzuk:
"A nyugodalmas éjszakát és a jó halál kegyelmét, adja meg nekünk a mindenható Isten!"

Egy néni mesélte, amikor meghaltak a szülei,hogy nem értette, hogy miért imádkozzák minden nap ezt az imát. Jó haláluk volt.

2. Jó, de mit keres benne egy kisgyerek?

3. -

És a lányoknak ajánlják, hogy még a férjhezmenetelük előtti évektől kezdjenek el imádkozni egy jó férjért.

3. Nem tudtam rá mit írni.

2. Ne gubancolódjon bele. ne menjen oda. Vigyázzanak rá a szülei. Fogják a kezét, vegyék a nyakukba, ölükbe, mit bánom én a hátukra, de veszélyes helyre nem engedni. Ez nem a játszótér!

Utána is van értelme, mert el is romolhat egy kapcsolat. Nem tudom, hogy hallottál-e már ilyen esetről? :)

3. Ezt nem tudom. Nem nézem a híradót. Miért lövünk? Nem csak elkapjuk a határsértőket? Fogalmam sincs.
Ezt te tudod, te kíséred figyelemmel az eseményeket.

Ez mind igaz, és milyen jól fogalmazol.

"Aki többet tesz föl a magáéra, az nyer."
Nem olyan biztos, hogy nyer.
Ha mindenképp át akar jutni az a "többet tesz föl a magáéra." És, ha lelövik? Akkor mit nyer? Tapasztalatot.

2. Igen. Ne játssz a tűzzel!

Nem mondtam, hogy rossz a férj, csak azt, hogy megromolhat a kapcsolat.
Azért szoktak egymásért imádkozni a párok. A házasság után is. Akkor meg ezerrel, mert ápolni kell a tűzet, vagyis nem szabad, hagyni, hogy kialudjon. Sokkal könnyebb a lángok közé dobni még egy kis fát, (szeretetet) Mintsem újraéleszteni, fújkálni, akkor még füstöl is.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában