A pápára figyelhetne

2015. június 25. 12:31

Hargitai Miklós
Népszabadság
A pápa magától értetődően foglalja el a keresztény álláspontot a vitában: szerinte Krisztus követői nem tehetik meg, hogy bezárják az ajtót azok előtt, akik más országokban keresnek menedéket.

„A pápa magától értetődően foglalja el a keresztény álláspontot a vitában: szerinte Krisztus követői nem tehetik meg, hogy bezárják az ajtót azok előtt, akik – akár a létük védelmében, akár csak a könnyebb hétköznapok reményében – más országokban keresnek menedéket, mert a krisztusi tanításból csak a befogadást lehet levezetni, az elzárkózást nem. Hogy könnyen beszél-e a megnyilatkozásaival az európai diskurzusból egyre inkább kilógó egyházfő, arról hosszasan lehetne elmélkedni, hiszen egyfelől neki nincs dolga állami költségvetésekkel, menekültügyi kiadásokkal és kvótákkal, másfelől viszont a katolikusok hite szerint az egész világról kell majd számot adnia a végítéletnél, vagyis minden emberért felelősséggel tartozik.

Hogy hol lenne a helye ebben az ideológiai útvesztőben a vallást rendre politikai fegyverként előrántó magyar kormányfőnek, az egy fokkal egyszerűbb kérdés: nem muszáj elfogadnia a mindenkori pápát olyasvalakinek, akinek az erkölcsi útmutatása még Orbán Viktort is orientálja – ám arra sem kötelezi senki, hogy állítólagos reformátusként Facebook-töltő családi szelfizésre járjon hozzá a Vatikánba. Előbb-utóbb döntenie kell, különben úgy jár, ahogyan a Jelenések könyve írja: »Ismerem tetteidet, hogy se hideg, se meleg nem vagy. Bárcsak hideg volnál, vagy meleg! De mivel langyos vagy, se hideg, se meleg, kiköplek a számból.«”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 72 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A katolikus egyház elítéli az abortuszt, nálunk mégis legális, emiatt miért nem pofázik ez a szellemi sérült?
Jah, mert akkor nem lehet alátámasztani az aljas mondandót...szarházi banda.

El kéne dönteni Hargitainak, hogy az egyház politizáljon, és beleszóljon a menekült kérdésbe, vagy ne politizáljon, és akkor ne szóljon bele. Csemegézni az elhangzottakból, és aszerint elfogadni, vagy elutasítani az egyház politikai szerepvállalását, eléggé sunyi hozzáállás.

A menekült kérdést álságos dolog csupán a humánum alapján kezelni, mert évek múltán kemény politikai kérdéssé válik, amikor Európában összecsapnak a civilizációk.

Az első jelek már megvoltak, a jövevények nem fognak beilleszkedni, ők nem fogják feladni az identitásukat. Viszont rövidesen rájönnek, hogy itt sem lesz munkájuk, lakásuk, kocsijuk, megélhetésük, hazudtak nekik, amikor elindították őket. Akkor pedig könnyű lesz őket bármire felhasználni.

Ferenc pápa meg könnyen beszél, ők egyetlen menekültet sem fogadnak.

"saját szemünkben fogunk gerendát képezni."
azt hogy? Ha a képzavart tanítani akarnánk...

A pápa társadalmi tanítása nem hittétel - tudtommal.

Milyen megható, amikor ezek elkezdenek pápázni.

"A pápa magától értetődően foglalja el a keresztény álláspontot a vitában: szerinte Krisztus követői nem tehetik meg, hogy bezárják az ajtót azok előtt, akik más országokban keresnek menedéket."

ja, hogy most a Pápa az álláspont és nem Sztalin, meg Marx, Engels, Leninsz?
Miklós, nyisd ki az ajtód! A kaput is, meg a bejáratit is! A Pápa megmondta..

Hargitai is többször bérmálkozott..

"A Szentatya elmondta, amit mondania kell. Hogy fogadjuk be a menekülteket.
"

Ezt mondta? Nyisd ki az ajtót, hadd menjen tovább!

"Hány hadosztálya van a Pápának?" ( Sztalin)

"van egy kis diszkrét bája, amikor a liberálbolsevikok a pápára hivatkoznak."

Már semmire nem tudnak. Távol esnek a józan észtől, Marx, Engels, Lenins, Lukács, Mao, Pol Pot mind bukta, akkor most jöhet a Pápa Őszentsége.

Őszentsége látogasson a törzsek közé, vigye el a kereszténységet nekik, pár száz év alatt talán vezet valamire. Európának is kellett annyi.

"De akik ide jönnek, azoknak igenis el kell fogadniuk a szokásainkat, a világunkat."
Elsőként az ilyen hargitaimiklósoknak. Hargitai, ha Magyarországra jössz, tisztelned kell a kultúránkat!

Simicska is akkor lett a "baloldal" faszagyereke, amikor lehetett vele Orbánt támadni. Az ördög a mennyországra hivatkozik, ha épp az érdeke úgy kívánja.

Ó! A Népszabadság és a Biblia?!
Csakhogy Orbán Viktor bizony sosem volt langyos! Mindig határozott véleménye volt.
Vagyis bizony, hogy nem veti el az Isten, mivel "Ismeri tetteit"

És persze a Népszabadságét is!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés