Szakrális művészet: pénteken kezdődik a Keresztény Színházi Fesztivál

2015. május 14. 15:07

Az emberek elszoktak a szakrális művektől, pedig szükség van az ilyen jellegű, vallásos darabokra – mondta Tordai Teri színművésznő a pénteken kezdődő II. Keresztény Színházi Fesztivál sajtótájékoztatóján. A fesztivált a Dörner György vezette Újszínház rendezi.

Pénteken kezdődik a II. Keresztény Színházi Fesztivál, amely kilenc napon át, négy helyszínen, 17 produkcióval és négy külföldi társulattal várja látogatóit.

 
 Az Újszínház rendezvénysorozata Kocsis István Az áldozat című drámájával veszi kezdetét pénteken, amely Szent Margit legendáját dolgozza fel, amelynek bemutatójára a belvárosi Nagy Szent Teréz-templomban tartott szentmise után kerül sor - írja a szervezők közleménye.
 
A főpróbával összekötött sajtótájékoztatón Tordai Teri színművésznő, Dörner György, a teátrum igazgatója, valamint Nagy Viktor rendező is arról beszélt, hogy a keresztény szellemiséget olyan mindenkihez szóló hétköznapi történeteken keresztül szeretnék közvetíteni, mint amilyenné igyekeztek formálni IV. Béla leányának legendáját.
 
Tordai Teri szerint azért hiánypótló a Fesztivál, mert az emberek elszoktak a szakrális művektől, pedig szükség van az ilyen jellegű, vallásos darabokra. „Az áldozat felhívja a figyelmet arra, hogy hajlamosak vagyunk nem észrevenni a környezetünkben a zsenit, nem fedezzük fel a tehetséget” – tette hozzá a Jászai Mari-díjas színésznő.
 
A május 15-től 23-ig tartó Fesztiválon a 15 éves ExperiDance Production Tánckara bemutatja a Román Sándor által elkészített Ezeregyév című történelmi táncshow-t, de érkezik Magyarországon unikumnak számító hagyományokon alapuló marionett-előadás és kortárs zenés előadás Olaszországból, valamint többek között egy II. János Pál pápa életéről szóló musical Lengyelországból.
 
A bejegyzés trackback címe: https://kereszteny.mandiner.hu/trackback/15801