Magyar feltámadás

2015. április 7. 14:06

Tóta W. Árpád
hvg.hu
De rendre leintették őket a püspökök, hogy jobb helyen lesz a pénz a szegedi stadionban meg a Quaestornál, különben is, a kormány megmondta, hogy nincs éhezés.

Az események akkor gyorsultak fel, amikor Ferenc pápa derült égből enciklikát adott ki a szegénység témájában, és ebben hosszasan kritizálta a magyarországi folyamatokat; különös tekintettel arra, hogy mindezt a kereszténység nevében követik el. A pápa arra figyelmeztetett, hogy az ártatlanok nélkülözése nemcsak földrajzi adottságokon és a történelmen múlik, hanem kormányok jóindulatán vagy gonoszságán is, és legfőképp a kapzsiságon. A vatikáni folyamatokra rálátó források ugyanakkor állítják, hogy előtte hónapokig próbálták elérni a külügyminisztert, Balog Zoltánt pedig az ország összes templomában kerestették, de mindhiába. (…)

Ma sem világos, honnan szerezték a bencések a gulyáságyúkat, egy konteó szerint a hadseregben is forrongott az elégedetlenség, és valamelyik tábornok jelzésnek szánta, hogy ha kell, hardverrel is beszáll. De a papok ott voltak százával, váltották egymást az üstöknél és a színpadon. A vidékről érkező atyák krumplit és kolbászt hoztak rozzant autóikon, ami arra utal, hogy előkészítették az akciót. (…)

Fellépésük megdöbbentette a kormányt, mivel azt hitték, már a zsebükben van maga az Isten is. Meglepte a tüntető fiatalokat is, akik nem számítottak arra, hogy valaha értelmes szavakat hallanak egy paptól. A rendőrség megbénult; hatástalanul kérlelték őket az engedély nélküli tüntetés befejezésére, erőszakot viszont nem mertek alkalmazni. A Kossuth téren jelen lévő külföldi tévéstábok miatt erre nem is kaptak parancsot. A köztévében egymást váltották a Századvég emberei, magyarázták, hogy a dél-amerikai katolicizmus igazából egy kommunista ármány, és Ferenc sajnos ennek a hatása alá került. De akkor már annyira nem nézte senki az állami tévét, hogy még az sem került ki az internetre, ahogy elment a hang, miközben G. Fodor Gábor élőben kiátkozta a pápát.

Mire felmerült, hogy békemenetet kellene szervezni, a szóba jöhető nagymamák ott tolongtak a téren, és bólogatva hallgatták a saját unokáikat.

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 67 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ez hülye!

+ szemétláda

Tóta W. Árpád a HVG üdvöskéje úgy festi le a valóság égi mását mintha "Ferenc pápa derült égből enciklikát (volna) adott ki a szegénység témájában, és ebben hosszasan kritizálta a magyarországi folyamatokat"

A HVG megvadult propagandistája látomásaiban azóta van Magyarországon szegénység, mióta nem a jóságos ballibek kormányoznak.

Mi ezzel szemben a valóság?:

Jelentősen javultak hazánk szegénységi mutatói 2013-ban az EUROSTAT és a KSH módszertana és mutatója szerint.

Érdekességek:

Anyagi okokból 2013-ban nincs telefonja a lakosság 1,7 %-ának.
Anyagi okokból 2013-ban nincs mosógépe a lakosság 0,9 %-ának.
Anyagi okokból 2013-ban nincs szines TV-je a lakosság 0,4 %-ának.

A relatív anyagi szegénységben élő háztartások azok, amelyeknek a jövedelme nem érte el a jövedelmek átlagértékének a 60%-át.

Nálunk a lakosság 14,6%-a sorolható ide, ami kisebb, mint az uniós átlag.

3 millió autó szaladgál az utakon és mindegyikben emberek ülnek!

Túl sokat tintázol, ez is táplálhatja tajtékzó balhiteidet.

Má ne is haragudj, olvtárs, de pl. ez a dumád maga a humormentes, tömény vallási giccs:

"Imádkozom, hogy megértsd: Jézus nem kivételezett a keresztényekkel, számára mindenki, MINDEN EMBER fontos volt. És most is az.
Jézus a könyörületesség, a szeretet, ő mindnyájunkat szeret. És követőitől is ezt várja."

Aki ilyet leír, az senkin ne kérjen számon humorérzéket, hanem szálljon magába. Ez a süketelés a lecsavarható fejű Szűz Mária és a kereszten kacsintó kétdimenziós Krisztus méltó irodalmi párhuzama.

Mért kellett ezt a mocskot egy vallási rovatba tenni?
Tanulságul, hogy Isten az istentelenek eszét elveszi.

Amit Tóta ideokádott, vissza kell tömködni a szájába, nehogy éhezzen szegényke.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában