Rendben vannak: kampányba kezdenek a szerzetesek

2015. június 1. 19:57
Árnyalni szeretné azt a szerzetesekről kialakult sztereotip képet, amely szerint teljes elvonultságban élnek, és naphosszat csak imádkoznak, ezért „Rendben vagyok” névvel kampányt indít a Magyarországi Szerzeteselöljárók Konferenciáinak Irodája. Blogokkal és videókkal mutatják majd be életüket a kampányban résztvevő szerzetesek.

Rendben vagyok címmel a szerzetesi életet bemutató kampányt indít a Magyarországi Szerzeteselöljárók Konferenciáinak Irodája (MSZKI). A szervezet közleménye szerint a kampány fő célja, hogy az „utca embere” is jobban megismerhesse a szerzeteseket és más, megszentelt életet élőket, valamint árnyalja a szerzetesekről alkotott „sztereotip képet”, amely szerint „teljes elvonultságban élnek, és naphosszat csak imádkoznak”.

A kampány részeként az MSZKI létrehozta a rendbenvagyunk.hu honlapot, amelyen szerzeteseket bemutató kisfilmek, általuk írt blogbejegyzések és rövid élettörténeteik mutatják majd be a szerzetesi élet hétköznapjait. A hetente frissülő honlaphoz facebook-oldal és youtube-csatorna is kapcsolódik – írták. A kampányt a Ferenc pápa által meghirdetett, 2014. november 30-ától 2016. február 2-áig tartó megszentelt élet éve keretében szervezi meg az MSZKI.

A szerzetesekről készült videók közül egyet – a Beáta nővérről szólót – már a Mandiner is közzétett.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában