Az evangélikus egyház szerint elfogadhatatlan a halálbüntetés

2015. április 30. 19:26
A Magyarországi Evangélikus Egyház arra kéri a hívőiket, hogy közös imádsággal erősítsék a társadalom értékrendjének keresztényi megújulását. Mint írják: nem használ, ha a politika vagy a média a bosszúállás és elrettentés „hamis ködképével mérgezi a lelkeket”.

A Magyarországi Evangélikus Egyház szerint elfogadhatatlan a halálbüntetés, és arra kérik hívőiket, hogy közös imádsággal erősítsék a társadalom értékrendjének keresztényi megújulását.

Az egyház elnökségének csütörtöki, MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a magyarországi bűnözési statisztikák egyértelműen igazolják, hogy a halálbüntetés eltörlése óta számottevően csökkent az életellenes bűncselekmények száma.

Meggyőződésük, hogy nem szolgálja sem az áldozatok hozzátartozóinak megnyugvását, sem a közbiztonság erősödését, ha a politika vagy a média a bosszúállás és elrettentés „hamis ködképével mérgezi a lelkeket írták.

Orbán Viktor miniszterelnök kedden Pécsett azt mondta, hogy néhány éve azt hitték, a magyar büntetőjogról és a bűnüldözésről szóló viták végére pontot tettek, amikor bevezették a három csapás törvényét és a tényleges életfogytiglani büntetést. Ezeknek a visszatartó ereje azonban önmagában nem volt elegendő, ezért a halálbüntetés kérdését Magyarországon napirenden kell tartani – fogalmazott.

A miniszterelnök csütörtökön telefonon arról tájékoztatta Martin Schulzot, az Európai Parlament elnökét, nem tervezi a halálbüntetés bevezetését – közölte Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter budapesti sajtótájékoztatóján. „Egy vita van a halálbüntetésről, tehát nem arról van szó, hogy egy terv lenne a halálbüntetés bevezetése" - idézte a kormányfő Martin Schulznak adott tájékoztatását. Lázár azt is elárulta, ő „kifejezetten híve” a halálbüntetésnek.

Összesen 18 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A "Tarts oda a másik orcádat is" elvet követve, megtoldaná még 22000-rel.
De a törvények mindig másokra vonatkoznak.

Csak azért, és csakis azért szóltam, mert olyan markánsan fogalmaztál. :)

Azért az nagyon materialista gondolkodás, hogy a börtön azért vonzó hely, mert folyamatosan jön az ingyenkaja.

Ha kicsit is spirituálisan gondolkodsz, olyasmikben, hogy az emberi életnek azért mégiscsak szólnia kell valamiről, akkor pl. ez az állat, aki lemészárolta azt a trafikoslányt, kivégezte önmagát.

Az élete innetől arról az egyetlen kérdésről szól, hogy belátja-e, hogy a kést elővennie nem csak a lebukás fényében volt rossz ötlet, hanem amúgy metafizikailag is.

Ha ezt belátja, akkor hitem szerint Isten még tud majd vele valamit kezdeni, de ember már akkor sem, mert az emberek előtt ott lesz a trafikoslány, akinek meg ezen a földön semmiről nem szól már az élete.

Szóval emberünk élete kb. egyetlen fontos tettén túl van, inenntől azon rágódhat. Előttünk azért talán mégiscsak állhat még ez-az, nem?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés