Menekültek ezreit menti a katolikus milliomos a tengeren

2015. május 19. 14:55
Katolikus hitét követve eddig több mint négyezer tengeren hánykódó menekültet mentett meg Christopher és Regina Catrambone, egy fiatal amerikai-olasz milliomos házaspár. Eddig mintegy 8 millió dollárt költöttek a humanitárius akciójukra, amit Ferenc pápa szavai inspiráltak.

Több mint négyezer Földközi-tengeren hánykódó menekültet mentett meg eddig Christopher és Regina Catrambone, egy fiatal amerikai-olasz milliomos házaspár. A Catrambone család eddig mintegy 8 millió dollárt költött a Migrant Offshore Aid Station (MOAS) néven futó, máltai központú projektre. Egy negyven méter hosszú mentőhajó, két drón és húszfős csapat vesz részt a mentőakciókban. Már az első, 2014 augusztusi akcióban 271 embert mentettek meg, köztük több mint 100 nőt és gyermeket. A Phoenix nevű mentőhajón ellátást és segélyt kapnak a megmentett menekültek.

Catrambonéék saját pénzükből finanszírozzák a projektet. Indíttatásukat katolikus hitükből nyerik. Még 2013-ban a Földközi-tengeren kirándultak a yachtjukkal, amikor egy tengerben úszó télikabátra találtak, ami valószínűleg egy vízbe fulladt menekülté lehetett. Mint elmondták, azon a délutánon és éjszakán Ferenc pápa szavairól beszélgettek, miszerint „mindenkinek segítenie kellene a saját lehetőségei szerint”. Megkérdezték tehát maguktól, mik az ő saját lehetőségeik. Ebből született a MOAS-projekt és a Phoenix mentőhajó ötlete, s az eddig több ezer bajba jutott menekültnek való segítség.

Történetükről KA-Steve mikroblogján olvastunk először.

Összesen 30 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nalad hanyan laknak?

Mondja egy ateista.

Es mit csinal veluk? Elviszi Europa partjaihoz, vagy vissza Afrikaba? Mi szamit megentesnek egy tengeren Europa fele billego csonak eseteben?

Ok, kihúzza a tengerből, és megeteti őket.
Aztán???

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés