Befogadná Józsefváros a lebontásra ítélt francia II. János Pál pápa szobrot

2015. május 20. 9:11
Civilek kezdeményezték, de Kocsis Máté polgármester is támogatja, hogy a VIII. kerület befogadja a Franciaországban bontásra ítélt II. János Pál pápát ábrázoló szobrot. A kerületvezető szerint az alkotásnak kiváló helye lenne a budapesti II. János Pál pápa téren.

Józsefvárosba kerülhet Zurab Cereteli orosz képzőművész II. János Pál pápát ábrázoló szobra, amelyet Franciaországban lebontásra kötelezett a bíróság – írja a Napi Gazdaság.

A Fogadjuk be II. János Pál pápa szobrát! civil kezdeményezés képviselői kapcsolatba léptek a francia település vezetőjével, és gyűjtést indítottak, hogy legyen miből kifizetni a szobor Magyarországra szállítását. A kezdeményezéshez a VIII. kerület polgármestere is csatlakozott, Kocsis Máté szerint az alkotásnak kiváló helye lenne a budapesti II. János Pál pápa téren. Korábban Michl József tatai polgármester is jelezte, hogy szívesen befogadnák a műalkotást – emlékeztet a lap.   

A rennes-i közigazgatási bíróság hat hónapot adott az északnyugat-franciaországi Ploërmelben található emlékmű eltávolítására. A bíróság szerint a szobor léte ellentétes a francia köztársaság világi jellegét előíró alkotmánnyal, valamint az egyház és az állam szétválasztásáról rendelkező 1905. évi törvénnyel.

Összesen 22 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ha valami muszlim emlékmű lett volna, nyilván nem lenne gond vele.
Érdekes hely ez a Franciaország...

Részrehajlás lenne a kereszt a keresztény Európában?
Valami nagyon nincs rendjén!
Amúgy vajon egy muszlim államban megengednék egy kereszt felállítását, a "részrehajlás elkerülése" érdekében?

És a nyócker befogadná?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés