Előzzük meg a pápadöntögető franciákat

2015. május 5. 13:22

Miért Rigó
Tutiblog
Harmadik lépcsőfokban tiltsuk be a jézusmária, jézusom, kirsztusom, szentisten indulatszavakat, helyettük az amerikai gyökerű, eurokonform szentszar alkalmazandó.

„Reméljük hazai demokratáink hamarabb észbe kapnak, mint a francia elvbarátaik, és még időben elbontatják a négyes metró megállóját, valamint felturatják a köré telepített parkot. A tér megsemmisítését, vagy legalábbis áthelyezését alátámasztó indokok közt első helyen kell megemlíteni az épület szimbolikáját, amely számtalan keresztény jelképet hordoz, kezdve a tetején elhelyezett óriási szenteltvíztartóval. A nyári hőségben lábukat áztatók emiatt akaratlanul is részeseivé válnak egy vallási rítusnak, amely Keresztelő Szent János korábbi tevékenységére utal. A tér felülnézeti elrendezése ráadásul egy kaleidoszkópon keresztül nézve kereszt alakú. Magát a létesítményt tekintve nyilvánvaló, hogy a Főváros utazóközönsége számára megalázó egy olyan téren, megállóban leszállni a metróról, amely szakrális töltetet hordoz. Hiányoznak a falakról azok az egyházi bűnök, amelyekért II. János Pál bocsánatot kért, és azok, amikért nem kért bocsánatot.


Második lépcsőfokban válasszuk szét az országot egyházi és állami településekre, és romboljuk le, vagy legalábbis telepítsük át azokat a magyari falvakat és városokat, amelyek nevükben a kereszténységre való utalást hordoznak. Ezután körforgalmasítással deszekularizáljuk az útKereszteződéseket, a templomokat meg ássuk be fejjel lefelé a földbe.

Harmadik lépcsőfokban tiltsuk be a jézusmária, jézusom, kirsztusom, szentisten indulatszavakat, helyettük az amerikai gyökerű, eurokonform szentszar alkalmazandó. A kereszt előtagú összetett szavainkat (mint keresztespók, keresztöltés, kereszthivatkozás stb.) egy független európai bizottság felügyelete alatt működő magyar civil szervezet segítségével neveztessük át. Végezetül tiltsuk be a katolikus embereket, a nőket kötelezzük szakáll, a férfiakat szoknya viselésére. Aztán fordítsuk ki önmagunkat, hogy legyen belül, ami kívül volt, aztán meg toporzékoljunk, hogy sehogyan sem sikerül boldoggá és igazságossá formálni ezt az elbaszott, istentelen világot.”
Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 58 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ez is nagyon jó, Artur!
Mellesleg a falum nevében benne van Szent István neve is.
Mi lesz velünk?

Már megelőztük!
Pesten a Gábor arkangyalt szélsőséges elemek majdnem lerombolták, ám a rendőrség megakadályozta őket ebben.

Andrea, már megint miket beszélsz?

adekvát megjegyzés, köszönjük!

Ne haragudj, de nem vagy hiteles. Máskor sem nagyon, de Szent II. János Pál ellenében meg EGYÁLTALÁN.

Jobb ha ezt belátod.

Csakhogy, ancilla pedagógus, és nem ikszelgető óvodás!

A drága Gandhinak nem a vallás volt a szakterülete, és némi elfogultság is lehetett benne,egyetemesség tekintetében nem tévedett. a hinduizmus csakugyan egyetemes, még a patkányok s maradtak ki belőle, a szent patkányoknak templomot építettek, és áhítattal etetik őket

Haaat...

ha mar francia, akkor

Je crois qu'ils détestent la croix.

Istent tisztelik a hívő emberek,, a patkánytól undorodnak és irtják őket,
Hogy Jézus és Gandhi egyenlő kvalitás volna,azt kétezer év múlva lehet majd megmondani - elég valószínű,Gandhinak nem lesz többmilliárdos híve jó lesz, ha két sor lesz róla a történelemkönyvekben.

Válaszok:
Csomorkany | 2015. május 20. 6:12

Gandhinak igazából ma sincsenek hívei - már olyan emberek, akiknek föltett szándékuk, hogy követik őt. Olyan emberek vannak, akik azért hivatkoznak Gandhira, hogy megmagyarázzák, miért nem követik Jézust...

Viszont aki Kalkuttai Teréz Anyára hivatkozik, az általában nem azért teszi, hogy megindokolja, miért nem követi Jézust. Így ezt egy jóval egészségesebb hivatkozásnak érzem.

Azt az apróságot felejted el, hogy a szeretet nem csak a támadóm felé kötelez, hanem mindazok felé is, akiket velem együtt megtámadtak, és akiket morális kötelességem megvédenem egy igazságtalan támadástól.

Én nem tehetek arról, hogy milyen Jézus-képet alakítottál ki magadnak, tény, hogy ennek a Jézus-képnek valóban nem célom megfelelni.

Az egyház Jézus-képébe beleférnek kifejezetten erőszakos föllépések is. A híres példa, amikor ostorral veri ki a pénzváltókat a templomból. Nem a szeretetével fegyverezte le őket.

Egyszerűen nincs olyan szentírási példa, amikor Jézus vagy a tanítványai egy katonát pályaelhagyásra buzdítanának, merthogy a fegyverviselés ellentétes volna valamilyen keresztény eszménnyel.

Mit kekeckedsz, amikor pontosan tudod, mindkét esetben igazat írtam:az emberek utálják a patkányokat, de egy kisebb vallási csoport imádja őket.
Te hibáztál akkor,mikor Jézust és Gandhit egybe vetetted - egy világvallás alapítója egy politikussal nem összemérhető.
Világvége jóslatok még egyszer se jöttek be - kár róla vitát rendezni.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés