Erdő Péter: Isten mindenkit hazavár

2015. április 4. 9:19
Húsvét öröme nem futó jó hangulat, hanem annak a biztos tudása, hogy az ember alapvetően a helyén van a világban – mondta Erdő Péter bíboros az MTI-nek. Hozzátette: Krisztus kereszthalála és föltámadása megmutatta, hogy a teremtő és megváltó Isten nem feledkezik meg az emberiségről.

Krisztus kereszthalála és föltámadása megmutatta, hogy a teremtő és megváltó Isten nem feledkezik meg az emberiségről, és minden tragédia, minden emberi és történelmi bukás után is hazavár mindenkit, és örök boldogságot készít – mondta Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek húsvét üzenetéről az MTI-nek.

 
Húsvét öröme nem futó jó hangulat, hanem annak a biztos tudása, hogy az ember alapvetően a helyén van a világban, hogy az életének célja, értelme van, és van valaki, aki szeretettel kíséri az egész emberiség sorsát – hangsúlyozta a bíboros.
 
Megrendítően támasztják ezt alá napjainkban a közel-keleti keresztények tanúságtételei – mondta Erdő Péter, felidézve, hogy Egyiptomban a mártírok családtagjai imádkoztak szeretteik gyilkosaiért. Sőt, mi több, azt mondták, hogy szeretettel várják őket, ha emberi szót akarnának váltani velük. Aki képes kimondani ezt, miután ilyen szörnyű körülmények között elveszítette a szeretteit, az nagyon mélyen megértett valamit Krisztus szeretetéből – vélekedett.
 
A bíboros rámutatott: a nagypénteki liturgiában elhangzik, hogy Krisztus engedelmes volt az Atya iránt mindhalálig, mégpedig a kereszthalálig. Istennek engedelmeskedni azt jelenti, hogy az ember fölismeri emberlétének helyét a világban, fölismeri a teremtő Isten jóságát és akaratát a saját és a többi ember életében, az egész világban és a természet adottságaiban is. Hozzátette: amikor az ember tisztelettel elfogadja ezt, és nem pillanatnyi előnyei érdekében, önzőn, mások kárára vagy a következményekre nem gondolva cselekszik, akkor engedelmes.
 
Természetes képességeinkkel a teremtett világból is felismerhetők az emberi élet legalapvetőbb követelményei. Amikor pedig Isten maga szól az emberhez, akkor még könnyebb engedelmeskedni – mondta.
 
„Tisztán csengő szó” a legfőbb parancsolat: Szeresd Uradat, Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből és minden erődből, és szeresd embertársadat, mint saját magadat – fogalmazott Erdő Péter, hozzátéve, hogy ennek a parancsnak engedelmeskedett, ezt példázta Jézus egész életével és kereszthalálával.
 

Összesen 22 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ez tuti. Ha bárki az ellenkezőjét bizonygatná, úgysem hinnétek el, tehát maradjunk ebben.

Látom észre vetted, hogy mi a különbség kettejük között!
Nagyobb tanító??? :)

Azért jók a hozzászólásaid, mert ezzel megmutatod, hogy milyen egy igazi Jobbik rajongó.
Aki esetleg vacillálna, így egyre biztosabban tudja, hogy merre ne vegye az "irányt"...

Válaszok:
Gombóc XVI. Artúr | 2015. április 4. 11:09

Arról már nem is beszélve, hogy még Húsvét idején is gyűlölködsz. Ez is sokat elmond rólad.

Az okos ember ahhoz nem szól hozzá, amihez nem ért.
Te hozzászóltál...

Honnan tudom, hogy Jobbikos?
Gondolom a "ráutaló magatartásról" már hallottál.
Amúgy a katolikus Erdő Péter szerinted milyen Istent hisz?

A szélsőjobb és Szovjet-Oroszország egy hajóban.
Félelmetes, hogy ez nekik természetes...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés