Ferenc pápa Ban Ki Mun ENSZ-főtitkárt fogadta a Vatikánban

2015. április 28. 12:48
A Vatikánban kedden rendezett nemzetközi környezetvédelmi konferencia keretében találkozott Ban Ki Mun ENSZ-főtitkárral.Ferenc pápa, aki a hírek szerint befejezte a teremtett világ védelméről szóló, második enciklikáját, amit még nyár előtt bemutatnak.

Ferenc pápa a Pápai Tudományos Akadémia által a Vatikánban kedden rendezett nemzetközi környezetvédelmi konferencia keretében találkozott Ban Ki Mun ENSZ-főtitkárral.

 
A szentszéki sajtóközpont közleménye szerint az egyházfő félórán át beszélt Ban Ki Munnal a Pápai Tudományos Akadémiának a vatikáni kertekben levő székházában. 
 
Az ENSZ főtitkára a Védeni a földet, nemesíteni az emberiséget című vatikáni környezetvédelmi konferencián vesz részt, amelyet a Pápai Tudományos Akadémia és az ENSZ-nek a fenntartható fejlődéssel foglalkozó hálózata (SDSN) rendezett. A találkozó az éghajlatváltozás és a fenntartható fejlődés erkölcsi dimenzióját tárgyalja. 
 
A Vatikán bejelentése szerint Ferenc pápa befejezte második enciklikáját, amelynek a témája a teremtett világ védelme. Az enciklikát még a nyár előtt bemutatják és továbbítják a Párizsban év végén tartandó környezetvédelmi világkonferenciára.      
 
A Vatikánban zajló környezetvédelmi konferencián Sergio Mattarella olasz államfő és Maria Voce, a Fokoláré-mozgalom  elnöke is részt vesz.

Összesen 80 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Te most miről beszélsz? Hol voltak még a környezetvédők, környezetvédelem, amikor a Teremtéstörténetet megírták?

Ezt, hogy érted? Kifejtenéd? Lehet pontokba szedve is. :)

Csakhogy az "uralkodás" szó nem azt jelenti.

26. "Ők uralkodjanak" itt a "rode" szó szerepel, ennek jelentése: gondoskodva uralkodni.
Az ember felelősséggel tartozik a rábízottakkal Isten felé, mert parancsot kapott rá, de jelenti azt is: nem istenítem, nem veszem körül kultikus tisztelettel, mint, ahogy ezt, a babiloni fogságban tapasztalták, - de már jóval előbb is - Izrael fiai.

28. "Isten megáldotta őket"
Mindkét nem Isten képmása, és az uralkodás, "rode" vagyis a teremtményekről való gondoskodás, is közös felelősségük.
Isten megszólította, megáldotta, neki ajándékozta és gondjaira bízta a neki és érte teremtett csodálatosan szép világot.
A teremtés, már maga is kinyilatkoztatás, de személyessé, akkor válik, amikor, Isten megszólítja az embert. A teremtés műve, már maga az öröm és szeretet megnyilatkozása:

"Hiányos szemléletre vall, hogy a teremtésről szólva általában, a világot létrehozó isteni tettre, s nem erre az ajándékozó szeretettre gondolunk. Bonum est diffusivum sui, - ami jó az kiárad önmagából." Békés Gellért OSB

A kinyilatkoztatásról szóló zsinati konstitúció ezt úgy fejezi ki, hogy "Isten szeretetének gazdagságából indítattva, mint barátaihoz szól az emberekhez, társalog velük, hogy meghívja őket és befogadja a saját életközösségébe. "Dei Verbum 2 SZIT Budapest, 2000. 427.

Persze, hogy mehet! Ahogy ment Széchenyi Zsigmond is ment, vagy Kittenberger Kálmán. Sőt még szalonkára is vadászhat, ahogy a régi erdészek, vadászok is tették.

Az erdész-vadász ismerősöm nem olyan régi, -idős, tapasztalt!
Egy kicsivel fiatalabb. Már ami Magyarországot illeti.
Botswanában, Kenyában az orvlövészek okoznak gondot és nem Semjén Zsolt.

Ezzel az isteni paranccsal lehet élni és visszaélni is. Amint látjuk, tapasztaljuk.

1. Ezt ki mondta?

2. Nem a sasállományt ritkította. Azt a gazdák? vadászok? ritkítják.

A vadászat bár én elfogult vagyok, mert utálom, az óvni, védeni kategória. Állítják a vadászok.

Amennyire tudom, a "sportvadászoknak" is a vadásztársaság határozza meg a célpontokat. Többek között ebből van a bevételük. Miután most ettem vajas-párizsis kenyeret, nem sok értelmét látom, hogy ezen botránkozzam. Jó, az megvitatható, hogy van-e a párizsiban hús.

Ismerem a szalonkázási botrányt, vagyishogy azt csináltak belőle. Meggyőződésem, hogy Semjén Zsolt, nem saját ötlettel állt elő. Hanem a vadásztársaságok lobbiznak a kormánynál.
Szalonkázás bizony régen is volt. Az egyik rokonom űzte is a felesége pedig szedegette a sok sörétet belőle. Lehetséges, hogy felszaporodott a madárállomány a hosszú védettségi idő folyamán.

Görényt lehet?
Olyan cuki a nyest, de annyi kárt csinál, a nyuszttal együtt. Régóta kérik már a vadászatukat azok is akiknek befészkelnek a padlásukba.

Ha rajtam állna egy vad sem lenne kilőve, és húst sem ennék, ha nekem kéne csirkét és egyebet vágnom, lőnöm.
Azt tudom, hogy a II: világháborúban rengeteg vad őz, szarvas elpusztult és az utána született vadállomány, erős nagyobb (trófeával), aganccsal rendelkező egyedek voltak.

Semjén Zsoltot szeretem a vadászokat nem. Láttad, olvastad a Bambit? :) Ugye milyen szörnyű, ahogy menekülnek az ember elől vadászatkor?

4. Te úgy tudod, hogy erről az egyes egyedek szabad döntést hoztak?

Ezt magam is így hallottam, de épp ezért nem sok értelmét látom az állatfajok közötti különbségtételnek az állatölés erkölcsössége szempontjából.

Ha már, akkor a központi idegrendszer fejlettsége vethető föl, de állítólag a disznók okosabbak a kutyáknál, a bálnákról meg ne is beszéljünk, azok kb. a delfinekkel vannak egy nívón...

A disznók pl. nem is önálló faj a vaddisznókhoz képest. Legalábbis szaporodásképes utódot tudnak létrehozni egymással.

De a vadállatok életterébe is eléggé döntően belenyúlunk a vadászaton kívül is.

Szóval a vegetariánusok erkölcsi motivációit értem, de ha húsevők botránkoznak Semjén vadászmániáján, azt komolytalannak tartom. Ugyanolyan egész pályás letámadásnak, mint ami egy csomó más téren is megjelenik, és ami miatt mára a baloldal ott tart, ahol.

Ha Semjén létrehozott volna egy önálló kereszténydemokrata pártot, felőlem vadászhatna, amennyit akar. Így meg inkább vadászna!

Semjén nagyon is rendes ember! Miért ki képviselje a vadászokat?

Pedig a nyest kártékonyabb. Ki kell tenni egy csapdát és abba nyers tojást tenni. Garantáltan meg tudom - tudják fogni vele. Nagyon cukik, de megeszik a baromfit fényes nappal. Lehet, hogy a nyuszt is?

Nem forgatták ki a szavát, hanem nem ismerik a vadászok szokásait, ami eddig is szabályozva volt.

2. Jó, majd átnézem.

3. Most mi legyen? Én nem tudom ilyen megértő lenni!
Habár vaddisznó vadászaton lehettem volna. De éjjel nagyon hideg van és még nem tudom már, hogy miért nem mentem.
Nem szentimentális. Így van a valóságban is! Persze, hogy menekülnek, csak nem a szarvasok és az őzek.
Ha így nézed, akkor a növények közt is hatalmas harc folyik!

4. Nem sajnálatot írtam, hanem vágásra való képtelenségemet. A nyisza, nyisza, nekem nem megy.

5. Nem! Azelőtt a Környezetvédelmi Minisztérium előtt jöttem el, napjában legalább kétszer. Sőt ismerőseim is dolgoztak ott, Baja Ferenc idejében - rendes embernek mondták - és ki is volt előtte és utána?

Nincs külön tárcája, az Emberi Erőforrásnál?

Neked a sasok problémája smafú? Én pénzt adok a védelmükre. Tudod te, hogy mennyi az értékük?

De! DE! Sajnálatból sem! Nem fogom levágni az általam felnevelt malackát, kacsát, bármit! Felnevelem és megegyem? Fúj micsoda barbárság!

Erről ne is beszélj! A .... olasz "vadászokról"!
Miféle "olasz vadászok"? Csempészek!

Tényleg elment vízilovat lőni? Semjén?

Na végre, már te nem értesz egyszer valamit!
Hát persze, hogy nem céloztál!:)
Én mondtam valamit, most nem keresem vissza, és közben eszembe jutott, hogy igenis sajnálatból sem fognék kést egy állatra. Csak ennyi! :)

Tudom, hogy így! De kicsinek megveszik, és, hogy sír szegényke, mert előre érzi, napokkal előtte, hogy mi vár rá. Nagyüzem az más.
Azon gondolkodtam, ha az ember még nem evett húst, akkor nem is hiányozhat neki, mert nincs mi. Ha nem volt növény amit ehetett volna és semmi, akkor kezdte megenni az állatot. Ugye?

Hát... hát ez szomorú, lehangoló, elkeserítő!
A környezetvédelem a szívügyem, ebben nem ismerek tréfát.
Amíg ilyen pozícióban van valaki, nem engedhetné meg magának ezeket a kis kiruccanásokat.
Ezt az elefántagyar históriát nem is tudtam. Ez már több, mint disznóság!
De azt is nézd meg, hogy mitől halnak mag a nagy és fáradságos munkával védett sasok, ami a Madártaninak a szívügye, és évről évre példásan nő az állományuk.

4. Sajnos, hogy NEM! A közvélemény így tudja, de a valóság más. Akkor nem kérdeztelek volna, ha ez olyan evidens lenne. (földművesek) Persze, ők is lehetnek, de a tapasztalat más.

Nem is hiányzik egy kisbabának semmi más.
Igen így volt, a vegyes fogazatunk, emésztő rendszerünk a bizonyíték rá. Ja és a bontó enzimek a szánkban, de az is az emésztő rendszerhez tartozik, ill az eleje.

És gondolkodásra is serkentett a megoldások keresésével.

"És még tangenciálisan:"
Amikor még volt minisztérium és pénz stb. akkor is jártak itt olasz vadászok. Akkor is találtak töménytelen énekesmadarakat a csomagtartójukban.

A vízilót csak úgy írtad, vagy ezek tények?

Védett lett a kárókatona is és mindenki prüszköl, hogy csináljanak már valamit, mert úgy elszaporodtak, és annyi kárt csinálnak a hal állományban a halastavaknál. És a fák? Azok kipusztulnak amikor egy ilyen kolónia birtokba veszi.

A vidrával is sok a gond. Még meg sem eszi a halat.

Szóval időnként felül kell vizsgálni a védettséget.

Azt mond meg nekem légy szíves, hogy a vadászok mit szóltak Semjén felvetésére, bejelentésére. Ugye ezt még nem kérdeztem meg, csak akartam?

Izgalmasabb a vaddisznóvadászat, mert ez az állat simán átveri az embert. Várod a kukoricás egyik felén, ahol kajálni szokott, ő meg addig, szépen jól lakik a másikon. Hiába az elővigyázatosság, (szagok, beszéd).

Legjobban az elefántagyar történet háborít fel.
Amikor annyit szabályosan harcolnak az orvvadászokkal, Afrikában, mi magyarok segédkezünk benne? Fúj!!!

Válaszok:
Csomorkany | 2015. április 30. 10:12

Védd a fákat, egyél hódot!

Válaszok:
Sulammit | 2015. április 30. 10:26

Mi van??? Egyél te!!! :) Én halat eszek ma! Ha hagynak!

1. Jó, mert már megijedtem, hogy félreolvastalak és tényleg. De akkor ez a szokásos Counterizmus.
"emulálva" :) Tolmácsot kérek!

2. Szerintem a határőrség találta meg!

3. Na ez a lényeg! A vadászok szeretnek vadászni.

- Vannak azon a bolygón vadászok?
- Nincsenek.
- Lám ez érdekes. Hát tyúkok?
- Nincsenek.
- Semmi sem tökéletes - sóhajtott a róka. De aztán visszatért a gondolatára: - Nekem bizony egyhangú az életem. Én tyúkokra vadászom, az emberek, meg énrám vadásznak.
Saint - Exupéry Kis herceg

4. Ezt írtad már és azt kéne kirúgni, minimum, aki, akik ezt megtették, ill. engedélyezték.

Igen a Genezisből én is ezt olvastam ki.

Nem a tányéromba, hanem a tóba!

Tudom! Szereted a latint. Látod egy fényes pályafutás tört ketté azzal, hogy kicsit se tudtam latinul.
Á nem. Megnyugtatott a professzor úr, hogy egy kicsi is elég lenne. De nem vállaltam be. Pedig, most nem kellett volna megnéznem az Idegen Szavak Szótárában.
Bár...

2. Tényleg, nem is tudtam. Mondjuk ezt a mostanit sem olvastam még el. (trafik)
Gondoltam a füles dolgot, de az arcokon is látszik a feszültség.
3. Írtam én ilyet? Mondtam, hogy ki nem állom a vadászokat!
4. Elefántra nem tilos? Pláne a szafariparkokban.
Most láttam egy dok. filmet az orrszarvukról, a sokadikat, de ebben még élve fűrészelik le a szarvukat.

1. Szerintem látszik.

2. Igaz.

3. Igaz. Tudom!

1. Pedig a körme alatt is lehetett vér, ha az autója tocsogott tőle. Azzal pedig a kormányt fogta.

2. Látom.

3. Látom.

Értem. Nem sokat tudok ezekről a dolgokról, vagyis nem vagyok tájékozott. Ezen én is csodálkoztam, hogy miből tudják, hogy kit, melyik autót kell ellenőrizni, pl. kábszert amikor nagy mennyiségben találnak, vagy embereket a rakodótérben. Vagy kismadarakat.
A vadásztársaságokról nem sok jót hallok, már ami eljut hozzám. Pl. panaszkodnak a gazdák, hogy adott esetben hiába hívják őket, amikor a vaddisznó megeszi a termést nem jönnek, hogy kilőjék, vagy kordába tartsák őket.
Amikor a vadászokat hibáztattam a sasok pusztulása kapcsán, az azért volt, mert én is úgy gondoltam, mint te, hogy a gazdák a hibásak. De mivel a Magyar Madártaninak tagja vagyok és pont amikor náluk voltam történt megint az a három pusztulás, (az egyiket meg tudták menteni) és már előtte is volt, érdekelt, hogy ha éjjel nappal őrzik a fészkeket, hogy történhet ilyen. Sőt ilyen izé, kütyű is fel van rájuk szerelve, amiből észlelik a mozgásukat. Az egyiknek már három napja nem észlelték. És akkor kiderült, hogy a vadászok a hunyók és ezt a Madártaniban jól tudják. Itt, most nem akarom leírni, hogy miért, mit csinálnak a vadászok.
Itt volt tavaly egy konferencia is és elmarasztalták Magyarországot a sas pusztulás miatt, pedig nálunk vannak a legtöbben az ornitológusok felelősségteljes munkájának köszönhetően. És a mi madárvédelmünk a legjobb. Csakhogy a nagy sas szám miatt több is pusztul el, mint más országokban.
Tehát mi vagyunk a legjobbak, de nálunk pusztul el a legtöbb, az emberi felelőtlenség miatt.
Még ürgéket is kitelepítünk, hogy legyen elég kajájuk és ne hőbörögjenek a vadászok, hogy előlük eszi meg a sas a kilövendő állatokat.

Túl sok a vadásztársaság. Úgy tudom.
"Számoltuk?" Én ugyan nem! De te sem ugye? :)
Ők a hibásak! Tiltakozzunk jó?

1. Igen reálisan látom, pont úgy, ahogy te!

2. Én is így gondolom. Ez egy kiragadott példa volt.

3. Nem lőtték le őket! Mérgezésben pusztultak el. Mindegyik eddig. Sok elpusztult ugyanis, mert ettek egy mérgezett tetemből. Pl. rókából.

4. Nem erre gondoltam. :) Sok az eszkimó, de kevés a fóka. Nem tudom, hogy kéne határt szabni. Ez nem mai probléma. Ugyanakkor a vadak téli etetéséről is ők gondoskodnak, hogy ne csak negatív példát hozzak.

Megkaptam az áprilisi Hírlevelet a Madártanitól. De csak most bontottam fel. Februárban meg márciusban is voltak mérgezések. Olvasd el a februárban mérgezésben elpusztult Remény nevezetű sas élettörténetét is.

http://www.mme.hu/veletlen-fen..

http://www.mme.hu/ma-tiz-eve-t..

http://www.imperialeagle.hu/


"Mire fordítjuk még a kapott támogatásokat?

1. A ragadozómadarak védelmét szolgáló programok keretében a Vadászkamerával együttműködésben tájékoztatókat tartunk hivatalos vadász továbbképzéseken, vadásznapokon.

2. Együttműködünk a Nemzeti Nyomozóirodával, hogy a hatóságok felelősségre vonhassák az elkövetőket.

3. Műholdas jeladóval követünk egyes madarakat.

Van még, de nem írom le mindet, csak amiről beszéltünk.

Már elintéztem neked, hogy a kedvenc pékednél megihasd a kedvenc időpontodban (hajnalban) a kedvenc kávédat.
Most ideje, hogy ezt is elintézzem neked-magamnak!
De főleg a sasoknak, és valamennyi ragadozó madárnak.
Szóval intézkedem, Semjén doktor vadásznál.

Szóval felháborító ugye?

Egyébként tényleg tehetne ez ügyben valamit Semjén Zsolt, méghozzá hathatósan. Akkor talán visszaszerezhetné valamelyest a renoméját.

Ne haragudj, nem akarlak lefárasztani, de ha elmagyaráznád, mert nem akarlak félreérteni.
Ha nagyon fárasztó lenne neked, akkor legfeljebb nem beszélgetsz velem. Semmi baj.
Az a zavaró nekem, hogy amit a pol. oldalon írsz másoknak, az olyan érhető és legalábbis nekem, humoros.

Azt akarod mondani, hogy Fodor is egy pancser volt?
Vagyis inkább nem csinált semmit?

Tudod nekem egyszerűen kell fogalmaznod, hogy megértsem.
"Fodor Gáborhoz mérhető – teljesítménynélküliségben."

Az igaz, hogy valóban sokszor szokatlan a megfogalmazásod, vagyis inkább mindig. De humoros is. Én legalábbis, annak tartom, bár az ellenfeleid nem, az biztos! :) Sokan nem veszik a lapot és nem tudják, hogy mikor gúnyolódsz és mikor mondod komolyan.
Most én is így jártam, bár ismertem, Fodor "munkásságát".
De mivel egyszer D. azt mondta rád, hogy ... mit is mondott? Valamilyen liberális... amire azt válaszoltam, hogy szerintem pedig nem, nem tudtam, hogy ezt a mondatodat minek szántad.

Fodorról hallottam én is, hogy lusta, nem dolgozott semmit, nem törődött semmivel, - pedig egy szép és hálás tárcát kapott - ezt én fűzöm hozzá.

Lehet, hogy nem "fenntartandó" hanem fokozandó?

Nem kifogásként, de tele a fejem ezzel a sok mesével és mese effektekkel, amelyek olyan hangosak, halkítva is, és egyre elviselhetetlenebbek a fülemnek. Úgyhogy, hiába olvastam el többször, amit írtál, a félreértések elkerülése érdekében, és a felesleges és sehová sem vezető vitát elkerülendő, kénytelen voltam segítséget kérni tőled.
Most megnyugodtam, nem értettelek félre! :)

Az első mondatod, - igen- vajmi köze van, ill. nincs.
Á, megvan, azt mondta, hogy "vadliba" vagy.
Ó tényleg összekötöttem! A manóba! Pedig pont, hogy az ellenkezőjét akartam ebből kihozni.

Arra céloztam, azt jelenti, hogy, mivel a TV-ben folyton mese megy nálam, én pedig a TV mellett ülök, így hangosabbnak hallom. Szeretem a meséket, de zavaró, hogy tele vannak hangos kellemetlen effektekkel a mai mesék, és már gondolkodni sem lehet tőlük.

De nem akarom csak a zajra fogni, hiszen már régebben kértelek, hogy érthetőbben fogalmazz. Azóta pontokba szeded nekem. :)

Ungerről meg egyszer élő adásban Maros Gábor. Nem tudom, hogy láttad-e? Hű mit mondott neki!

Valószínűleg.

Ha magadra gondolsz, pont, hogy nem akartalak.
Ez lett belőle.

Mert nem lehet, most elkapcsolni, se le. Akkor már megoldottam volna. És itt kell néznem és hallgatnom. És új meséket keresgélnem.

Nagyon csúnyát mondott neki többször is. nem is csúnyát, hanem trágár volt. Egy SZDSZ rendezvényen a sátor előtt a Károly körúton.
Ott állt Demszky felesége is és senki sem állította le a trágár kövér disznót. Szegény nyugodtan, mosolyogva folytatta az interjút.
Ezt még szabad mondanom?

Mertem remélni, de csak, reméltem, hogy nem rám gondoltál.

Kiszabadultam a rabságból. A kis "banda" már elment.
:)

Például ezt kimondottan szeretem. Ha egy kicsit ki akarsz kapcsolódni a politika taposó malmából, nézd ezt meg!

https://www.youtube.com/watch?..


Én mondom Maros Gáborra, hogy egy trágár kövér disznó.
És, hogy ezt mondhatom-e?

Neked egyértelmű volt, de én már meg vagyok félemlítve! :)


Magamban se?

Igen! :) Vagy nem is, hanem egy megállapítás, vagy tényállás.

Gondolattal, szóval, cselekedettel és mulasztással!

Első a gondolati vétek, amiért bocsánatot kérünk a jó Istentől és embertársainktól a szentmise előtt.

Igen lekerült, de már előkerült.
Más, mint a Garfield, de amit küldtem az nagyon humoros nem így gondolod?
Szebb? Miért szebb? Habár még nem néztem végig.
Most folytatom.
Szóval nem voltak cukik, ahogy a fán csücsültek? És a tűzoltó se?

Tényleg szép volt! Ez a megfelelő kifejezés. Szép.

Egyszer amikor a hitoktatómtól kérdeztem, akit szent embernek tartottam és tartok ma is, hogy bírja megállni, hogy ne mondjon valakiről rosszat, - mert nem mondott - azt válaszolta, "hogy ne is gondoljak!"
Ő már itt tartott a lelki életében. Azon fáradozott, hogy ne is gondoljon.
Van Loyolai Szent Ignácnak egy könyve a Lelkigyakorlatok. Abban írja le, hogy tudjuk ezt megvalósítani.
Ha láttad a Legyetek jók, ha tudtok c. filmet, ami Néri Szent Fülöpről szól abban szerepel Ignác és a Lelkigyakorlatos könyve.

Igen gondolattal sok gonoszságot tehetünk, HA!
De, ha gondolat szintjén marad, ha uralkodunk rajta akkor nem. Mert nem követjük el.

A Genezisben ezt olvashatod: "De, ha nem cselekszel helyesen, nem bűn van-e az ajtó előtt, mint leselkedő állat, amely hatalmába akar keríteni, s amelyen uralkodnod kell?"
Gen 4,7
Ez a lényeg. Hogy ne engedjük szabadjára. Ne cselekedjük meg.

Akkor legyél elfogult!

"De nem szabadjára engedted azzal, hogy leírtad? S én nem is tudom, ki ő, hogy mi történt azon a rendezvényen."

De szabadjára engedtem. De ebből nem lett tettlegesség. Trágár volt és nagyon kövér. Elmondtam a véleményemet róla.
Ki ő? Kire gondolsz, Maros Gáborra? Ő egy operett színész volt. Akit valaki áthívott az Operába, de Petrovics Emil amikor igazgató lett, kirúgta.
Egy sértett primadonna! Bencze Ilona volt férje.
Ó énekli a Vuk betétdalát. Azzal is volt egy balhéja Wolf Katival, aki kislányként énekelte szintén. Mert az apja volt a dal szerzője.

A rendezvényen interjúra hívták ki a sátorból Unger Klárát. Ő szívesen nyilatkozott is és okosan is beszélt. Ahogy elkezdte és már vette a kamera, odament a Maros Gábor és ilyeneket mondott neki, hogy b.. te még sehol nem voltál, amikor én már az SZDSZ-nek a tagja voltam. Ezt és még más ilyesmi szavakat többször is mondott neki, amíg az interjú készült. Lehet, hogy részeg is volt. Régen volt. Csak ez a minősíthetetlen viselkedése nyomott hagyott bennem.

Igen nagyon jó volt! De hol keressem?

Nem simán disznónak, hanem trágár kövér disznónak. :)
Ő is ember? Lehet, de akkor nagyon kivetkőzött az emberi mivoltából.

Különben is! Mit írtál nekem? Tudod, amikor megkérdeztem tőled, hogy szabad ilyet mondanom?

"Jesszus, ez nagyon ronda... :-("

"Persze hogy mondhatod,"

Amikor kérdeztem, akkor is ember volt!

Látod ez a kettős nevelés!
Most mondhatom, de nem érdemes, "érdemes-e" vagy egyáltalán nem, mert egy emberre nem mondunk ilyet?
Csakúgy a miheztartás végett kérdezem.

Igen! Hol keressem? És honnan tudom, hogy mit keressek, ha azt sem tudom, hogy van ilyen is.
Írjam be, hogy egy szép, nagyon kedves történet legyen és szellemes a megvalósítása? Harsány effektek nélküli mesét kérek? Vagy mit?

Ma megnézem még egyszer! :)

1. Az Oscar... rövidfilmről tudok.
Köszönöm a linket.

2. De! Meggától! Te is! Ezentúl, ha ki akarnám mondani, eszembe jutsz, hogy ejnye, ejnye!
Mondtam én, hogy meg vagyok félemlítve! :)

Mondtam én, hogy helyes? Nem mondtam. Csak mondtam!

1. Sajnos, még nem tudtam megnézni a filmet végig, de amit láttam belőle az nagyon jó és megrázó!
Ez az a film, amit többször meg kell néznem, ahogy a nyuszikásat is. Azt is már háromszor megnéztem.
Emlékszel a kocka, dobókocka, négyzethálós vitánkra?
Az is benne volt. Csak én nem vágtam hozzád semmit! :)

A "csúnyácska animáció", csak nem a Garfield volt? Teee!

2. Na jó nem gátol, de valamit csinál nem? De úgy érzem, hogy gátol! Igenis, hogy gátol! Például, nem írtam le Garfield mellé a jelzőt, hogy milyen macska. És zárójelbe sem tehetem, és meg sem súghatom neked.

Hát persze, hogy erős túlzás!

Miért teszem meg mégis? Ezen gondolkodtam eddig! :)
Tudod a rosszra hajló természetem az oka. Isten legalábbis ezt mondta! (Noé történet)

És te!!! Te helyesnek tartod a csúnya szavakat amiket használsz? Láttam ám!

1. Micsoda! Nem is! Természetesen nekem volt igazam! :)
Lehet, hogy pótolom! (A dobást) :)

2. Nem figyeltem a 3d-re. Sőt, észre sem vettem. Azért küldtem, mert humoros volt.
Te pedig folyamatosan leszólod.

3. Na látod, én is így vagyok ezzel.
Vagyis voltam, mert eltiltottál a csúnya, illetlen beszédtől.

1. :)
A koreai filmnél is nekem volt! :)

2. Most melyiknek? Az enyémnek, vagy a tiédnek?

3. Senkit nem. Engem igen! Azt mondtad, hogy nem helyes.
Ez számomra parancs! :) Vagy legalábbis ajánlás.

Ja, én is vezetem ám! Négyzethálós füzetben!
és természetesen MINDIG nekem van igazam.

1. De tudsz! A koreai sorozatról volt szó. A páncélokról és effélékről.

2. És jól is volt előadva. Ugye?

3. Legalábbis. :) Vagy jó tanács!

1. " Öööö?" Tolmácsot kérek!

2. Ha, ez egy boldogító, igen, akkor jó! A többi hiábavalóság! :)
Volt, nem volt, nekem tök mindegy, mivel észre sem vettem. Kicsire nem adunk, nagy meg nem számít.

3. Az nem félemlít meg.
"Csak bölcs embertől kérj tanácsot!"
Még nem kértem tőled ugye? Te bölcs ember vagy?


4. És a Pom pom? És a Postás Pat?

5. Tegnap ismételte az M2 Bábel - Hesnával a világ láttad? Kapcsolódik valamilyen mértékben az animációs filmhez amit küldtél.

http://www.mediaklikk.hu/video..

1. Ugye viccelsz? Igen?

2. Csakhogy, te valahogyan úgy közlekedsz, hogy mindig, vagy folyamatosan? Szembejön veled egy ilyen vakító jelenség! Paraszt?

3. Már nem mondok. Megjavultam.
Ha nem vagy az, akkor tanácsot sem adhatsz nekem. :)

4. Mit szólnál, ha meghívnálak egy Postás Patre?
Majd a végén megmondod, hogy mit szólnál hozzá.
Én ezt tartom a leghumorosabbnak az összes Postás Pat közül.

https://www.youtube.com/watch?..

5. Beszélget, meghallgat, kérdez. Miért rázza a fejét, hogy ez mekkora hülyeség amit mond az interjúalanya?

1. A pol. oldalon, amikor nem beszéltem veled. Ill. amikor sérelmezted, hogy ha neked szólok, akkor miért nem hozzád szólok. Hogy ez milyen méltánytalan veled szemben.
A Google azért nem segít, mert nem a barátod. :) Majd én segítek neked jó? :)
Na várj, amikor valakivel beszélgettem a Királyi ház titkairól. És arról, hogy miért nem csinálnak a magyarok is ilyen történelmi filmeket. Na? Rémlik már?

2. Miért lennél hibás? Ízlés kérdése. A családomban is van aki ki nem állja.


3. "Pff :-D" Ez mit jelent?

4. Igen nagyon. Megnézted? A régi, amikor elmondják, amit amúgy is látok, nem tetszik. A színek is tompák.

5. Igen, futó! Vagy inkább rohanó benyomás.
DE! Nagyon sokat kérdezett. Mit is mondtál a futó benyomásokról?
"A másik gyors minősítése megkímél a tapasztalás és értékelés fáradalmaitól, nagy igazság ez a mandin ;-)"

Megnézted a linket?

1. Igen koreai. Én láttam a sorozatokat, de "természetesen" te tudtál róluk többet nálam. :)
Bezzeg amikor a csúnya beszédemmel szembesítettél, azt rögtön megtaláltad!
De én is rajta vagyok ám, csak nem találom.
A kisvasutak témánknál tartok. Pedig valahol arra felé van. A dobókocka, négyzethálós (kockás füzet) vitánk után volt.

2. Ne arra koncentrálj, hanem a pozitív dolgokra.
A negatívak megbetegítenek. Megmérgeznek.
Látod, már én sem mondom, hogy "Harcsaszájú, güzüszemű Vadai) :) Amióta rám szóltál.

3. Sehogy! Beírhatod, a milyenbe is? A nényzethálós, kockás füzetedbe.
Elég, ha más tartja annak.

4. Ne csak belenézzél! Nézd végig, mert fordulatokban gazdag. Persze, csak akkor, ha szereted a vidám dolgokat.

5. Igen. Kétszer láttam így egyszer. Ezt fejtsd meg! Arról volt szó, hogy miként világosítsák fel az arab fiatalokat Angliában, hogy ne harcoljanak az ISIS-ben. És, hogy miért nem csukják dutyiba az összes felforgatót. Azért, mert, további híveket szereznének így maguknak. stb.

1. :) Na megtaláltad? Hol volt, Tényleg ezt mondtam, de akartam egy csomó mást is, csak tudod, nem volt kedvem veled beszélgetni, mert haragudtam rád. De már nem emlékeztem, hogy miért. (nényzethálós füzet) :)
Jól összefoglaltam a filmet ugye? :)

2. Nem, nem kezdtél! :)
"egy tisztességes stop motion pl.!"
Például ez mit jelent?

3. Jaj! Ez a logikus gondolkodás! Előveheted a füzetedet.

4. ÓÓÓ!

5. Irán bizony nem! De Iránról volt szó? Szóval meg kell néznem még egyszer? Arabokról beszéltek. Nem Perzsákról. Irán pár száz éve nem viselt háborút senki ellen.
Én nem a te filmedről beszéltem, mert az szól Iránról.

Nem is vadlibát írt, hanem vadliberót. :)

1. Na én egész máshol kerestem.

http://mandiner.hu/cikk/201503..

Úgy értettem, amit írtál róla, hogy írtam róla :) Szép lányok, blablabla.

Tudom, hogy nem láttad, azért írtam, azt, hogy:
"Igen koreai. Én láttam a sorozatokat, de "természetesen" te tudtál róluk többet nálam. :)"
Merthogy nem tudtál!!!:)

2. Nem is tudtam, hogy így nevezik. A technikáját ismerem.

5. Akkor én félre vagyok vezetve. Vagy, megvagyok vezetve. Pont, hogy azt hallottam, hogy nem támadott meg, most kapaszkodj meg - a görögök óta senkit. Igaz, hogy nem néztem utána.

Ezt nekem írtad, ugye?
Igen szerintem is. És nem mindegy! Különben nem írtad volna le. :)

Én azt bírom a perzsákban, hogy ők bántak, a legemberségesebben a zsidókkal! Az ókorról beszélek.
Kürosz idejében.

Válaszok:
Sulammit | 2015. május 7. 12:22
Csomorkany | 2015. május 7. 13:25

Ezért neveztem el Küroszról a macskámat. Igaz, latinosan jó macskanév: "Círusz". Tehát a "Kürosz" meg görögös, és ő meg perzsa volt. És férfi. A macskám meg lány. Úgyhogy még vannak súlyos kérdések.

Válaszok:
Sulammit | 2015. május 7. 13:34

De gondolom van annyi humorod, hogy ezt megoldod. :)

Latinul Cyrus. Lány? Te szegény. Nekem csak fiú állataim voltak!

Válaszok:
Csomorkany | 2015. május 8. 12:54

Latinul igen, de "latinosan"? A "fájl" se angolul "fájl"... A Káldi-Neovulgata ezt írja a névadóról: "Így szól az Úr felkentjéről, Círuszról..." (Iz 45,1a)

Szóval szegény cicus kénytelen lesz nélkülözni az y-t...

Azt viszont eldöntöttem, hogy a következő macskám Cidkijja lesz.

Válaszok:
Sulammit | 2015. május 8. 14:49

Szóval sajnálod a cicádtól azt az y-t?
Én pedig megnéztem a latin szótáramban. És rosszul írod, mert bizony Cyrus.
Ha azt írod, hogy latinosan, feltételezi az ember, hogy latinul.
Azt gondoltam, hogy perzsa a macskád.

Miért pont Cidkija? Azért, mert ő volt a leghülyébb Júdea királyai között?
Úgyhogy elég neki egy "j" is!

Az én cicám is lánynevet kapott pedig fiú volt.
Sőt Kovács János, alias Micimackó is így járt. :)

Válaszok:
Csomorkany | 2015. május 8. 14:56

Magyar szövegben vagy latinosan írjuk, vagy görögösen.

De ahogy a görögös nem felel meg a görögnek, a latinos se a latinnak. Minthogy pedig perzsa volt, a négyből egy sem annak, ahogyan magát nevezte. De őt már nem is kérdezzük, lényeg, hogy egymást értsük.

A macskám és köztem ez döntően attól függ, van-e nálam kaja. Ha igen, akkor mindig hallgat a nevére.

Válaszok:
Sulammit | 2015. május 8. 15:02
Sulammit | 2015. május 8. 15:05

Akkor ő a lányod.

Válaszok:
Csomorkany | 2015. május 8. 15:28

Nekem egy csodálatosan gyönyörű Brit rövidszőrű csíkos cicám volt.

Így tudja magáról a macskalélektanászok szerint.

Válaszok:
Sulammit | 2015. május 8. 15:49

Nem a macskalélektanászok, hanem az etimológusok szerint.
És ez így is van.

Válaszok:
Csomorkany | 2015. május 8. 17:32

Úgy érted, etológusok?

Válaszok:
Sulammit | 2015. május 8. 17:39

Hát persze, hogy úgy értettem! Én is ezt mondtam! :)

Válaszok:
Csomorkany | 2015. május 8. 19:52

Mondjuk úgy, hogy körülírtad, ugyanis volt a közepén egy "im" :-)

Válaszok:
Sulammit | 2015. május 8. 20:19

Jaj! Most lelepleztél! :) Látod, hogy milyen vagy? :)

Megnéztem a filmet amit küldtél. A Persepolist. Nagyon köszönöm! Nagyon tetszett!
A politikai tisztogatás, nagyon ismerős volt valahonnan. Mintha már hallottam volna ilyesfélét, vagy pont ugyanilyet?

Sacher torta és Zacher Gábor rokonok. :) Emlékszel múltkor szóba került.

A filmről többet, majd, ha itt leszel és érdekel is a véleményem.
Csak egyet amit Anus mondott a kislánynak: életem fénye. Milyen szép ugye?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés