Vértanúk

Szentté avatta egyházuk a 21 lefejezett kopt keresztényt

2015. február 25. 19:30
Beiktatta a szentek sorába az egyiptomi kopt pátriárka a másfél hete az Iszlám Állam által Líbiában kivégzett 21 kopt vértanút, akikről a Fehér Ház közleménye csak „egyiptomi állampolgárokként” emlékezett meg.

A napokban a kopt ortodox pátriárka, II. Tawadros bejelentette: a 21 férfi nevét, akiket az Iszlám Állam végzett ki Líbiában, beiktatják a vértanúk névsorába, és a jövőben a kopt naptár február 15-én emlékezik meg róluk – írja a Válasz.hu és a Vatican Insider

 
A gizehi kopt katolikus püspök, Anba Antonios Aziz Mina emlékeztetett: a vértanúk Jézus Krisztus nevével az ajkukon mentek a halálba: „Ezt a győzelmet egyetlen hóhér sem veheti el tőlük. A kivégzésükről készült videó egy vérfagyasztóan megrendezett jelenet volt, amely rémületet akart kelteni. És mégis, az ördögi szülemény és véres szörnyűség látni engedi, ahogy néhány vértanú barbár kivégzése pillanatában Jézus Krisztus Urunk nevét ismétli. Jézus neve volt az utolsó, amely elhagyta ajkukat. Mint az első vértanúk, akik a szenvedésben rábízták magukat az Úrra, aki várta őket. És így ünnepelték meg győzelmüket, amit senki nem vehet el tőlük.”
 
A Líbiában dolgozó kopt vendégmunkásokat az Iszlám Állam terroristái azért végezték ki, mert nem voltak hajlandók felvenni a muszlim vallást; a Fehér Ház közleménye viszont annyira semleges akart maradni, hogy mindössze „egyiptomi állampolgárok”-ról tesz említést a kivégzések kapcsán.
 

Összesen 9 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ámen. Jézus Krisztus nevéért vállalták a halált: ha áttérnek a muszlim hitre, biztosan megmenekülnek. Így jár nekik az egytemes kereszténység tisztelete. Szent vértanúk, könyörögjetek érettünk!

"Fehér Ház közleménye viszont annyira semleges akart maradni, hogy mindössze „egyiptomi állampolgárok”-ról tesz említést a kivégzések kapcsán."

Nincs arra szó, hogy mekkora aljasság valakit a hitéért megölni, de ha zsidó embereket ölnek meg ezek az állatok, a Fehér Ház akkor is ilyen "semleges" marad??

"Jézus neve volt az utolsó, amely elhagyta ajkukat. Mint az első vértanúk, akik a szenvedésben rábízták magukat az Úrra, aki várta őket. És így ünnepelték meg győzelmüket, amit senki nem vehet el tőlük. Az a név, amelyet az utolsó pillanatban suttogtak, mintegy megpecsételte vértanúságukat”

Erre tényleg nem lehet mit mondani.
Nyugodjanak békében.

Sajnos, hogy az elkövetők nem lettek pokol fajzatjának nyilvánítva.
Ki kell követelni,hozzák nyilvánosságra a bűnösök nevét és eljárást kell indítani ellenük, akkor is,ha lehetetlennek tűnik a kézre kerítésük.

Válaszok:
Sulammit | 2015. február 26. 11:04
Csomorkany | 2015. február 26. 11:53

Biztos, hogy nem lehetetlen, hiszen kérkednek a tetteikkel.

Tudod, fegyver van náluk, és a kezükben tartanak vele egy viszonylag jelentős régiót Líbiában. Így a kézrekerítésük nem rendőri, hanem katonai feladat. Te szívesen látnád az unokáidat Líbiában?

Förtelmes tett.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés