Keresztény templomot gyújtottak fel ultraortodox zsidók Izraelben

2015. július 29. 15:57
Ultraortodox zsidókat vádol az izraeli rendőrség egy Genezáret-tó partján álló keresztény templom felgyújtásával. Izraelben az utóbbi években jobboldali zsidó szélsőségesek számos helyen gyújtogattak templomokban és mecsetekban, „Ez az ára” felirattal kísért gyűlölet-akcióikban.

A rendőrség szerint két izraeli zsidó vádolható a Kenyér- és borszaporítás templomának egy hónappal ezelőtti felgyújtásával – értesült szerdán a jeruzsálemi közszolgálati rádió.

Ideológiai okokból elkövetett gyűlölet-bűncselekmény szerepel a két - 19, illetve 20 éves – férfi, az Ofakim városban lakó Jinon Ruveni és az Elad nevű ultraortodox városban élő Júda Aszraf ellen benyújtott vádiratban. Eredetileg öt embert vettek őrizetbe a templom június 18-i felgyújtása miatt, de végül a Sin Bét, a belbiztonsági szolgálat és a rendőrség közös nyomozása alapján csak kettejüket vádolják a bűncselekmény elkövetésével.

A Sin Bét szerint a gyújtogatók egy olyan kis létszámú, szélsőséges ideológiát képviselő ultranacionalista csoporthoz tartoztak, amely 2013 óta több helyen is gyújtogatott. A csoport képviselői szerint csak az tekintheti magát zsidónak, aki szembehelyezkedik a keresztényekkel. Ebből az ideológiai okból gyújtották föl a Kineret-tó (Genezáret-tó) északkeleti partjánál álló templomot, amelyet azon a helyen építettek, ahol az Újszövetség szerint Jézus öt cipóval és két hallal jóllakatott egy mintegy ötezer fős tömeget.

A rendőrség eleve gyűlölet-bűncselekményre gyanakodott, mert a templom bejáratánál a folyosó falára festékszóróval egy héber nyelvű ima bálványimádást elítélő sorát firkálták fel. Az utóbbi években jobboldali zsidó szélsőségesek számos helyen gyújtogattak templomokban és mecsetekban, „Ez az ára” felirattal kísért gyűlölet-akcióikban. Ezeket általában a telepeseket sértő lépések vagy merényletek után követték el, véletlenszerűen kiválasztott kegyhelyeken, palesztin civilek vagy akár az izraeli biztonsági erők elleni bosszúként.

Összesen 32 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Primitív, frusztrált népség.

Ezek ugyanazok, mint az Iszlám Állam, csak pepitában.

Mindig mondtam, hogy a legveszélyesebbek a vallási fanatikusok, hiszen ők meg vannak arról győződve, hogy a felsőbb lény utasítására cselekszenek, nem terheli őket felelősség.

Szép megnyilvánulása ez a 'zsidó-keresztény kultúrának', 'idősebb testvéreink' részéről.

Taps!

Ott is van mindenféle alak. Nem hiszem, hogy célszerű lenne általánosítani.

Szerintem ez a hír egy antiszemita hamisítvány!
Én azt hallom és olvasom nap mint nap, hogy a zsidó embereknél nincs üldözöttebb nép, hiszen a világon mindenki őket üldözi mert zsidók!!

Szóval az teljességgel lehetetlen, hogy ez az üldözött nép másokat üldözzön a vallása miatt...

Jézus zsidóként született embernek. Kár ezen rugózni. Akinek nem tetszik ez a tény, az legyen sámánhitű, vagy mit tudom én.
Jézus mondta:
Ne gondoljátok, hogy megszüntetni jöttem a törvényt vagy a prófétákat. Nem megszüntetni jöttem, hanem teljessé tenni. 18Bizony mondom nektek, míg ég és föld el nem múlik, egy i betű vagy egy vesszőcske sem vész el a törvényből, hanem minden beteljesedik.
Máté evangéliumából való a részlet.

'A zsidók nem üldözik halálba sajátjaikat.'


29Jaj nektek, farizeusok és írástudók, ti képmutatók! A prófétáknak sírboltot építtek, az igazak síremlékeit feldíszítitek, 30s azt mondjátok: Ha atyáink idejében éltünk volna, nem lettünk volna részesek, mint ők, a próféták vére ontásában. 31Ezzel magatok is megvalljátok, hogy a próféták gyilkosainak vagytok a fiai. 32Töltsétek csak be atyáitok mértékét!

Jézus zsidó származásáról a teljes Újszövetség bizonyság, kezdve családfájától (származása), a Templomban való bemutatásától, tizenkétéves korában a Templomban való tanításától, nyilvános működésén át, a Nagytanács általi elítéltetéséig stb stb.

Minek ezt tagadni?

Az arámi nyelv a babiloni fogság alatti nyelvcsere következménye volt, egyébként.

Jézus a legismertebb és legelismertebb zsidó férfi,mért nem büszkék rá ezek az ostobák?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés