Nemzetközi elismerést kapott a győri Öt Templom Fesztivál

2015. június 1. 10:44
Európai elismerést kapott a győri Öt Templom Fesztivál. Az elismerés odaítélésének szempontjai között szerepelt a művészi elkötelezettség, a helyi közösségekre gyakorolt pozitív hatás és a fesztivál nemzetközi jelenléte, európai üzenete is.

A győri Öt Templom Fesztivál több száz európai pályázó közül idén májusban elnyerte az Európa a fesztiválokért, a fesztiválok Európáért vagyis az EFFE nemzetközi zsűrijének elismerését – tudta meg a Magyar Kurír.

A következő két évben az Öt Templom Fesztivál használhatja kiadványain az elismerést jelző logót, valamint részese lehet annak az európai hálózatnak, ami ennek kommunikációjáról gondoskodik, s ami által még elérhetőbb, megismerhetőbb lesz a fesztivál.

Az elismerés odaítélésének szempontjai között szerepelt a művészi elkötelezettség, a helyi közösségekre gyakorolt pozitív hatás és a fesztivál nemzetközi jelenléte, európai üzenete is.

Az idén tizedik alkalommal megrendezett, győri Öt Templom Fesztivál a hitről, az elfogadásról, a vallások közti párbeszédről szól. A koncertek, kiállítások és előadások helyszínéül az újvárosi városrész Kossuth Lajos utcájának templomai szolgálnak: az öt különböző felekezetű templom – római katolikus, görög katolikus, református, zsidó és evangélikus – az európai kulturális sokszínűség értékeit, a kultúrák és vallások közötti másság elfogadását és megértését hirdetik.

A 2015-ös rendezvény minden eddiginél nagyobb érdeklődés mellett zajlott Győr-Újváros templomaiban és a városrész közelmúltban megújult közterein.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában