Jézus elmenne a Budapest Pride-ra?

2015. július 8. 21:16
A Keresztények a Melegekért csoportosulás szerint addig van dolguk, amíg az ember keresztényként szorongást érez azzal kapcsolatban, hogy elmenjen-e a Pride-ra.

 

Összesen 119 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ha jól értem, ezek nem keresztények a melegekért, hanem konkrétan buzik.

Már a cím is hazugság.

Miért is kéne kimennie? Azért, hogy lássa, amint a Bibliát gyalázzátok?
Még az is lehet, hogy ott volt köztetek, csak ti a zenebonátokkal kiabálásotokkal elnyomtátok a hangját, amikor azt mondta nektek, hogy:
"Térjetek, meg, mert elérkezett Isten országa!"

Jézus elsőként a zsinagógákba menne el, s kisöpörné onnan a sok képmutató, erkölcstelen, a pénzt évezredek óta gátlástalanul hajszoló, másokat kizsigerelő, megalázó, kifosztó, öntelt vérszopókat, háborús héjákat, az őket befogadó többségi társadalmat megbecsülni képteleneket.

Akik a világ minden tájára szétszóródva méltatlanok lettek Mózeshez. Jézus hónapokig járhatná e misszió jegyében a világot, közte Magyarországot is.

A homoszexuálisok intellektuális része nem jár felvonulásokra, lenézi, megveti ezeket az önmaga mutogató, közerkölcsöt sértő, vásári bohócokat, a betegség piacosítását, a politika rátelepedését.

Éli a maga csendes, kulturált életét. Van ilyen ismerősöm az intelligencia köreiben, nem a levegőbe beszélek.

Amit a felvonuláson művelnek az láthatóan közerkölcsöt sért. Intelligenciát számon kérni tőlük nem lehet, felesleges, az nincs.

Jó látni az utcán kézen fogva sétálni heteroszexuális párokat - ez legfeljebb a melegeket irritálhatja - , s különösen őszbe csavarodott hajú idős embereket, akik még mindig egymás szemébe tudnak nézni, nőként, férfiként. Sajnos ritkán van az embernek ilyen látványban része.

Most nem ez a trendi, más a divat, a mást erőltetnek közerkölcs gyanánt a fiatalokra. A többsége azért még szerencsére normális, egészséges marad, szemléletében és a gyakorlati életében is. Szégyen ez a felvonulás.

1. Az nem keresztény , aki az egyházak homokossággal szembeni elutasító tanítását meghamisítja .
2.Ne feledjük : Jézus a bűnt mindig elutasította ! Ez a homokosok által terjesztett pietisztikus beállítottság nem valódi kereszténység , hanem kétségbeesett emberek kétségbeesett kisérlete-ideológiája , mentegetni a mentegethetetlent . 3.A valódi keresztény hit ezt jelenti : Jézus nevében elutasítom a bűn propagálását , s nem fordítva, a bűnt propagálom Jézus nevével...

"Új nemi betegség jelent meg Európában
2015. július 7., kedd 16:50 InfoRádió
Meghallgatom Letöltöm Kinyomtatom Elküldöm Betűméret + -
Korábban csak trópusi fertőzésként ismert nemi betegség terjed Európában, és már megjelent Magyarországon is a meleg férfiak körében - mondta az InfoRádiónak adott interjújában Várkonyi Viktória bőr- és nemigyógyász szakorvos. Az LGV elnevezésű betegséget Hollandiában fedezték fel most, sok év után.
Ez egy régi-új betegség - régi betegség, amellyel Európában nem találkoztunk eddig. Terjedésében az óvszer nélküli, sok partnerrel rendelkező személyeknél fordul elő. A kórokozó, ami a húgyutakban és a végbél nyálkahártyáján is megtalálható, egy ideig tünetmentes állapotban van, így másnak is továbbadhatja - ismertette Várkonyi Viktória.

Hozzátette: ennek van egy változata, ami ha bekerül a szervezetbe, akkor egy rövid lappangási idő után tulajdonképpen nüansznyi tüneteket idéz elő, és gyorsan elmúlik. Ekkor jön egy tünetmentes időszak, és ezt követően kialakul a lágyéki nyirokcsomónak a fájdalmas duzzanata - ami szembetűnő és észrevehető -, illetve nyálkahártya gyulladást, fájdalmas székelést, gennyes húgycsőfolyást idézhet elő.

A bőr- és nemigyógyász szakorvos elmondta: az LGV Magyarországon leginkább csak a nemigyógyászok tudatában van jelen, a kérdés az, hogy ha a beteg felkeresi a proktológust, ő gondol-e erre a betegségre.

Várkonyi Viktória közölte: a tünetegyüttes kiválóan gyógyítható, ám ha nem derül ki a betegség oka, akkor ennek nagyon komoly késői következményei lehetnek. Komoly nyirokkeringési zavart, hegesedést és egyebeket idézhet elő, ami az egész nemi tájék klinikai megjelenését-működését nagymértékben befolyásolja. De remélhetőleg ez Magyarországon nem fog megjelenni, mert időben kezelik a betegséget - mondta a bőr- és nemigyógyász szakorvos."

Keresztényként tudniuk kellene, hogy a büszkeség bűn. A Szentírás szerint Sátán a büszkesége és gőgje miatt bukott meg.

Erről bővebben

http://www.gotquestions.org/Ma..


Jézus mondja

„Vegyétek föl magatokra az én igámat, és tanuljátok meg tőlem, hogy én szelíd és alázatos szívű vagyok: és nyugalmat találtok a ti lelkeiteknek" (Mt 11:29).

A Biblia szerint az ember nem lehet büszke, mert nincs mivel dicsekedjen, minden amije van (észbeli képesség, lelki és fizikai erő stb) az _ajándék_ Istentől.

Namármost, ha még a pozitívumokkal sincs okunk dicsekedni mennyire abszurd -magunkat hívő kereszténynek beállítva- a bűnös életvitelünkkel büszkélkedni?!

Oda nem menne el. Máté házához is azután ment el, hogy a vámos, Jézus szavára, otthagyta a pénzváltó asztalt és a régi, bűnös életével szakított!

"Amikor Jézus továbbment, látott egy Máté nevű embert, amint ott ült a vámnál. Szólt neki: „Kövess engem!” Az felállt és követte. 10Amikor később vendégül látta házában, sok vámos meg bűnös jött oda, s Jézussal és tanítványaival együtt asztalhoz telepedett."

Először fel kell állni és követni kell Őt, enélkül ugyanis nincs megtérés. Amíg büszke valaki a bűnére addig nem lehet hatni rá.

Viszont biztosan szóba állna ezekkel az emberekkel is, ha hozzámennének, nyitott szívvel, őszintén keresve Őt. Hogy mit mondana nekik az is tudható, annak alapján amit már kimondott:

„Nem olvastátok, hogy a Teremtő kezdetben férfinak és nőnek teremtette őket, és azt mondta: Ezért a férfi elhagyja apját, anyját, a feleségéhez ragaszkodik, és egy test lesz a kettő?"

"Vannak olyan férfiak, akik már eleve úgy születtek, hogy nem képesek a házaséletre. Vannak olyanok is akiket mások tettek alkalmatlanná a házaséletre. Végül pedig olyanok is vannak, akik saját maguk döntöttek úgy, hogy alkalmatlanok lesznek a házaséletre a mennyek királysága kedvéért. Aki el tudja fogadni ezt a tanítást, fogadja el!”

Kik fogadják el Jézus tanítását?

“Az én juhaim hallják az én szómat, és én ismerem őket, és követnek engem”

Imádkozzunk azért, hogy a pridon vonulók között is minél több legyen aki az életet választja!

"Menjetek be a szoros kapun. Mert tágas az a kapu és széles az az út, a mely a veszedelemre visz, és sokan vannak, a kik azon járnak.
Mert szoros az a kapu és keskeny az az út, a mely az életre visz, és kevesen vannak, a kik megtalálják azt."

Az általam belinkelt oldalon megvan a válasz

"Különbség van az Isten előtt utálatos büszkeség (Péld 8:13), valamint a büszkeség azon formája között, amelyet egy jól elvégzett munka fölötti örömünkben érzünk."

Bár a magam részéről a kiváló teljesítmény, jó döntés vagy bármi hasonló jó dolog által kiváltott jó érzést sem nevezném büszkeségnek. Inkább örömteli érzésnek afelett, hogy a gyermekem, férjem, barátom, tanítványom stb jól sáfárkodott a rábízott talentumokkal. Számomra a büszkeségben benne foglaltatik ugyanis az összehasonlítás a többivel és annak a nyugtázása, hogy bezzeg én, vagy bezzeg az én gyerekem stb... Bár ez sem minden esetben szükségszerű, de sokszor mégis megtörténik. Ezért nagyon odafigyelek arra, ha bármi okból büszkének érzem magam.


'Olyan emberrel sem találkoztam akiben ne lett volna meg a gőg valamilyen formában.'

Attól még, hogy mindannyiunkban megvan nem jelenti azt, hogy nem kell ellene küzdeni. Mint ahogyan ezt Te is tudod.

'A gőg egyébként szerintem nem egyenlő a büszkeséggel, én nem mosnám így össze.'

Ha az jött le, hogy összemostam biztosan nem voltam érthető, világos. Nem fogalmaztam pontosan. Mindenesetre egyáltalán nem akartam összemosni, mert a gőg valamivel súlyosabb kategória. A bűnben való megátalkodottság, és az erre való büszkeség pedig még súlyosabb.

Ezt akkor tette, amikor a Templomot tették rablók barlangjává.
Az erre vonatkozó beszédeit, a Hegyi beszédet és a többit, már elmondta előtte.
Na meg nem is kérkedtek a bűneikkel, az akkori emberek. Igyekeztek betartani a Tóra előírásait.

Nahát! Egyetértünk! :)
Miért is ne lehetnénk büszkék, amikor egy olimpiai aranyéremmel lesz gazdagabb a hazánk!
(pláne, ha én vagyok az edzője))
Természetesen, büszkék vagyunk számtalan esetben a jó eredményt elérő szeretteinkre. Ill. azok ránk.

Nem írok több példát, mert egyrészt felsoroltál te is, másrészt tudjuk, hogy miről beszélünk.

'Büszkék szoktunk lenni és amikor ezt mondjuk, az valami többet jelent, mint örülök, de semmiképpen nem bűn.'

Én nem mondom, más szavakkal szoktam dícsérni, szerencsére elég gazdag hozzá a magyar nyelv, így könnyen megoldható. Tudatosan kerülöm a büszke vagyok ezért vagy azért-ot. Elsősorban azért mert nem érzek büszkeséget, örömet érzek, ami jóleső érzés, ahogyan már írtam.

'Van nemzeti büszkeség is, ami szintén nem bűn, sőt összetartó pozitív ereje van.'

Örülök annak, hogy magyar vagyok, ugyanúgy mint mondjuk annak, hogy nő. Soha egy pillanatig sem szerettem volna más lenni. Büszke viszont nem vagyok egyikre sem, nem én választottam egyiket sem, nem az én érdemem, mint ahogyan az olimpiai aranyak sem, például. Viszont nagyon tudok örülni annak, ha történetesen egy magyar sportoló nyer. Közelebb érzem ugyanis a szívemhez, mint a németet, vagy bárki mást. Van közöttünk egy plusz kötelék. Büszkeséget nem érzek egy szikrát se, de örömnek öröm.

Sajnálom, ha a gőg elleni küzdelem gondolata ennyire kiborított (föláll a hajam). A gőg a főbűnök között az első. Keresztényként kötelességünk küzdeni ellene. Természetesen a saját gőgünk ellen,hiszen egyedül a saját lelkiismeretünkről kell számot adnunk, a saját bűneinkről, nem a másokéról. De erre világosan utaltam a büszkeséggel kapcsolatban is:

Ezért nagyon odafigyelek arra, ha bármi okból büszkének érzem magam.

Vagyis a magam cselekedeteit, szavait, gondolatait vizsgálom és ha olyasmit veszek észre ami bűn az ellen megpróbálok küzdeni, több-kevesebb sikerrel. Ennek semmi köze az önjelölt aktivistáskodáshoz (jelentsen ez bármit),meg a lélekpusztításhoz. Ezeket a dolgokat csupán belevetítetted valamiért.

Neked se lehet könnyű életed. De kinek az? :)

Búcsúzóul:

'Jelet látsz gyűlni a homlokomra:
Te vagy magad, ki e jelet vonja.

S vigyázz hogy fénybe vagy árnyba játszik,
Mert fénye-árnya terád sugárzik.'

Szia!

Én nem mentem el.
Inkább veled és penivel töltöttem el a délutánom. :)

De lehet róla tudni. (Jézus nemi életéről)
A zsidó férfiaknak kötelező volt a házasodás.
(szaporodjatok és sokasodjatok)
Jézus rabbi volt, és így elnézték neki ezt a hiányosságot. A Szentírásból tudjuk, hogy volt még rabbi akinek elnézték, de nem volt általános.

Ha Jézus megházasodott volna, akkor, most ill, akkor sok sok Isten született volna.

A Bildenberg csoport parancsba adta:le kell nyomni az emberek torkán a homokos tervet, s meg kell célozni még a legellenállóbb csoportot a vallásosakat is.

Írod, gúnyolják a metélteket.De nem gúnyolják é a Teremtőt a körülmetéléssel, lám, nem tudott tökéleteset teremteni,
A Tamás Evangéliumban olvasható: megkérdezték Jézust,használ e az embernek a körülmetélés? Ő azt felelte: ha használna, atyjuk körülmetéltnek nemzette volna őket.
Sivatagban, vízhiányos helyeken indokolt lehetett a vízzel való takarékosság,ma már be lehet látni:nem kell levágni, elég, ha megmossák,akkor nem fog begyulladni.

A spanyol inkvizíció modern szóval hacking volt. A spanyol állam fölállított egy intézményt saját zsidó és muszlim ellenségeinek a fölkutatására, és ezt az "egyházi inkvizíció" cégére mögé rejtette.

Az egyházi inkvizíció saját ügyfelei soha nem zsidók és pogányok voltak, hanem megkeresztelt keresztények.

A spanyol inkvizíció viszont a kényszerből megkeresztelt, de vallásukat ténylegesen folytató zsidók és muszlimok fölkutatásával foglalkozott.

A kortárs pápák tiltakozásának alapja az volt, hogy a meggyőződés nélküli kényszerkeresztségeket érvénytelennek nyilvánították.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában