Trócsányi: Revíziót is kérhetnek az ügyfelek

2015. május 7. 18:30
Akár revíziót is kérhetnek azok az ügyfelek, akik bankjuktól megkapták a levelet, amelyből kiderül, hogy mennyivel csökken a törlesztőrészletük, mondta Trócsányi László igazságügyi miniszter csütörtökön az M1 hírműsorában.

A miniszter azzal kapcsolatban, hogy lezárultak az úgynevezett devizaperek, azt mondta: 79 keresetet nyújtottak be a pénzügyi intézmények, ebből 78 volt valódi per, mondta, hozzáfűzve, hogy mindet megnyerte a magyar állam. Emlékeztetett: az Országgyűlés négy olyan törvényt fogadott el, amely lehetővé tett, hogy az egyoldalú kamatemelés miatt elszámoltassák a bankokat. Igazából azt kellett bizonyítani a bankoknak, hogy tisztességesen jártak-e el, amikor egyoldalúan kamatot emeltek, és a pénzintézeteknek ezt nem sikerült alátámasztaniuk, mondta a miniszter, majd hozzátette: az Alkotmánybíróság is - összesen hatszor - az államnak adott igazat a kérdésben.

Azzal kapcsolatban, hogy az ügyfelek akár revíziót is kérhetnek, úgy fogalmazott: ha a revízió nem vezet eredményre, akkor egy nem peres eljárásban bírósághoz lehet fordulni. Hozzátette: bízik benne, az elszámolások megfelelőek lesznek, a bankok betartják a szabályokat. A műsorvezető felvetésére a miniszter elmondta, hogy a szerdai kormányülésen szó esett a jogászképzésről is. A kormány áttekintette a kérdést, és arra jutott, hogy bizonyos intézkedéseket meg kell hoznia annak érdekében, hogy a jogászképzés színvonala naprakész legyen, másrészt pedig jobban oda kell figyelni a tehetséggondozásra és a kutatásra is, tette hozzá.

Az igazságügyi tárca megfelelő jogi eszközöket fog kapni annak érdekében, hogy ezeket elősegítse, fogalmazott. A minisztérium együttműködik a jogi karokkal, közösen keresik azt a megoldást, amely által a kormány célkitűzéseinek eleget tudnak tenni, mondta.

Összesen 4 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés