Öt közösségszervezőt küldenek a cserkészszövetségek Kárpátaljára

2015. június 2. 16:28
Öt közösségszervezőt küldenek a cserkészszövetségek Kárpátaljára, hogy az ottani települések cserkészeinek, kisközösségeinek segítségére legyenek a következő hónapokban. A három szövetség emellett ösztöndíjat is hirdetett a közösségfejlesztő munkára.

Kiválasztották a cserkészszövetségek azt az öt közösségszervezőt, akit azért küldenek Kárpátaljára, hogy segítsék az ottani települések cserkészcsapatait, kisközösségeit – közölte a Magyar Cserkészszövetség kedden az MTI-vel.

 
A Magyar Cserkészszövetség, a Kárpátaljai Magyar Cserkészszövetség és a Magyar Cserkészszövetségek Fóruma áprilisban kezdeményezett a kárpátaljai magyar kisközösségek működését segítő közös akciót – olvasható a közleményben.
 
Az öt közösségszervező, akit felkészítettek a helyszíni munkára, júniustól 2-4 hónapig Kárpátalja több körzetében teljesít feladatot, egyházi, cserkész- és nagycsaládos szervezetek programjaiba, szervezéseibe bekapcsolódva – írták.
 
Az említett három cserkészszövetség ösztöndíjprogramot hirdetett a kárpátaljai magyar közösségekben a helyiek együttműködésével megvalósuló közösségfejlesztő munkára, amelynek finanszírozására gyűjtést is szervezett. Közölték: a főleg magánszemélyektől beérkezett támogatásokból több mint négymillió forint gyűlt össze. 
 
Hozzátették: a kárpátaljai cserkészcsapatok, kisközösségek, iskolák vezetői és tanárai sok helyen elmenekültek a sorozások elől, a vezető nélkül maradt közösségek élete és az ifjúsági szervezetek működése így lassan ellehetetlenül.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés