A „melegházasság” bevezetése tragikus hiba

2015. június 27. 15:23

Amerikai katolikus püspöki kar
National Catholic Register
Függetlenül attól, ahogy a Legfelsőbb Bíróság miként dönt kis többséggel a történelem eme pillanatában, az emberi személy és a házasság természete változatlan és megváltoztathatatlan marad.

„Függetlenül attól, ahogy a Legfelsőbb Bíróság miként dönt kis többséggel a történelem eme pillanatában, az emberi személy és a házasság természete változatlan és megváltoztathatatlan marad. Ahogy a Roe v Wade nem zárta le az abortusz kérdését negyven évvel ezelőtt, az Obergefell v. Hodges nem zárja le a házasság kérdését ma. Egyik döntés sem gyökerezik az igazságban, s ezért mindkettő végül el fog bukni. Ma a bírói testület megint rosszul döntött. Mélységesen erkölcstelen és igazságtalan, ha a kormány kinyilvánítja, hogy két azonos nemű házasságot tud alkotni.

A házasság egyedülálló jelentése, mint egy férfi és egy nő szövetsége, a testünkbe van írva, mint férfi és nő. Ennek a jelentésnek a megvédelmezése fontos része Ferenc pápa „integrális ökológiájának”, aminek a hirdetésére hív minket. A házasság újradefiniálásáról rendelkezni az egész országban tragikus hiba, ami sérti a közjót és a legsebezhetőbbeket, főleg a gyermekeket. A törvénynek kötelessége támogatni minden gyermek alapvető jogát arra, hogy amikor csak lehetséges, házas édesanyja és édesapja nevelje fel egy biztos otthonban.”
 
Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 52 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nem, nem ez történt. Az történt, hogy a homokos propagandisták fegyvert kaptak a kezükbe, hogy az összes iskolában az egyenjogúságra hivatkozhassanak, amikor a szexuális felvilágosítás során egyenlő alternatívaként mutathatják be a hetero és a homoszexuális kapcsolatokat.

Ha pedig valaki mégis amellett érvelne, hogy a hetero kapcsolat bármilyen szempontból "értékesebb", minimum a munkahelyét kockáztatja majd, de lehet, hogy személyiségvédelmi pert is.

Ha - mint ez a bírósági döntés - az evidenciát megsértik , akkor ajtó-kapu nyitva a legbetegesebb önkénynek is . Például , a holokauszt sem elítélhető ...

Ez már megint a XIX. század. Mert a XX-XXI. században követelmény az iskolákkal szemben a szexuális felvilágosítás.

Mindkettő benne van: "Mandating marriage redefinition across the country is a tragic error that harms the common good and most vulnerable among us, especially children."

Nem lelkesek, na!

Nem bizony. A neve meleg kapcsolat.

Elég komoly különbség...

A múltkori commenteddel egyáltalán nem értettem egyet, úgyhogy nehogy elbízzad itt nekem magad! :)

Amikor azt írtad, hogy a pápa nyissa meg a Szt. Pétert. Először is nyitva van, másodszor is mit gondolsz azért megyek én Rómába, hogy bevándorlókat lássak?
Ahhoz elég, ha lemegyek a határhoz, vagy kinézek az ablakon.
Úgyhogy te csak ne adj itt nekem ötleteket a pápának, mert, még képes és megvalósítja.

Kijelenthetné, csak azt is hozzá kellene tennie, hogy minden abortuszt engedélyező nemzeten Isten átka van.

Ráadásul pápai kijelentés nélkül is tudjuk, hogy mindkettő igaz. Akik meg csinálják, azok pápai kijelentéssel együtt sem tudnák. Nem egyszerű világ ám ez!

Az amerikai egyház amerikai állampolgárokból áll, akiknek véleményük is lehet akár arról, hogy mi hogyan történjék az államukban.

Persze az is egy megközelítés, hogy csak azok szóljanak bele a közügyekbe, akik mindenben egyetértenek veled. Csak ez egy rossz megközelítés.

Mondjuk neked is két, ellenkező nemű szülőd volt, hiszen megszülettél...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés