A szentszéki követ

Heti Válasz: Egy Habsburg lesz hazánk vatikáni nagykövete

2015. július 23. 16:23
Habsburg-Lotaringiai Eduárd Münchenben született, jelenleg Bécsben él és médiaszakemberként dolgozik, ősztől viszont Magyarország vatikáni nagykövete lesz – tudta meg a Heti Válasz. A megbízatással járó feladat nem teljesen ismeretlen a családban, Eduárd apósa, Alfons M. Kloss szintén szentszéki követ, méghozzá Ausztriáé.

Habsburg-Lotaringiai Eduárd (teljes német nevén: Eduard Karl Joseph Michael Marcus Antonius Koloman Volkhold Maria Habsburg-Lothringen) 1967-ben Münchenben született a Mindszenty Alapítvány elnökeként ismert Habsburg-Lotaringiai Mihály főherceg fiaként. Ma Bécsben él, és médiaszakemberként dolgozik, ősztől viszont – a magyar kormány döntése nyomán – Magyarországot képviselheti Vatikánban. 

A főhercegi sarj – a Habsburg hagyományokhoz hűen – szoros kapcsolatot ápol a katolikus egyházzal, korábban ő volt például a Sank Pölten-i püspökség kommunikációs vezetője. E mellett azonban televíziós sorozatok és romantikus komédiák szerzőjeként, valamint a művészetben és a történelemben egyaránt jártas egyetemi tanárként is ismerik.

A leendő diplomatának hat gyermeke van, felesége pedig egy bárónő: Maria Theresia von Gudenus. Apósa Alfons M. Kloss Ausztria nagykövete a Szentszéknél. Magyarul korábban alig beszélt, ám immár egy éve intenzív nyelvtanfolyamon sajátítja el a nyelvet.

A szentszéki nagyköveti pozíciót eddig Győriványi Gábor, Győriványi Sándor egykori kisgazda politikus fia töltötte be.

Fotó: Wikipédia

Összesen 36 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés