Isteni restart

Gáncs Péter: Pünkösdkor a legcsodálatosabb isteni rendszergazda kínál frissítést nekünk

2015. május 24. 14:47
A Magyarországi Evangélikus Egyház püspök-elnöke a szarvasi ótemplomban hirdetett igét pünkösdvasárnap. Az istentiszteleten Gáncs arról beszélt, hogy pünkösd nem más, mint egy hatalmas isteni kommunikációs forradalom, amiben megszületik az igazi közösség Istennel.

Isten itt és most akar beleszólni életünk megszokott rendjébe, pünkösdkor fordulatra, új kezdésre, újjászületésre, megtérésre hív minket – mondta a Magyarországi Evangélikus Egyház püspök-elnöke vasárnap Szarvason, az ótemplomban megtartott pünkösdvasárnapi istentiszteleten.

Gáncs Péter arról beszélt, hogy Isten nem csupán egy jóságos atya felettünk, egy szerető fiú értünk, hanem az atyának és a fiúnak a lelke, aki bennünk szeretne szállást verni, minket, a mi testünket akarja templommá szentelni. Az első pünkösdre emlékezve kiemelte, hogy a szentlélek mindenki anyanyelvén szólt a hívekhez, akik „kezdik érteni az Isten szavát”, vagyis „…oszlóban a káosz, a bábeli zűrzavar, a keserves örökség, hogy az ember nem érti az embert, még a közös anyanyelv esetén sem”.

Az isteni kommunikáció nyomán, mert pünkösd nem más, mint egy hatalmas isteni kommunikációs forradalom, megszületik az igazi közösség Istennel és az embertárssal, a teremtménytárssal – fogalmazott Gáncs Péter. A számítógépek világából vett példával élve igehirdetésében Gáncs Péter azt mondta: „Pünkösd egy olyan lehetőség, amikor a legcsodálatosabb isteni rendszergazda, az egész világ teremtője kínálja fel, hogy szeretnélek téged felfrissíteni.”

Pünkösd ajándéka nem kevesebb, hogy Isten gyermekei vagyunk – hívta fel a figyelmet a püspök-elnök. Hozzátette: Isten lelke által újjáteremtett, újonnan szült gyermekekké válhatunk, a mennyei atya gyermekeivé, és egymásnak testvéreivé. Többé nem árvák vagyunk, akik gazdátlanul, magányosan sodródnak a világmindenségben, hanem közösséget, közös nyelvet találhatunk egymással a pünkösdkor született egyházközösségében.

Összesen 11 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Attól miért érzed jobban magad, ha nem bocsátasz meg? Mondjuk ha annyit megbocsátasz, amit ellened vétettek, attól még elég hosszú bűnlajstrom marad a rovásukon.

Ha Istentől kérik, hogy bocsássa meg, Isten nagyobb a bűneinknél. De ez az Ő és a bűnbánó ügye. Konkrétan Kádárról derült ki, hogy járt nála pap, így vele talán tud Isten valamit kezdeni, de a részleteket én a magam részéről Őrá bízom.

Ez a szakmája. Akart valami nagyot mondani. Örülj neki, hogy nem leszbikus nő, mint a stockholmi lutheránus püspök.

Hallottam én már magyar evangélikus lelkészt Máriáról, a szegény, megesett kamaszlányról elmélkedni.

Ehhez képest ez a rendszerfrissítés egész konzervatív duma.

Válaszok:
ancilla | 2015. május 25. 17:09
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában