Kegyelmi távlatok

Kétszáz papnak készülő fiatal találkozott egymással

2015. március 16. 11:13
Kétszáz katolikus papnövendék vett részt március a kispapok országos találkozóján, Péliföldszentkereszten és Bajnán. Erdő Péter rámutatott: aki egyszer megkapta a felszentelést, az mindig számíthat az egyházi rend szentségéből fakadó kegyelemre, ami személyes tapasztalatokat messze meghaladó távlatokat képes nyitni.

A magyarországi papnövendékek és elöljáróik hagyományos évi zarándoklaton vettek részt Péliföldszentkereszten és Bajnán március 13–14-én. A találkozó záró szentmiséjét Erdő Péter bíboros mutatta be. A szemináriumok országos találkozóján, melyet idén az Esztergomi Érseki Papnevelő Intézet szervezett, több mint kétszáz papnövendék vett részt.

Legyen az országos kispaptalálkozó alkalom arra, hogy imádkozzunk a hivatásokért, az elhunyt paptestvérekért, és mindazokért, akik a hívek lelki életét segítve szolgálatot vállalnak – köszöntötte Nyíri Róbert, a bajnai Szent Adalbert-templom plébánosa a szentmisére összegyűlt hívőközösséget.

Erdő Péter bíboros szentbeszédét a farizeus és a vámos imáját bemutató napi evangéliumhoz kapcsolta.

A papi hivatás lényege, hogy Krisztust vigyük az emberekhez. Biztos, alapvető, egész életre szóló kapcsolatban kell lennünk magával Krisztussal, hogy aztán tőle fordulhassunk az emberek felé, az Ő kegyelmi erejével és örömével – figyelmeztette a papnövendékek zarándokló közösségét Erdő Péter. Hozzátette: aki egyszer megkapta a felszentelést, az mindig számíthat az egyházi rend szentségéből fakadó kegyelemre, ami személyes tapasztalatokat messze meghaladó távlatokat képes nyitni.

Hat éve, a papság 2009-ben meghirdetett éve óta, minden évben összegyűlik az országban tanuló összes kispap, hogy együtt imádkozzanak, gondolkodjanak.

Frankó Tamás, az esztergomi szeminárium prefektusa a Magyar Kurírnak elmondta: évente három-négy alkalommal tudnak találkozni országos szinten a kispapok, kiemelendő a szemináriumok közötti focibajnokság és tavasszal az Unitas, a szerzetes- és papnövendékek találkozója. További lehetőséget adnak a szemináriumi kirándulások. Mindennek köszönhetően élő kapcsolat alakult ki a növendékek között, amit későbbi papi életükben nagyszerűen tudnak kamatoztatni.

Összesen 15 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Rosszul gondolod.
Nálatok a családban mindenkinek külön hálószobája van? Elővigyázatosságból?

Ne örülj! A diszlájkot én adtam magamnak, de neked szántam!

Ez nem baba zsúr volt.
Mivel, most ismerkedtek meg a különböző szemináriumból érkező kispapok, nem nevezném azokkal a célzott szavakkal ezt a találkozót, amit használtál.
Ezek szerint, amikor te a barátaiddal találkozol, azt ezekkel a szavakkal jellemzed.

Igen voltak. Ők főztek.
De nem felvéve az elénk dobott kesztyűt, mit gondolsz miről szólt ez a cikk? Mit szűrtél le magadban?
Mit értettél meg belőle?

Mér? Elvtársaid szerint meg csodaszép emberi kapcsolat az, amit te így elképzelsz.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés