Ferenc pápa a menekültek befogadására szólította fel az európai egyházakat

2015. május 7. 13:14
Ferenc pápa szerint az európai egyházaknak kötelessége együttműködni a szolidaritás és befogadás ösztönzésében a menekültek ügyében. Az Európai Püspöki Konferenciák Tanácsa és Európai Egyházak Konferenciája vegyes bizottsága előtt Erdő Péter elmondta: a keresztényekkel szembeni diszkrimináció Európa országaiban is érezhető.

Szolidaritást sürgetett az európai országokba érkező menekültekkel és befogadásukat szorgalmazta Ferenc pápa csütörtökön, amikor a Vatikánban fogadta az Erdő Péter bíboros vezette Európai Püspöki Konferenciák Tanácsa (CCEE) és a Christopher Hill anglikán főpásztor vezette Európai Egyházak Konferenciája (CEC) tagjait. Ferenc pápa a CCEE és a CEC tagjaihoz intézett beszédében úgy fogalmazott, hogy a háborúktól, üldözéstől és nyomortól Európába menekülő ezrek drámai és gyakran tragikus végzetű vándorlásának fényében az európai egyházaknak kötelessége együttműködni a szolidaritás és befogadás ösztönzésében.

Ferenc pápa az európai intézményeknek is üzent kijelentve, hogy bizonyos törvények a „rosszul értelmezett tolerancia nevében” megakadályozzák a vallási meggyőződés szabad, békés és legitim gyakorlását. Ezt az egyházfő olyan új kihívásnak nevezte, amellyel szemben az európai keresztény egyházaknak közösen kell fellépniük, felülemelkedve az egymás közötti múltbéli megosztottságon.

Erdő Péter a pápához intézett beszédében a világ számos helyén tapasztalható keresztényüldözésről szólva rámutatott, hogy a keresztényekkel szembeni diszkrimináció Európa országaiban is érezhető. Hozzátette: mintha valaki „félre akarná tolni” a társadalomból a keresztény jelenlétet és távol tartani a hitet a közélettől.

A CCEE és a CEC vegyes bizottsága a Szabadság és szabadságok – a keresztény megközelítés témájáról tanácskozik a Vatikánban. A közösen megfogalmazott Európa-napi üzenetet pénteken ismertetik.

Erdő Péter bíboros csütörtökön misét mutat be Pietro Parolin szentszéki államtitkárral Mindszenty József pappá szentelésének 100., esztergomi érseki kinevezése 70. és halálának 40. évfordulóján a római Santo Stefano Rotondo templomban, amely Mindszenty bíboros római címtemploma volt.

Összesen 86 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ferenc pápa fogadja be őket. Ehhez felszólításra sincsen szükség.

Amennyiben mégis felszólítani akar, akkor ott van az Egyesült Államok, Nagy-Britannia, Franciaország, Olaszország és Kanada akik a katonai beavatkozást indítottak Líbia ellen.

Válaszok:
Sulammit | 2015. május 7. 13:44

És hova, nem mondanád meg? Nézd már meg, hogy mekkora területe van a Vatikánnak!

Amerikának persze esze ágában sincs beleavatkozni az afrikaiak sorsába. Az neki nem biznisz!

Hát, hazudnék, ha azt mondanám, hogy lázas lelkesedést váltottak ki belőlem a pápa szavai...

Őszintén szólva nem egészen értem, mit szeretne a pápa. Egészen nyilvánvaló, hogy a bevándorlás egy olyan folyamat, aminek nincs vége, amíg Afrika ki nem ürül, vagy amíg valakik ki nem mondják, hogy Európa megtelt.

Olyan megoldások érdekelnek, mint amiket az ausztrálokról olvastam, akik minden egyes menekült befogadásáért fizetnek a jelenleg egész békés Kambodzsának.

Ha volna olyan stabil afrikai állam, amely ilyen biznicben érdekelt, azt hajlandó vagyok katolikus álompolgárként támogatni. Tehát karoljunk föl egy vállalkozó afrikai államot, legyenek ott masszív európai beruházások, de fogadja be a háborús menekülteket.

Hát, igen, Afrikában nem hemzsegnek az ilyenek. Kambodzsa még mindig jobban hangzik egy fokkal, ráadásul Pol-Pot kellően kiürítette ahhoz, hogy legyen hely a bevándorlóknak.

Az Afrikában sóba jöhető országot lényegében gyarmatosítani kellene, bár lehet ennek szebb nevet adni.

Na, ilyen dolgok azok, amiket ma Európa nem vállal föl, és ezért halad az összeomlás felé.

Idegeneket befogadni = unokáink örökségét eltékozolni.
Akiket befogadtunk, most azok uralkodnak rajtunk.

Válaszok:
Sulammit | 2015. május 8. 16:17

Teréz anya helybe ment és nem az indiai szegényeket cipelte be Európába!
Assisi Szent Ferenc pedig nem mondta, hogy minden rendnek kolduló rendnek kell lennie, mert akkor kitől koldulnának. Ő is a saját szegényeivel foglalkozott, és nem behívta más kontinens szegényeit.

Nem érzéketlenek vagyunk, hanem kinézünk a fa mögül. És mit látunk, azt, hogy a problémát helyben kellene megoldaniuk és azoknak az országoknak a segítségével, akik eddig nagyon gyorsak voltak, más országok belügyeinek beleszólásába, és nem késlekedtek fegyveresen "megoldani" a konfliktusukat.

Ez nagyon szépen hangzik, csakhogy Jézus küldte a tanítványokat és nem Izraelbe, hívta a világ népeit, hogy térjenek meg.
Sőt, mivel nem orvos akart maradni, sem ingyen kenyérosztogató, ezeknek mind határt szabott.

Kinyitotta, megnézted potyka linkjét, amit küldtem neked?

Válaszok:
magnamater | 2015. május 9. 9:42

Kedves Sullamit, megnéztem a képet, nagyon szép, köszönöm szépen, jó egészséget kívánok, amivel én eléggé híján vagyok.

Válaszok:
Sulammit | 2015. május 9. 10:27
Sulammit | 2015. május 26. 16:16
Sulammit | 2015. május 26. 16:18

Nem tan, hanem történelmi tapasztalat. Tatárjárás, törökdúlás után nagy tömeget befogadtunk, jól érezték magukat, csak egy kis idő után zavarta
őket, hogy új lakhelyükön magyarok is vannak.

Válaszok:
Sulammit | 2015. május 9. 10:12

De a kunok azért nagy nehezen, de beilleszkedtek.
Csak előbb a kis aranyosak, megölték a jótevőjüket, aki behívta, hozta őket. IV. Kun Lászlót. :)

Én is neked. De ismered azt, hogy:
Ha reggel felébredek és fáj valamim, az azt jelenti, hogy még élek! :)

Most már észben tartom az ígéretemet és megkeresem, hogy miről is beszélgettünk, és írok neked.
A Torinói Lepelről is, ha elmentem és hazajöttem, látod, azt nem felejtettem el!

Mit kívánjak neked? Tudod mit? Finom ebédet! Jó?
Te főzöd, vagy főznek rád?

Válaszok:
magnamater | 2015. május 11. 16:28
Sulammit | 2015. május 25. 22:25

Halacska, köszönöm kedvességedet,sajna, én már csak képzeletben tudok bárhová elmenni.Ha erőm nem is, de képzeletem van az utazáshoz, sőt, egy éjszaka álmomban az űrben utaztam.Nagyon reális
álom volt, valami irányítási hiba történt,és az úrhajónk elsuhant a csillag mellett, ahová le akartunk szállni.
Már nem tudok sehová elmenni, de elhatároztam, ha meghalok elrepülök mindenhova ahová eddig nem tudtam eljutni.
Üdv.

Kedves Sullamit, nem ismertem e mondást, jót mosolyogtam rajta,bárha erős a fájdalom, az ember azt gondolhatja, csak már vége volna!
Bár én ilyet még nem gondoltam, ha nagyon fájt, ordítottam,úgy se hallja senki.
Én kotyvasztok magamnak,olcsóbb, mintha ételt hozatnék és nem tudom beengedni az érkezőt, nem fér ki a kerekesszék az ajtón, és dombon van a hát,a lejtőn felborulnék.
Fiam jön hetente, ő hoz mindent.
No de elé is a bajaimból, most újra olvasom a Gilgamest, nem tudom, mire akartad felhívni figyelmemet

Válaszok:
Sulammit | 2015. május 11. 17:08
Sulammit | 2015. május 26. 16:10
Sulammit | 2015. május 26. 16:13

Már én sem tudom, hogy mire, :) de majd átolvasom a levelezésünket.
A kerekesszékről egy történet jut eszembe. Egy atyát akartam kivinni levegőzni, de a szobája küszöbéig jutottunk el, mert nem tudtam rajta átemelni. Mondta, hogy mit szoktak csinálni, de én hiába erőlködtem, ugráltam a széken meg sem mozdult. Ki kellett szállítanom belőle. És úgy át a küszöbön. Aztán visszaültettem.
Amikor kiértünk végre az udvarra, kiderült, ami addig nekem fel sem tűnt, hogy lejt!!! Képzeld, alig tudtam visszatartani, mert megindult a szék. Szóltam szegénynek, hogy itt a vég, imádkozzunk, mert nem bírom megtartani és ki fog belőle zuhanni. Jaj, olyan szőrnyű volt! De képzeld ő nem félt! És valahogyan sikerült tartanom a lejtőn. Szerintem a Jó Isten is fogta velem együtt. Külföldi vendégek is voltak az udvaron és senki nem vett észre semmit. Én piros voltam az izgalomtól. Sétáltunk amikor már egyenes volt az út, és minden rendben végződött.

Azt én sem gondolom.
Úgy, hogy légy szíves húzodj összébb, mert holnaptól nálad fogok lakni. Ja, nem egyedül jövök, hozom a férjem és a gyerekeimet is. És már bocs, de a kenyérhéjad nem elég, növésben vannak a gyerekek.
Nem kell tovább sorolnod, hogy nálatok mi a szokás, úgy sem értjük a nyelveteket, azonkívül nekünk is megvannak a magunk kialakult szokásai és a szerint fogunk ezután is élni.
És ne próbáld megváltoztatni!
Adjál munkát, na nem nekem, mert nálunk a nők nem dolgoznak a férj tartja el a családot. A jó nagy családot. Most még csak három gyerekünk van, de a család gazdagságát a gyerekek számán mérik le nálunk. Úgy vélem, hogy ez a gyerekszoba amit átadtál nekünk kicsi 5 embernek és ahogy látod gyarapodni fogunk.
Mi az, hogy neked sincs több, "ne a kifogásokat sorold, hanem a megoldást keresd." Például szükségünk van egy lakásra.

Nem folytatom, de nem tudom, hogy fogtad-e, hogy itt mekkora a probléma?

Érzéketlenségnek gondolod? Nem előrelátásnak?
Mit gondolsz, ha nem azokon a lélekvesztőkön jönnének, hányan menekülnének Európába?
Szerinted mi lenne, vagy mi a megoldás?
Kíváncsian várom a válaszodat.
Ha nekem, csak kenyérhéjam van, akkor azt adok, rendben, de ezt a menekültek is rendben levőnek találják?
Ha hallod a menekülttábor mellett lakókat, akkor tudhatod, hogy nem! Lopnak, fosztogatnak!
Most arról nem is beszélek, hogy mekkora a terrorveszélye ennek. Mert nem tudhatja senki, hogy kik az ilyen emberek.
Counternek küldtem egy linket, nézd meg, hogy azok az országok, ahol ez már mindennapos probléma pl. Anglia, mit küszködik, hogyan védekezik.

A keresztény ember nem idealista, hanem realista, ahogy Jézus is.
Ami a Bibliai "idevalót" illeti kapásból és hányat?

Egyébként értelek és, ha nem látnánk a többi országban a súlyos következményeit a befogadásnak, meg is értenélek, de így nem tudlak.
Amint észrevehetted az emberek reakcióikból ez az állítólag nem keresztény Magyarország, nagyon is félti a keresztény értékeit. És elsősorban azt!
A keresztény szeretet vagy az én szeretetem nem áll meg a határoknál, hogy a kérdésedre is válaszoljak, de mindennek van határa.

Írtad Csomorkánynak, hogy te Isten tagadó!
Dehogy vagy te Isten tagadó! Még magadat sem ismered?
Az igaz, hogy még az embert tolod Isten elé, de csak elé és nem helyébe, - szerintem.

Ja, és sajnálom, hogy csalódást okoztam neked!
Ami a pápa magatartását illeti, persze, hogy nem tehet másként.
De fel is szólítja az érzéketlen segíteni tudó, ha akaró államokat a sürgős megoldásra.

Azért írtam, hogy bocsánat, hogy csalódtál bennem, mert kettősséget látsz a hitem és a meg nem tett tettem között.
Igazán tudhatod, hogy elsőként "jelentkezett" az iraki keresztények befogadására az Orbán kormány.
Nem tudok semmiféle milliónyi magyarról, akik ...

Valamikor ment egy film egy afrikai srácról, aki focista akart lenni, és végigmenekülte az egész kontinenst, hogy Európába mehessen, mert valami politikai üldöztetés is a történetben volt.
Csak arra emlékszem, hogy mennyi viszontagságon ment keresztül, mire célba ért. És arra, hogy a film közben támogattam a kivándorlását, menekülését. És drukkoltam, hogy életben is maradjon.
Ezt azért írtam le, mert más ha megismered egy ember, egy menekült élettörténetét, jobban benned van a segítés vágya. De ezreket, tízezreket befogadni, akik más kultúrát, szokásokat hoznak magukkal, megint más.
A magyarok nem voltak millióan, hiszen 56-ról beszélsz. És nem más kultúrából, nem más szokásokat vittek a befogadó országokba.

Én is kérdeztem valamit, amire nem válaszoltál.
Szerinted, mi a megoldás? Te mit tennél ha te lennél a miniszterelnök.
Ne mosd össze a stadionokkal, mert ez egy demagóg szöveg. Így is nézd meg, hogy mennyibe kerül egy menekült az országnak.

És azt is mond meg, hogy te azon kívül, hogy a keresztényeket bírálod, ez nem keresztény kérdés. Nem keresztény ügy, nem keresztény feladat.
Ilyenkor jó a keresztényekre mutogatni, őket előrángatni ugye?

Nem lelki dolgokról van szó, hanem mondtam, hogy hol helyezed el azt a menekültet. Egy panellakásban? És mit szól ehhez a családod, a feleséged. Biztos beszélgettetek erről egymással. Neki is ez az álláspontja, mint neked?

Itt valakinek könyvcímet, vagy oldalszámot adtál meg, hogy olvassa el nézzen utána egy más vallású könyvből. Akkor arra gondoltam, hogy te miért nem nézel ennek utána a Bibliában?
Írhatok neked idézhetek neked. De nem tudod, hogy az Ószövetség telis, de tele van ezekkel az idegen népekkel nem keveredünk történetekkel?
Természetesen az Újszövetségből is tudok neked példákat mondani.

Én úgy látom, hogy nagyon leegyszerűsíted a dolgokat. Keresztény lelkiismeret kérdésévé.

Még annyit ki akadályozz meg téged abban, hogy segítsél? Ne másra mutogass, hanem segíts te!
Menj el egy ilyen táborba, keress egy családot, vidd haza. Keress munkát lakást nekik. Amíg nem tudsz, addig tartsd el őket.

Remélem hallgatod a híradót. A mait. Szlovákia, is tiltakozik, Cseh ország, Lengyelország. Nem, csak mi.

Ezt a szót használta tegnap az ELTE valamilyen professzora a híradóban. Azt mondta, hogy Fico sem olvasta el rendesen azt, hogy ez a kvótát. De én nem erről beszéltem. Hanem általában.
Hallottam, azóta, hogy a csehek eddig nagyjából kimaradtak a buliból.
Azt a háromszáz valamennyit mi is be tudnánk fogadni, be is fogjuk szerintem. Ennyit simán vállalni tud Magyarország, úgy gondolom.

Azt is mondták, hogy az emberkereskedőknél fognak szétcsapni, Líbia partjainál, de te ezt bizonyára tudod, sőt jobban tudod nálam. Ezzel most nem a négyzethálós-kockás füzetedre céloztam. Persze, ha akarod beleírhatod a többi közé.

Tegnap belinkeltem neked a Wolf Katikát.
Biztos nem vetted észre, mert ez nem olyan téma volt, ami szembe szokott jönni veled és nem tudod nem észre venni, kikerülni. Úgyhogy szépen sikerült kikerülnöd. (parasztvakítás) :)

Pár éve valamilyen nemzetközi jópofizás részeként befogadtunk néhány kubai menekültet. Már mind Spanyolországban vannak, mert ugye magyarul nem tanultak meg, a spanyol meg egész jól megy nekik.

Ez a remek megoldás tipikus íróasztal melletti ötletelés. Ha befogadjuk a 307 embert, első dolguk lesz elhúzni innét, mert a volt gyarmatokon a gyarmatosítók nyelvét általában ismerik, a magyar meg az elmúlt pár évben sem vált világnyelvvé...

Mondjuk pont ezért akár rá is bólinthatnánk, csak akkor meg cinizmussal vádolnák a kormányt.

A görög elvtársak folyamának volt eleje és vége. A jelenlegi menekülttömegnek csak az elejét látom magam is.

Mondjuk az egyik, amin elgondolkodtam, hogy nem volna-e keresztény kötelességünk egy masszív missziós munka. Ha már befogadás, akkor "testvérem, hallottál-e Jézus Krisztusról?"...

Bennem, mint keresztényben merült föl, hogy ha már a pápa szerint ennyire segítenünk kell a menekülteket, akkor esetleg Krisztus Örömhírét is hirdethetnénk a számukra...

Rendben elolvasom. Jár a HVG a családomnak, a hvg.hu-n pedig regisztrálva is vagyok.

Megkérdezném tőled, mert a Bibliából vártál valamiféle bizonyítékot.
Én válaszoltam, hogy kapásból és hányat.
Mivel a Biblia két részből áll egy Ószövetségből és egy Újszövetségből kérlek, hogy szűkítsünk valamennyire.
Tehát melyikből óhajtod? Vagy mindkettőből?

Az üres bezzegezésnél több értelme van megnézni, mi a különbség az egykori és a mai menekülthelyzetek között.

Amikor 2 millió ember elhagyta Magyaroroszágot, akkor az amerikai őslakosság, vagyis az indiánok pont akkora lelkesedéssel fogadták őket, mint mi most az afrikaiakat. A különbség csak annyi, hogy az indiánoknak kisebb rendészeti és katonai potenciáljuk volt, hogy a népvándorlást megállítsák.

A telepes fehérek láttak bennük szövetségest, mivel együtt tudták meghódítani a kontinenst. Jelenleg sem a már bevándorolt algériaiak és törökök követelik a bevándorlás leállítását.

1956-ban egyrészt még érződött az a hatalmas emberveszteség, amely Európa felnőtt lakosságát a II. világháborúban érte, másrészt meg világos volt, hogy a tőlünk kivándoroltak képesek lesznek a rájuk bízott munkákat elvégezni, mert megvan ehhez a saját kultúrájuk.

Hasonlóképpen a kilencvenes évek elején bevándorolt magyarokat azért tudta fölszívni a magyar társadalom, mert nem volt kulturális vagy nyelvi különbség.

Hát nem éppen a visszatoloncolásukat, annál inkább a megölésüket.
Te nem tudtad, hogy a zsidó nép nem keveredhet?
Ha van Bibliád akkor bárhol felütheted, találsz ilyen részeket.
Mondjuk Ezdrást, Nehemiást. De bárhol.
Azokat a zsidókat akik más népek leányaival házasságot kötöttek, és már gyermekeik is voltak, kötelezték a válásra. És gondolod, hogy a család ezek után Palesztínában maradhatott?
Jézus eleinte hallani sem akart arról, hogy más népeknél, népeknek hirdesse Isten országát.
Keresd meg a Kánaáni asszony Mt 15,21 és gondolkodj el Jézus szavain.

Tehát nem kell keresgélni, annak aki ismeri a Bibliát, ismeri a zsidó törvényeket.
Vagyis ez a "sikerül találni" ez olyan érdekesre "sikerült" mert, hogy nemhogy sikerül, de kikerülhetetlen.
És nem visszatoloncolásról van szó, hanem be sem engedésről!!!
Nézd csak meg, hogy ma kit enged be Izrael a területére!
Aztán azt is, hogy mi lenne biztonságosabb a menekülteknek, Izraelbe vagy Olaszországba menni egy lélekvesztőn, Líbiából?

Ha ezzel végeztél akkor olvass vissza most te, hogy miért van ez a menekült áradat?
Kik buktatták meg a jó barátot, Kadhafit? És kik azok akik nem csináltak utána rendet és magukra hagyták az országot.

Ennyit te is megtehetsz remélem meg is tetted. Írtam Csomorkánynak, ugye olvastad?

https://www.youtube.com/watch?..

Az indiánok ősi életformáját nem csak fenyegette, hanem el is törölte egy másik kontinens sokmilliós népességfölöslege, ami odaáramlott. A magyarok bevándorlása ennek egy szelete volt.

Kb. ugyanez az aggodalmam jelenleg is. Ha Afrika sokmilliós népességfölöslege ideáramlik, akkor én az indián leszek.

Ja, ugye azt nem akarod mondani, hogy ha netán áradó lelkesedéssel írnék itt a bevándorlók befogadásáról, akkor elkezdenél templomba járni?

Mert ha netán nem, akkor igazából irreleváns, hogy mit gondolok a témáról. Az egyház nem azoktól a kívülállóktól marad fönn, akik kisebb vagy nagyobb szimpátiával szemlélik a megnyilvánulásait, hanem azoktól, akik részt vesznek az egyház életében.

Máj. 15. 08:50 Afrika megmenti nyugatot itt találtad volna meg.

Nem tudom, hogy miért van ilyen érzésed, pedig nem volt szándékomban. De miért is akarnálak?
Nem olyan összefüggésben írtam Kadhafiról, hogy tenni kellene rá, hanem, hogy az ott keletkezett politikai rendezetlenség mit okozott Líbiában, Irakban, ahová csak betették a "rendteremtők" a lábukat. Ugyanis káoszt hagytak maguk után.
Hallgasd Nógrádi Györgyöt. Pl. mai híradóban és ügy tájékozódj. Ne akard a keresztények nyakába varrni a kialakult helyzetet. Nem vagyunk, vagyok érzéketlenek, érzéketlen, hanem a dolgokat a helyükön kezelem. Írhatnék most neked, gazdasági és politikai menekültekről, embercsempészekről, arról, hogy átszámítva hány millió forintot fizetnek az embercsempészeknek ezek a bevándorlók.
Arról, hogy hány ezren vesznek a Földközi tengerbe és hány tízezren jönnek be a szárazföld felől. Arról, is írhatnék, hogy Ausztria "falat épít" és a menekültek visszakerülnek hozzánk és attól kezdve a mi felelősségünk a helyzet megoldása. Nem megyek ezekbe bele mélységébe, minden híradás erről szól.

Örülök, ha a pápára hallgatsz és nem rám.
Nem, nem idegesítettél fel. Engem ilyesmivel nem lehet felidegesíteni.

Beethovent köszönöm neked.

Ajándék!

https://www.youtube.com/watch?..

Küldök neked addig is egy másik "megnyugtatót" is.
Ezt legfeljebb továbbküldöd a feleségednek. :)

https://www.youtube.com/watch?..

1. Tudom.

Persze, hogy távolabb, de biztonságosabb lenne nem?

2. Igen.

Nem baj, ha egy hónap múlva térünk vissza rá, sőt. Nagy lemaradásaim, tartozásaim vannak egy másik beszélgető társnak. És valamennyit mindenképp pótolni szeretnék.

1. Izrael fogadná a menekülteket, ha mégis el tudnának addig jutni?
Értem, hogy nem lehet, mert szépen elmagyaráztad, - ezt is.

Ázsia visszafordítja őket, ezt mondta Nógrádi György valamint azt, hogy ezt Európa még nem merte megtenni.

2. OK.

A híradóban bemutatták a térképen azokat az útvonalakat - szárazföldit - amelyeken egyre többen jönnek át. Sőt azt hiszem írtam, hogy többszöröse a tengeri menekülteknek.
Ha teheted írd le nekem jó?
Lemaradtam a mai híradóról és nem tudtam megjegyezni a tegnapit. Annyira emlékszem, hogy Bulgária is valamiképpen benne van a buliban. :)
A lényeg, hogy elmagyarázta, Nógrádi, hogy miért kerülünk mi magyarok nehéz helyzetbe az országok sakkozása miatt.
Esetleg láttad ezt a híradót?
Nógrádi biztos nyilatkozott több helyen, de Sajnos egyet sem láttam.


Te viszont biztos, hogy tájékozott vagy ebben is.

1. Nem tudom. Nem Venezueláról szól az Ószövetség.
Ennek kapcsán került szóba Izrael.

2. Konkrétan az Ázsia szót hallottam. Kínát. A másik országra nem emlékszem.

Nem Úgy értem. Elmondtam neked, hogy mit hallottam.

3. Igenis ért! Biztosságpolitikai szakértő és figyelemmel kíséri az eseményeket. Éjjel nem kommentel, hanem nézi a különböző országok hírcsatornáit. Vagyis jól tájékozott.

4. Azt szeretném kérni tőled, ha máskor beszélgetsz velem és én éppen beszélek hozzád, akkor ne hagyj ott!
Ha már nem érdekel egy téma, akkor azt jelezd. Jó?

1. Dehogynem! Zsoltkom kérte, hogy bizonyítsam a bibliából, azt, hogy a menekülteket vissza, vagyis kitoloncolják.

2. Ezt nem tudtam (rohingyák). Mondjuk a roncshajót sem.

3. Nem látom be. Amikor "kiderült" róla azt sem hittem el. Többször nyilatkozott róla. Hősöm? :)
Nagyon bírom.

4. Azon apropóból hogy beszéltem hozzád az iráni témában, te pedig otthagytál.
Még szerencse, hogy "fölkarolt" Csomorkány és nem maradtam egyedül. (Kürosz, Cyrus)

Nem szeretnék megint úgy járni, hogy válaszolok neked, te pedig elkalandozol és "elfelejtesz" visszajönni.

Válaszok:
Sulammit | 2015. május 17. 16:02

2. Köszönöm, majd elolvasom, vagy kitalálom, mi van odaírva.

3. 10 kg-ot fogyott, amikor ezt elhíresztelték róla.
Én hiszek neki, mert hinni akarom. Nekem hiteles ember.

4. "csak mindannyiszor igen fáradtan találtam meg a nekem írottakat."
Ez mit jelent? Te voltál fáradt vagy én? Vagy egészen mást?

Válaszok:
Sulammit | 2015. május 17. 19:05

2. Majd akkor a képeket nézegetem. :)
Magyarul is alig. Vagyis, aki nem tudja, az tanítja. :) Most akkor jelzem. Ha tudnék, a latinnak is nekivágtam volna.
Gyerekkoromban mindenkit átvertem az angol, olasz, francia "nyelvtudásommal" Úgy, tudok ma is. Igaziból viszont nem.

3. Nem baj, ha tény. Ő akkor is okos, érthetően beszél, pontokba szed, jól látszik, hogy egy tanár.
Ő cáfol és semmit nem tudtak rábizonyítani.

4. Azért mondtam, mert rosszul esett.
Beteg lettél?
Vagy "csak" fáradt, kimerült?

4. "csak mindannyiszor igen fáradtan találtam meg a nekem írottakat."

Milyen szépen fejezted ki magad!?

Érthetően fogalmaztál, csak nem akartalak félreérteni.

2.Tanultam angolul, de nem szabad az elején könnyűnek látszó angolnál elbízni magunkat. Először Antal Imre figyelmeztetett erre, (nem személyesen, a tv-ben).

Onnan jutottak eszembe a képek, hogy egykor a Bibliát is így magyarázták. A templomban levő képek alapján. Gondoljunk Giotto képeire is.

4. Biztos sok "munkád" volt a pol. oldalon. :)
Mikor tudsz ennyi témából felkészülni?

4. Nevettél, pedig ez biztos, hogy így van.
Azért kell, hogy legyen tárgyismereted is.

Tanultam oroszt is, de két hónap angol tanulás után többet tudtam, mint oroszul több évi kudarcos tanulás eredményeképp.

Engem nem tudsz átverni! :) Ez nem látszat, hanem a valóság. Tárgyismereted a foglalkozásodból adódóan is van.

Igazán nem akartalak. Én ezt így gondolom.

Van egy problémám. Szerinted megkérdezzem, ha látom hűvazét, arról, hogy hallgassam Ádlert, ha már rég meghalt? 15:22-nél írta. És mit mondhat nekem egy bokszoló? Lehet, hogy megkérdezem.

Már megkérdeztem. Túl akartam rajta esni.

Kb. 1000 ügyet lehetne sorolni, amire indokolatlanul folyik a pénz az országban. Ezek egyike sem ok arra, hogy még egy 1001. ügyre is megnyissuk a pénzcsapot.

Én is biztos vagyok abban, hogy az új stadionokra költött akármennyi pénztől nem lesz jó a magyar foci, de a menekültekre költött akármennyi pénztől meg nem lesznek a magyar társadalomba integrált menekültek.

Ha ilyen evidenciákat legalább egymás között, politikusok nélkül elfogadnánk, sokat fejlődne a közbeszédünk és a valóságismeretünk.

Ne várd tőlem, hogy elkezdjem a stadionokat védeni, mivel a stadionprojekt adta a döntő lökést, hogy ne a FIDESZ-re szavazzak 2014-ben. Így a jelenlegi fejleményekért nem vállalok felelősséget :-)

Viszont nem látom be, hogy mi értelme van a két kérdést összekapcsolni. Ha most elkezdünk teljesen értelmetlenül pénzt kidobálni a menekültek befogadására, attól még a stadionprojekt nem válik értelmesebbé, és nem lesz értelmetlenebb attól, hogy más értelmetlenségekre pedig nem költünk.

Hát, ebben van valami, csak egy menekülttábor alapvetően nem jó hely, így mindig, látatlanban ki lehet mondani, hogy még ennyit, meg annyit nyugodtan rá lehetne költeni.

Gondolom, te sem láttál belülről magyar menekülttábort, de ettől függetlenül biztos igazságként jelentheted ki, hogy sok pénz hiányzik belőlük. Annyi pénzt meg biztosan nem lehet rá költeni, hogy még egy jogvédő is elégedett legyen.

Tipikus példája a feneketlen zsáknak. Mint a magyar foci természetesen.

Csak a hamis alternatíva zavar. Mélyen helyeselném, ha indoklás nélkül megszüntetnék a magyarfoci bármilyen támogatását (talán a 14 év alatti korosztályt kivéve), és megfelelően konkrét indoklással helyeslem a menekültszállók körülményeinek a javítását is, de biztos, hogy nem a stadionokra szánt pénz kerülne a menekültekhez. Ez két külön kérdés külön döntéshozókkal.

Akkor kezdjük hátulról.
Az utolsó bekezdésed némi magyarázatra szorul.
Mi a problémád?

Ami a HVG cikkeket illeti, egyrészt, elég lett volna címet szerzőt írnod. Nem kellett volna a linkekkel bajlódnod.
Másrészt ugye a stadionokat nem ezen az oldalon akarod megtárgyalni velem? Vagyis igen.
Az a helyzet, hogy az összes problémádra ne nálam keresd a neked megfelelő választ.

Látom belefolytál a ne ölj parancsba is. Ez nekem is gondot okozott amikor megtértem, de utána olvastam, hittanra jártam, szóval én is átestem ezeken a kérdéseken amiken te.
Van egy szomorú hírem. Ez a fórum nem elégséges a téged érintő, az általad felvetett problémák megválaszolására.
Először is, olvasd a Bibliát. Az Újszövetséget ajánlják elsőnek, azon belül is az Apostolok Cselekedeteit. Utána a Máté evangéliumát, mert az a könnyebb.
Én az Ószövetséggel kezdtem, mert az jobban érdekelt. De az a nehezebb. Csak szólok.
Közben írd ki magadnak a kérdéseidet. Majd iratkozz be egy elnőtt hittanra, vagy ifjúságira. Amit leírok neked fél óra alatt azt elmagyarázzák neked 5 perc alatt.

Nem haragszol ugye, ha az időmet nem a miniszterelnök stadionjaival kapcsolatos HVG-s cikkekkel töltöm. Ugye mindketten tudjuk, hogy egy "kicsit sem" elfogulatlan lap. Sőt kifejezetten kormánypárti. Nem mellesleg, ha olimpiát akarok rendezni akkor stadionokat kell építenem. Ugye?
Nem rendezhetem meg egy libalegelőn.

Szia!
Hazajöttem! Láttam a Torinói Leplet. :)
Csodálatos élmény! Fantasztikus látvány!

http://player.mashpedia.com/pl..

http://player.mashpedia.com/pl..

Remélem nem ordibálsz éppen! Mert, ha nem, az azt jelenti, hogy nincs akkora fájdalmad.

Szia!
Hazajöttem! Láttam a Torinói Leplet. :)
Csodálatos élmény! Fantasztikus látvány!

http://player.mashpedia.com/pl..?utm_source=mandiner&utm_medium=link&utm_campaign=mandiner_202009" target="_blank">http://player.mashpedia.com/pl..

http://player.mashpedia.com/pl..?utm_source=mandiner&utm_medium=link&utm_campaign=mandiner_202009" target="_blank">http://player.mashpedia.com/pl..

Remélem nem ordibálsz éppen! Mert, ha nem, az azt jelenti, hogy nincs akkora fájdalmad.

A 25-ét nyisd meg ne amit ma 26-án küldtem, mert az a link "házon belül van" nem jó.

A Torinói lepel szót jelöld be.
Írj vissza, hogy sikerült-e. Jó?

Szia delphi! :)
Sajnos tegnap halt meg az az atya, Boda László, aki könyvet is írt a Szent Lepelről.

És egy másik atyáért is, most nagyon szomorú vagyok.
Tegnap olvastam a pannonhalmi hírekben, hogy meghalt
Sulyok Elemér atya bencés szerzetes.
Őt is nagyon szerettem és tiszteltem. Nagyon nagy tudású teológus volt és nagyon szerény. Jó kis könyveket írt.
Ami pedig a pannonhalmi híreket illeti, hát láthatod a kommenteket.

Majd mesélek a Torinói Lepelről is.

És még valami elszomorít. Írtam Counternek Simone Weilről.
Ez a bencés szerzetes ismertette meg velem - lehet, hogy a többiek ismerték - akit most sárba tipornak, Simone Weilt. Akinek azóta minden könyvét megvettem és elolvastam.

Viszont Néri Szent Fülöp atyának tegnap volt az ünnepe! :)

Adok egy linket. Ebben elolvashatod Sulyok Elemér atya gondolatait a halálról, az elmúlásról.
Milyen alázatos, az vigasztal, hogy Jézusnál van ő is és Boda professzor úr is, akiről annyit, hogy
emlékszem, hogy mindenki megdöbbent a templomban ahol előadást tartott, amikor odamentem hozzá a szószékhez köszönni, mert magához ölelt és megpuszilgatott. :)
Nem tudták, hogy jól ismerjük egymást, és ez a szeretett teljes fogadtatás mindenkit meglepett.

Félreértesz! Azokért a fiúkért mindenki "hullat könnyet". Ezt az atyát, pedig most...
És nem kiskamaszok voltak. 10 évesekre mondja a pedagógia és a pszichológia, hogy kiskamaszok.
Az atya gimnáziumban tanított.

Ami az illetlen érintéseket illeti olyan naiv vagyok, vagy jóhiszemű, hogy el sem tudom képzelni, még képzelni sem, úgy igaziból vele kapcsolatban, csak szó szerint, ahogy a főapát úr fogalmazott.

Kár volt írnom neked. Már megint védekezhetek.
Nem tudsz te semmit megérteni. Csak az a hülye racionális gondolkodásod.
Arról írtam, hogy mennyit kaptam ettől a szerzetestől. Ráérek szörnyülködni, akkor, ha megtudom, hogy valójában mi történt.

Most elolvastam, amit írtam neked.
Te most mire reagáltál? Elmondtam neked, hogy ez volt az a tanár, erre te mit csinálsz? Ezt írtam neked?

A linket meg elfelejtettem elküldeni. Most pótlom.

http://epa.oszk.hu/02000/02002..

Nem értesz te semmit, mert nem akarsz megérteni.

Kinek sajnálkozzak, annak aki felteszi a képét és a nevét a tanárának? Én biztos, hogy ezt nem tettem volna meg és nem is tettem. Sajnálták ők magukat nem? Egy olyan emberrel érezzek együtt, aki névtelenségbe burkolózik, gyalázkodik, de el sem menne a főapáthoz vagy a rendőrségre. A kifogás-nyafogásokat olvashattad.

Azokkal együtt tudok érezni, akik felkeresték az Asztrikot.

A 12 éves még kiskamasz, a 14 éves viszont bőven benne van a kamaszkorban.

A sérelem a 17, 18 éves fiúkat érte. Eddig ezt tudjuk.
A "drágalátos atyát" azért sajnálom, mert az egész munkássága, amit felépített eddig, most romba dőlni látszik. Nem azért amit tett a fiúkkal ez nyilvánvaló nem?

"Bizonyára méltányolható okkal."

Az okot leírtam.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában