A kárpátaljaiaknak oszt kenyeret a Magyar Református Szeretetszolgálat

2015. július 7. 10:12
Naponta több száz kilogramm friss kenyeret oszt szét a Magyar Református Szeretetszolgálat a Beregszászon és környékén élő szegények között a diaszpóra magyarságának adományaiból az 1 euró 1 kenyér program keretében. Az első adományt az argentínai magyar közösség hozta. Az adományból nem kizárólag magyarok részesülnek.

Naponta több száz kilogramm friss kenyeret oszt szét a Magyar Református Szeretetszolgálat a Beregszászon és környékén élő szegények között a diaszpóra magyarságának adományaiból – közölte a szeretetszolgálat egyháztáji programvezetője az M1 kedd reggeli műsorában.

Kocsis Attila elmondta: nemrég felhívással fordultak a diaszpórában élő magyar közösségekhez, kérve, hogy támogassák az 1 euró 1 kenyér elnevezésű kárpátaljai segélyezési programjukat. Már csaknem tízezer euró gyűlt így össze, ami lehetővé teszi, hogy ne csak egy egyszeri akció, hanem hosszú távú program épüljön az adományokra – tette hozzá. 
 
Megjegyezte: gesztusértékű, hogy az egyik legnehezebb gazdasági helyzetben lévő magyar közösség, az argentínai hozta el az első adományt.
 
Tájékoztatása szerint a program keretében naponta több száz kilogramm friss kenyeret osztanak szét a városi mélyszegénységben élők, idősek, katonacsaládok között Beregszászon és annak tágabb környékén. A kenyeret az egyház saját pékségében sütik, azt az önkormányzatok és református lelkészek közreműködésével osztják ki. 
 
Nem csak magyarok részesülnek az adományból: az éhség, a szegénység nem válogat, az nem nemzeti kérdés – fogalmazott Kocsis Attila.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés