Ferenc pápa pénzadományt küldött a római hajléktalanoknak

2015. április 4. 13:49
Miközben Ferenc pápa nagypéntek este a római Colosseumnál a Via Crucis keresztútját vezette, az olasz főváros utcáin élő hajléktalanok között pápai pénzadományt osztottak szét. A hajléktalanok egy borítékot kaptak Konrad Krajewski főalamizsnástól Ferenc pápa húsvéti jókívánságaival, az egyházfő fényképével és pénzadománnyal.

Miközben Ferenc pápa nagypéntek este a római Colosseumnál a Via Crucis keresztútját vezette, az olasz főváros utcáin élő hajléktalanok között pápai pénzadományt osztottak szét – jelentette szombaton a Vatikáni Rádió.

 
Konrad Krajewski érsek, pápai főalamizsnás péntek este kilenctől éjfélig végigjárta Róma legnagyobb vasútállomásait, valamint a Szent Péter tér és a Vatikán környékét, és az éjszakát itt töltő hajléktalanoknak átadta Ferenc pápa ajándékát. A hajléktalanok fejenként egy borítékot kaptak, benne Ferenc pápa húsvéti jókívánságaival, a pápa fényképével és pénzadománnyal. Krajewski érseket Diego Ravelli atya, a vatikáni alamizsna-hivatal vezetője kísérte - jelentette a Vatikáni Rádió. 
 
Az egyházfő tavaly szintén a nagypéntek esti Via Crucis alatt juttatott segítséget a római hajléktalanoknak. 
 
Az adomány összegét nem közölték, de tavaly a Krajewski érsek által szétosztott borítékokban egyenként ötven euró volt. Most mintegy háromszáz római hajléktalan kapott segítséget. A pápai alamizsna hivatal vagyona azokból a bevételekből származik, amelyeket a hívők a keresztelőkre, esküvőkre és más évfordulókra kért pápai áldásokért fizetnek. A hivatal bevételét a mindenkori pápa jótékonysági célokra fordítja.
 
Ferenc pápa a Colosseumnál tartott keresztút végén mondott beszédében Krisztus szenvedését azokéhoz hasonlította, akiket a családjuk és a társadalom az utcára taszít, ahol figyelem és szolidaritás nélkül, az emberek nemtörődömsége és közönye által megsebezve élnek.
 
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés