Jézust újra és újra megfeszítik

2015. április 5. 17:34

Stefka István
Az Öreg
A kereszténység létezik, világszerte virágzik Jézussal együtt. Semmilyen Jézus nevében elkövetett esetleges disznóság nem ad okot arra, hogy magát Jézust gyalázzák.

„Egy biztos a következő évek keresztényellenes írásai is bizonyítják, hogy semmi tiszteletet nem érez az illető a keresztény vallást hívő emberek iránt. Tóta W. és társai nincsenek egyedül. Ott van a szerencsétlenül járt Charlie Hebdo szerkesztősége is, akik az iszlám vallás kifigurázásán túl bővelkednek Jézust gyalázó karikatúrákkal, szövegekkel. Az elmúlt években csak öt ilyen kereszténységet gyalázó címlap jelent meg. Valószínű csak ők tudják miért. Mohameddel nem jött be. Sajnáljuk.

És a keresztények? Ők ilyenek: »a keresztény ember nem üt vissza, ha pofon vágják, hanem odatartja a másik orcáját«. Nem biztos, hogy jó módszer, de hát ilyenek a keresztények. Nem véletlen, hogy több mint kétezer éve uralkodó vallás a katolicizmus. Cirkuszt csinálhat a Femen ultraliberális szervezet női osztaga csupasz mellekkel a római Szent Péter téren a betlehemi jászolban, azt hirdetve, hogy Isten egy nő. Vagy egy moszkvai ortodox templomban obszcén dalokat énekelhetnek egy orosz női punkegyüttes tagjai. Akkor sem rendül meg a keresztények hite. A kereszténység létezik, világszerte virágzik Jézussal együtt. Semmilyen Jézus nevében elkövetett esetleges disznóság nem ad okot arra, hogy magát Jézust gyalázzák.

Jézus keresztre feszítése örök példázat, örök tanúság miértünk, emberekért.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 33 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Egyetértek, de ugyanez igaz Buddhára, Mohamedre és Zoroaszterre is..

Valóban nagy különbség húzódik a vallásgyalázás és a gazemberség gyalázása között.

Namost, a Charlie Hebdo az konkrétan a vallást gyalázta. Láttál te karikaturákat tőlük? Nem késő, beütöd a gugliba, és rögtön nem fogsz hülyeségekről elmélkedni.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában