Missziós terület: mit lehet tenni egy gyerekkel, akit korábban kutyatálból etettek?

2015. február 17. 10:31
A Szociális Missziótársulat keszthelyi iskolájában nehéz helyzetű fiatalok számára biztosítanak oktatást, az angolóráktól a filmszakkörig.

A Válasz.hu dokumentumfilmjében a keszthelyi Farkas Edit Szakképző Iskolát, a Szociális Missziótársulat intézményét mutatja be, ahol nehéz helyzetű fiatalokkal foglalkoznak, közösséget építenek cigányokból és nem cigányokból. Kiss Katalin igazgató szerint a diákjaik közül sokan fájdalmasan gyorsan váltak felnőtté és embertelen dolgokon mentek keresztül, például az egyik állami gondozott gyerek az első nevelőszüleinél „kutyatányérból kapott enni, nem az asztalhoz ültették”.

A filmben Bodgán Bernadett osztályfőnök elmeséli, hogy korábban nem tanított, de mivel szociális intézményekben dolgozott vezetőként, nem ismeretlen számára a környezet, és Lukácsy György, a Heti Válasz újságírója is arról beszél, hogyan lett ő az iskola filmszakkörének vezetője anélkül, hogy tervezte volna. Lobo Anil Canute szerint a diákok először egyáltalán nem akartak angolul tanulni az óráin, de ez megváltozott, miután meggyőzte őket, hogy már maguktól is értenek néhány egyszerűbb dolgot. Canute arról is beszél, hogy bőrszínének köszönhetően könnyebben megbíznak benne a gyerekek.

Összesen 4 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Valóban, kik azok a nem cigányok? A pirézek?
Vagy a cigány szót le mered írni, de a magyart nem?Pedig egyszerű! Próbáld már meg!!! MAGYAR.
Szóval Magyarországon élnek cigányok és nem cigányok!
Brávó!!!

'cigányokból és nem cigányokból'

Mekkora vircsaft lenne ha "magyarokról és nem magyarokról" szólna történet. Igaz, hogy efféle bunkó megfogalmazással ritkán találkozni, mert minimális jóérzés elég ahhoz, hogy a másféle identitást ne úgy fogja fel valaki mint a saját identitásának degradált változatát.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában